Дата и час: 01 Апр 2026, 04:12

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 325 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: ИЗБОРИ за Студентски съвет - 2.12.2009
МнениеПубликувано на: 30 Ное 2009, 14:55 
A Soul Lost in Endless Time
Аватар

Благодарил (а): 249 пъти.
Cheery написа:
Ректорът еднолично няма как да взима решения, поне не и според правилника, доколкото ми е известно. :wink:

Явно, не ти е известно... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Ное 2009, 15:42 
мохикана
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Cheery написа:
Ректорът еднолично няма как да взима решения, поне не и според правилника, доколкото ми е известно.

Не.

Ето какво пише правилника:

Чл. 29 (...):
Ректорът решава всички въпроси относно управлението на Университета извън изключителната компетентност на Общото събрание (чл. 15) и на Академическия съвет (чл. 26).

http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/PravSU.html

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Ное 2009, 16:15 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Cheery написа:
Leom написа:
Cheery написа:
...
Здравейте и от мен :)
Гергана Костуркова, специалност Международни отношения, Юридически факултет
...

Г-це Костуркова, какво е мнението ви за инсталацията на система за видеонаблюдение и запис в Университета? Смятате ли, че е редно това да се случва по еднолично решение на ректора, без да е имало необходимото формално обсъждане и обосновка на проекта, както и съответното колективно решение? Ще предприемете ли нещо конкретно по въпроса ако бъдете избрана в Студентския съвет?

Именно за да не се оказваме пред свършен факт, както е с камерите в СУ в момента, съм на мнение, че всичко което се решава на Академичен съвет (а в СУ почти нищо съществено не може да се случи без да е взето решение за него на Академичен съвет) ТРЯБВА да се качва като информация на сайта на СС. За да знаят студентите отрано какво ще се случва в университета и да могат да противодействат овреме при нужда (в случая преди да се закупят и поставят камери).
Ректорът еднолично няма как да взима решения, поне не и според правилника, доколкото ми е известно. Какво се случва в действителност, е отделен въпрос.
"Колективното решение" за камерите в СУ е взето освен от Ректора, и от Студентски съвет. Така че чисто формално студентите са "представени" и "питани". Това че СС не са направили нужното за да уведомят колегите си, че ще се взима такова решение и да разберат какво те мислят по въпроса (една анкетка да бяха сложили в неработещия си сайт, поне да се ориентират), е поредния им пропуск. За наша сметка.

Ще предприема нещо конкретно по въпроса когато чуя изложени аргументите и на двете страни в дебата. Защото има немалко студенти в СУ, на които камерите не им пречат и дори ги подкрепят. Вариант е също така и всеки факултет да реши сам за себе си - в някои да има, а в други, като Философски, откъдето тръгна кампанията против камерите, да няма.

П.П. Може да се обръщате към мен и с Гери или Гергана. Студенти сме все още, не сме в Народното събрание все пак :wink:

Драга Гери, аз може да съм малко тъп, но все пак не можах да прочета ясно и точно конкретното ви мнение относно камерите? ЗА/ПРОТИВ и естествено аргументацията на всяко едно от вижданията ви? :)

Няма класова истина, има класова лъжа! Истината е общочовешка.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Ное 2009, 16:22 
В началото бе словото

ахахах много неща се изписаха, много обещания, много нещо, та чак за референдуми се заговори. Само липсва едно : НА РЕВОЛЮЦИЯ, БРАТЯ! и картината ще бъде пълна :))). Стига сте си чешали езиците с глупости и врели-некипели, все едно верно ви избират за некви държавни управници. Ако наистина искате да сте полезни на студентите, вложете целия този бюджет за ремонт и подръжка на тоалетните.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Ное 2009, 16:30 
мохикана
Аватар

Забрави още едно - охрана! Щото след година ще е същото! Не е научен да пази имуществото на СУ нашего брата.

Напомням на всички, които възнамеряват да гласуват в сряда - 2.12, че е добре да имате в себе си документ със снимка, най-добре студентската книжка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Ное 2009, 16:35 
В началото бе словото

Acho , предложението ти за освежаване на тоалетните не е никак лошо, а що се отнася до охраната мисля ,че е достатъчна , но трябва да бъде по-бдителна , че скоро ми се наложи да гоня едни просещи мангалчета от барчето до Яйцето....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Ное 2009, 17:43 
Primus inter pares
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
peterdi написа:
Напомням на всички, които възнамеряват да гласуват в сряда - 2.12, че е добре да имате в себе си документ със снимка, най-добре студентската книжка.

По последна информация от офиса на СС, студентската книжка е задължителна при гласуване.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Ное 2009, 21:48 
``
Аватар

peterdi написа:
...
Ето какво пише правилника:

Чл. 29 (...):
Ректорът решава всички въпроси относно управлението на Университета извън изключителната компетентност на Общото събрание (чл. 15) и на Академическия съвет (чл. 26).
...
Това, разбира се, е текста, от който ректорът се възползва за да може сам да си реши инсталирането на камери, чрез които после пак той ще има възможност да наблюдава всички останали. Интересно, само аз ли виждам проблем при тази галимация? Защото, след като всичко (ще) се записва, очевидно, ректорът може да гледа всичко, което го интересува.

