Дата и час: 16 Яну 2026, 13:10

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 222 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Защитете непушачите!
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2008, 17:28 
Ice in the Rain
Аватар

Благодарил (а): 11 пъти.
Митака написа:
Аз съм пушач вече....така че да ЖИВЕЯТ ПУШАЧИТЕ :!: :!: :!:
Дори в момента съм си запалил.Нищо не може да се сравнява с цигарите....ама абсолютно нищоооооо :bounce:

:twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2008, 08:55 
Неебателна.
Аватар

Благодарил (а): 806 пъти.
освен цигарата с кафе на някой балкон рано сутрин...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2008, 19:14 
Дръменбейсонафт
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Копи/Пейст от друг форум:
Цитат:
Ние, пушещите граждани на планета Земя, настояваме за нормално човешко отношение, каквото всеки представител на вида би трябвало да получава по подразбиране.
Настояваме за равни права, да бъдем себе си и да разполагаме със собствения си живот както искаме и намерим за добре!
Обявяваме се категорично против натиска, който обществото, формирано от непушачи ни оказва! Правото да пушим, дишаме, тичаме, пием вода е право на живота, което всеки сам за себе си би трябвало да избира и определя.

Свободата - да пуша или не - трябва да бъде право на личния избор на индивида, а не някаква законово формирана идиотщина на хора, които не познават това удоволствие.

Ние, представителите на малцинството - пушачи, настояваме за всички права които имат малцинствените общности по света!

Обявяваме се против дискриминацията, неразбирането и натиска, които явно ни се оказват в обществените сгради, заведенията, а скоро сигурно и по улиците на родната ни планета!

Пушачите също са хора!

Ние сме едни от вас, ваши братя, сестри, ваши родители, ваши деца, ваши приятели.

С явната дискриминация и погазването на човешките ни права, вие ограничавате и собствената си свобода! Свободата да бъдете хора!

Човек, това звучи гордо ли!?

Този манифест ще бъде преведен на петдесет и два езика и ще бъде изпратен до всички правителствени сайтове по света.

Кажете Не на дискриминацията!!!

Бъдете хора!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2008, 21:00 
Spiritchaser
Аватар

Благодарил (а): 37 пъти.
В крайна сметка трябва да има заведения за пушачи и заведения за непушачи. Както непушачите не са длъжни да дишат дима на пушещите, така и на тях не трябва да се отнема възможността да пушат. В крайна сметка те избират да се тровят и нека го правят, стига да не пречат на тези, които са избрали да живеят по-здравословно. Това ми е мниението като бивш пушач.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2008, 18:14 
Пишете, о, братя

Дали да не се инициира един проект за защита на непушачите? :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2008, 16:37 
___
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Пушачите ще скочат на бой че били дискриминирани. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Май 2008, 13:14 
The best things in life aren't things
Аватар

Благодарил (а): 1423 пъти.
fan4battle написа:
Пушачите ще скочат на бой че били дискриминирани. :lol:

Не е смешно... Ужасно е.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Да спрем тютюнопушенето в Университета !!!
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2008, 13:24 
От дъжд на вятър
Аватар

Макар и да се записах едва вчера и съответно още да съм никой в университета, искам да изразя пълната си подкрепа към идеята за забраната на тютюнопушенето :!:
Браво на alhimika и на целия студентски съвет за добрата идея :idea: !

Охраняет землю свято
от безумных планов НАТО!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2008, 13:28 
Драскач
Аватар

явно има доста непушачи щом има такава подкрепа СРЕщУ тютюнопушенето.... тъй че и аз съм с вас .попринцип съм против!

http://music-bg.eu/forums/viewtopic.php?t=18943

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Авг 2008, 22:00 
Outta Time
Аватар

charming написа:
явно има доста непушачи щом има такава подкрепа СРЕщУ тютюнопушенето.... тъй че и аз съм с вас .попринцип съм против!

