peterdi написа:
Защо НИЕ да се грижим за тези, които пушат. Нека ТЕ си прокарат някакъв проект, да направят пушалня
Хей хора чакайте малко сега...НИЕ ВИЕ ТЕ
Що за делене е това??? Малко ми прилича на расизъм извинете за грубото сравнение..
Ок що се отнася до това аз например се наемам да прокарам проект за пушални в Ректората например, но поправете ме ако греша ама това ми прилича на "дай си ми куклите на ти парцалките".. Или по точно казано НИЕ (като студентски съвет с чиито функции все още не съм много наясно за което се извинявам ако бъркам в изводите си) сме отговорни, поели сме функцията да сме съпричастни към студентите като цяло, да помагаме за свободата на студентите и бла бла..НИЕ сме хората които трябва да създаваме проекти свързани с образоаванието и живота в СУ като институция разбира се но на НАС не ни пука за ВАС пушачите, оправяйте се ВИЕ пушите.. !?!
Ам кои сме НИЕ и кои сте ВИЕ??Не сме ли част от една система и нямаме ли еднакви хм.. "права" да се чувстваме по добре в СУ?
Както и да е няма да задълбавам защото до колкото видях мненията по тази тема много малко хора се отнасят наистина толерантно към проблема с пушенето.Та малко по горе споменах че аз се наемам да направя такъв проект.Нека се върна на това.Някой от сатудентския съвет с по голям опит като студент и като хм.. "представител" на студентите би ли ми казал как по точно аз да се заема с такова нещо при положение че не съм наясно с процедурите, с начините, с подхода .. аз не съм наясно къде трябва да си платя таксата за семестъра ако щете (причината за това е че съм 1ви курс и съгласете се е нормално да съм малко неориентирана) И на фона на това хората които са приели да се занимават с такъв тип проекти казват "ТЕ да се оправят"...
Честно казано малко ми е обидно и този вид разсъждения изобщо не ме потикват към уважение на институциите както се изрази някой по тази тема...
И все пак ако някой ми каже какво как и към кого трябва да се обърна и разбира се ако някой се съгласи да ми помогне съм за да се заема с проект за пушални в университета (може би няма да е толкова ефективно решение на проблема но поне е някакво и ако мога да си позволя малко сарказъм опредлено "някакво решение" би било много по полезно на непушачите от колкото каквото и да е роптаене във форума)