А като споменавате Чл. 15 от Правилника за устройството и дейността на СУ, то ето какво пише там, освен че Общото събрание приема и изменя самия Правилник:
Цитат:
Чл. 15. (1) Общото събрание: ...
8. решава други въпроси по предложение на: ...
в. членовете на Общото събрание.
http://portal.uni-sofia.bg/docs/rules/PravilnikSU.pdf

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Ное 2009, 22:59 
A Soul Lost in Endless Time
Аватар

Благодарил (а): 249 пъти.
Ами, пробвай се, де! Други пък ще ти пречат и така... 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2009, 00:58 
граф О'Манов
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Това е най-смешната тема във форума! :bounce:
Иначе - да не съм офтопик - съм от ФКНФ и ще гласувам за Лили от индология.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2009, 01:11 
Да живей словото
Аватар

A къде са кандидатурите (по факултети)? И къде се гласува?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2009, 01:20 
В началото бе словото
Аватар

Ами няма изнесени кандидатури, няма и да има. Когато отидох в офиса на СС за да получа информация, ми казаха, че няма "предизборна кампания" и че ще се изнесат списъци чак след изборите, т.е. когато нещата са пред свършен факт. Така че можеш просто да прегледаш темата назад и да видиш какви канидадтури са представени тук, по-подробна информация няма да намериш (за съжаление)

Избори - 02.12.2009г.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2009, 01:33 
В началото бе словото
Аватар

Здравейте,
аз съм Мартин Ралчевски и се кандидатирах за СС. Приканвам родолюбците от Исторически факултет да гласуват за мен, защото обезбългаряването ни разяжда с пълна сила, Софийският университет не прави изключение, тъкмо напротив. Един човек в СС трудно може да промени кой знае какво в безродната политика на СУ, но все пак ще повдигна със сигурност въпроси, които са неудобни за нашите кръвопийци. Да, такива са, защото с нашите пари се возят в скъпи коли и си измислят какви ли не командировки- това важи и за "висшия ешелон" в някога славния С. Университет.
Студентите трябва не просто да заучават материала и да изкарват добри оценки, те трябва да са граждански и политически активни, а не просто безучастни зрители на безобразията в нашата държава. Някога студентите от СУ са били движеща сила за сваляне на правителства, а сега са просто сбирщина от хора с егоистични цели. Това е срам.
Невежеството е навсякъде, дори сред кандидат-висшистите, които иначе претендират, че всичко им е ясно. А нищо не им е ясно, щом мълчат пред ограбването и обезбългаряването на страната, с пълна сила течащо и в СУ. Защото в скоро време студентите от Турция ще надвишат броя на българите- студенти. Мракобесният политически и псевдоинтелектуален елит ни подготвя съвсем скорошната перспектива да подмени елита на страната с представители предимно на турско-езичната общност, с други думи, изправени сме пред ново робство, защото народ, който е културно подчинен, не може да е свободен народ!
Студентски град би трябвало да е средище и местожителство на интелигентната младеж, а реално се е превърнал в помийна яма, в която щъкат многобройни дегенерати, сякаш избирани с конкурс. Студентски град се е превърнал в едно ориенталско гето, достоен съперник на смърдящите арабски предградия на Париж. Но страшното е, че и българските студенти допринасят за тази картинка, а не само многобройните анадолски пришълци. Те са проводници на антибългарска псевдокултура, каквато е чалгата, а тя е и средство за поробване.
С други думи, нужни са радикални промени, началото може да е поне в публичното поставяне на тези въпроси. Не че досега не е правено, но специално в СУ сякаш апатията е нещо резонно и се приема за нормално.
Студентският съвет в момента е едно нищо, а най- вероятната причина за това е, че е съставен от егоисти, които не мислят за останалите студенти и въобще за близкото бъдеще на българщината и българското образование. Един човек едва ли ще го превърне в работеща сила, но най- малкото ще е ползотворно раздвижването на заспалите студентски духове.
Не забравяйте: България над всичко

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2009, 01:43 
Да живей словото
Аватар

LillyD написа:
Ами няма изнесени кандидатури, няма и да има. Когато отидох в офиса на СС за да получа информация, ми казаха, че няма "предизборна кампания" и че ще се изнесат списъци чак след изборите, т.е. когато нещата са пред свършен факт. Така че можеш просто да прегледаш темата назад и да видиш какви канидадтури са представени тук, по-подробна информация няма да намериш (за съжаление)

Аз ли съм малоумен или не точно аз? Как може да избереш нещо, без да знаеш...

Нещо в това мълчание за кандидатурите куца. Всъщност, някой кандидат потърси ли съдействие от СС?Несериозно е да има една тема и дотам. А какво правят колегите (избирателите :twisted:), които не са видяли темата?

Или ако дочакам отговор, ще е нещо като "Грижата за давещите се е проблем на самите давещи се" :?:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2009, 02:17 
The Sound of Victory
Аватар

Благодарил (а): 29 пъти.
Ратник, България не е над всичко.

Не съм съгласен. :)

The names of the future are stamping of impatience.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 325 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Избори за Студентски съвет през есента на 2008 г.

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в Студенти - АРХИВ

Светослав Станков

18

6146

31 Окт 2008, 22:33

www Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Избори за Студентски съвет (17 октомври 2011 г.)

в Студенти - общ форум

moya_millost

2

813

16 Окт 2011, 22:44

Wirelessa Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. ИЗБОРИ за Студентски съвет !!! (17.11.2005)

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в Студенти - АРХИВ

alhimikat

37

6300

29 Ное 2005, 23:40

peterdi Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Избори за Студентски съвет (12/01/2011)

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в Студенти - общ форум

svetlio.varna

40

4327

19 Окт 2011, 16:17

Bleak Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. СТУДЕНТСКИ СЪВЕТ обвинения и избори

[ Отиди на страница: 1 ... 10, 11, 12 ]

в Студенти - АРХИВ

ss-izborite

176