E на мен ми е все едно -
ама щом ще има прецакани и аз съм ЗА!

остават често неосъществени."
Of Mice and Men

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2008, 17:36 
мушмулите се броят наесен
Аватар

Благодарил (а): 408 пъти.
И в крайна сметка какво стана с проекта...явно нищо щом аз дето сам влизала само около 5 пъти в СУ пак гледах някакви мили квесторки да пушат. Нямам нищо против цигарите, ама тва е университет...ако не уважават колегите си, то поне институцията....

http://www.freerice.com
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2008, 14:52 
В началото бе словото
Аватар

Из Ректората, във Физическия. Май до сега в Химическия само не съм виждала да се пали цигара, но том много не смеят :D
Аз съм пушач да обясня. И според мен трябва да има компромисно решение - една малка зала например на 2рия етаж, където да може да се седне и да се пуши зимата по 1 цигара без да примръзнеш. Иначе по коридорите съм съгласна, че е въпрос на вазпитание как ще се държиш. Грозна гледка, казате по-горе. Още по-зле, че преподавателите насърчават към това и също най-невъзмутимо припалват по някой фас. Те би следвало да дават пример, но нейсе.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2008, 17:15 
Средновековно невъзможен
Аватар

Благодарил (а): 13 пъти.
Де да беше. Но хората не си дават цигарите и това е. Всеки ден си гледаме как до кошчетата с картинки "пушенето забранено" стоят групички на лафче и фасче.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2008, 09:20 
В началото бе словото
Аватар

Tripio написа:
a вие замисляте ли се, че за тия кампании се харчат разни смешни хилядарки, докато за ядрени (и други) оръжия отиват милиарди? или пък колко деца по света умират от глад или болести? а за ПТП-тата, повечето от които са причинени от разни пикльовци на нашите години, качили се в на тате БМВ-то и айде с 200 по улиците.. и после на всичкото отгоре ги пускат под гаранция! това са много по-сериозни неща, за които трябва да се замислим според мен :roll:

а най-вече се замислям как с всички сили се опитваме да намалим смъртността, да подобрим стандарта на живот, без да се замисляме че с тва темпо скоро ще трябва да си живеем на един на друг на главите, или пък на Луната.. в смисъл, природата е устроена така, едни умират, други се раждат.. тия 19 000 непушачи дето умират от цигарен дим, дали нямаше да умират от нещо друго ако ги нямаше цигарите?

лесно е да се замислиш за фактите, които са налице, ама друго е да помислиш дали щеше да е кой знае колко по-различно ако фактите бяха други ;)
А вие замисляте ли се, че ако продължава да има пушачи и пасивни пушачи (и нищо не се прави за намаляването на цигарения дим), след време човечеството ще стане до такава степен недъгаво, че едва ли ще успеем да се спасим като цивилизация? Болестите променят гените по един или друг начин. Увеличават рисковете от мутации. Нима цигареният дим не разболява хората?
И да си призная - предпочитам да умра за секунда било то в катастрофа или при ядрен взрив, отколкото болести да ме мъчат с години... и да ги предавам на своето поколение и то да се мъчи...

Последна промяна BG_Girl на 12 Окт 2008, 10:23, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2008, 10:19 
В началото бе словото
Аватар

Дичоу написа:
Копи/Пейст от друг форум:
Цитат:
Ние, пушещите граждани на планета Земя, настояваме за нормално човешко отношение, каквото всеки представител на вида би трябвало да получава по подразбиране.
Настояваме за равни права, да бъдем себе си и да разполагаме със собствения си живот както искаме и намерим за добре!
Обявяваме се категорично против натиска, който обществото, формирано от непушачи ни оказва! Правото да пушим, дишаме, тичаме, пием вода е право на живота, което всеки сам за себе си би трябвало да избира и определя.

Свободата - да пуша или не - трябва да бъде право на личния избор на индивида, а не някаква законово формирана идиотщина на хора, които не познават това удоволствие.

Ние, представителите на малцинството - пушачи, настояваме за всички права които имат малцинствените общности по света!

Обявяваме се против дискриминацията, неразбирането и натиска, които явно ни се оказват в обществените сгради, заведенията, а скоро сигурно и по улиците на родната ни планета!

Пушачите също са хора!

Ние сме едни от вас, ваши братя, сестри, ваши родители, ваши деца, ваши приятели.

С явната дискриминация и погазването на човешките ни права, вие ограничавате и собствената си свобода! Свободата да бъдете хора!

Човек, това звучи гордо ли!?

Този манифест ще бъде преведен на петдесет и два езика и ще бъде изпратен до всички правителствени сайтове по света.

Кажете Не на дискриминацията!!!

Бъдете хора!

Вие сами сте си виновни... Хората измислиха в заведенията да е разделено за пушачи и за непушачи, за да не се накърняват правата и свободите на едните и на другите. НО този закон не се спазва и в 99% от случаите (макар че не зная да съществува обратното...) правата и свободите на непушачите биват накърнени. Също и на обществените места (примерно спирките на градския транспорт) много рядко може да се срещне пушач, който се съобразява с тълпата и отива да пуши по-настрани и там, където няма да пречи на никого и вятърът няма да му разнася цигарения дим към тълпата. Кажете ми, правилно ли е аз да чакам на спирката от 5-20 минути примерно и изведнъж да довтаса един „съобразителен“ пушач и да почне да ме опушва?! Или пък да съм си седнала преспокойно навън на една маса при еди-кое си заведение и да си пия преспокойно напитката на чист въздух (явно съм гледала да е далече от пушачите). И пак един такъв пушач да довтаса и да ми развали не само чистия въздух, но и удоволствието от хубавото време и удоволствието от напитката -> оттук и да ми развали доброто настроение... Не е приятно, най-вече когато едва издържаш цигарения дим... Заради тези „своеволия“ от страна на пушачите са се решили да приложат драконови мерки... А не защото непушачите почват да стават все повече и почват да „дискриминират“ пушачите... Статистически погледнато, хората, които въобще не понасят цигарения дим, са истинското малцинство в случая... Зная, че пушачите „обичат“ цигарения дим (едва ли биха пушили, ако не можеха да го понасят...), зная също, че повечето непушачи не ги интересува дали има цигарен дим, защото това уж не им пречи... Остават хората, които не могат да търпят цигарения дим... Колко, мислите, са те? При положение, че почти на всяко забранено за пушене място се усеща цигарен дим и никой нищо не прави по този въпрос... Явно са доста малко...
Прави сте, че ние, непушачите (може би с изключение на бившите пушачи), не знаем какво удоволствие е да пушиш... Вашето удоволствие е неудоволствие за едва издържащите цигарения дим... Не смятам, че е редно да си натрапвате „фалшивото“ удоволствие на другите хора. Така както не е редно да караш насила човек, който не обича газирано, да пие газирана напитка - нарушава му се правото на избор (най-малкото)... Колкото ние не разбираме „що за удоволствие е пушенето“, така и вие не разбирате „що за отвращение е пушенето/цигареният дим“...

Живеем в демократична държава. Това означава, че всеки е свободен да прави каквото си иска стига това да НЕ НАКЪРНЯВА чуждата свобода. От примерите, които дадох, следва, че правата и свободите на непушачите са накърнени, а не правата и свободите на пушачите. Иначе нямаше да се взимат мерки срещу тютюна и цигарения дим, ако те не бяха „натрапвани“ на хора, които не ги желаят...

И още нещо - никой не ви казва: „Забранено ви е да пушите ВЪОБЩЕ!“, а ви казва: „Не пушете ТУК, защото тук има и непушачи.“
(Все още... Но това зависи от вас!)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 222 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Следваща