С оглед на създалата се ситуация, стигнах до заключението, че присъствието ми в този Форум е несъстоятелно и неуместно. Смятам да се оттегля от участие във Форум временно, докато ситуацията трайно се нормализира. Ако подобна нормализация не се случи, моето „довиждане” ще се превърне в „сбогом”. Причините за това са много, поводът е един. Реших да ги споделя с вас не защото искам да вдигам излишен шум и да натрапвам личността си, а защото смятам че мотивите ми са принципни.
Конкретният повод за отказа ми от учатие във Форума е следния:
Срещу мен бяха отправени брутални обиди, нарушаващи всички правила на нормалното човешко общуване. Приемр:
Master_of_Sin написа:
И ти пожелавам да си изповръщаш червата...
Колегата Kristo използва като повод тази спонтанна ерупциа на простотия, за да каже някои неща, с които аз напълно бях съгласен. В следствие на това обаче, мненията на Kristo бяха изтрити, а помията, изсипана върху мен беше оставена. Когато аз публично протестирах срещу тази вопиеща несправедливост, един модератор си позволи безпределния гьонсуратлък да ме попита:
Don Horhe написа:
Вечен студент ... какво точно те притеснява.

Държа да отбележа, че не се сърдя на Дон Хорхе и Мастър ъв Син. Убеден съм, че Мастър ъв Син е мило и чувствително момиче, което обаче, е измъчвано от екзистенциални проблеми, пораждащи у него фрустрация, която избива в различни форми на девиантно поведение. Що се отнася до Дон Хорхе, на него явно му липсва способност за адекватен анализ на ситуациите и фактите. Да се надяваме, че той не проявява тази своя слабост и в науката...
Причините за решението ми са много. Тук ще си позволя да изтъкна тази, която не касе конкретно мен, а институцията СУ. Не знам дали сте наясно, но СУ е държавна институция. СУ не е само образователна, но и научно-изследователска институция, чиито изследователски програми надминават по своята продуктивност тези на другата подобна институция – БАН. Убеден съм, че dimo е наясно с този факт. В СУ има не само студенти, но и учени. Сред преподавателите има и бивши министри (не говоря за Сашо Томов). Това тук е официалният форум на СУ и в него се влиза от официалната страница на Университета. Доколкото това е така, този Форум е част от лицето на Университета. Ето защо смятам, че случващото се тук е позор за една от най-важните институции на Република България. Аз не мога повече да участвам в тази гавра с Родината. Евлоги и Христо Георгиеви се обръщат в гробовете си заради случващото се тук. Прав е Петко Славейков, че ние „не сме народ, а мърша”. Ето ви пълният текст (за вас е писан):
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
„Аз не зная! Аз не мога!“ — общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме…
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни…
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни…