Дата и час: 02 Апр 2026, 11:12

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6476 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 432  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: КСК 2009 - История
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2009, 14:10 
Драскач

Благодарил (а): 0 пъти.
"Антиосманска съпротива на българския народ-15-17 век".... не я искам никак
Иначе Асеневци е екстра

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2009, 14:45 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 7 пъти.
lacuna_coil написа:
Ако си преговаряш темите по-често,ще ти бъде по-лесно.Поне аз така правя. :D А когато се опитвам да разкажа някоя тема,направо забивам.На лист обаче ми е далеч по-лесно и това е моят начин за преговаряне :D

това е начинът да се научи една тема по история-с писане.Аз така правя ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2009, 16:46 
Драскач

kaloyand написа:
lacuna_coil написа:
Ако си преговаряш темите по-често,ще ти бъде по-лесно.Поне аз така правя. :D А когато се опитвам да разкажа някоя тема,направо забивам.На лист обаче ми е далеч по-лесно и това е моят начин за преговаряне :D

това е начинът да се научи една тема по история-с писане.Аз така правя ;)

Аз немога с писане ..... Никога не съм учила така : дори и в университета .....Аз имам силна зрителна памет и дори само веднъж да прочета дадена тема,после знам кое къде се намира,на коя страница,на кой ред.....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2009, 18:21 
Staring at the world through my rearview
Аватар

Благодарил (а): 122 пъти.
iliyana_blg написа:
И аз се готвя по исторя/малко силно казано :P/. Въпросът е, че се готвя сама/тоест имам развити теми и уж ги уча :P/ и не ми е много ясно от къде точно ще мога да разбера точната формулировка на темите за изпита, ще ги има ли в конспекта? Изобщо има ли точно зададени заглавия?

Е и аз съм така. То ако не мога да ги науча,едва ли някой даскал би променил нещо, та това е история, а не математика.

Аз миналата година преди изпита си прочитах едни бележки,в които бях написал най-важните дати от темите. Доста ми помогнаха тези бележки. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2009, 19:32 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
Аз пък като си учех темите нито ги пишех, нито ги разказвах. Писах цяла тема само два пъти на пробен изпит към курса, а съм разказвал само 4 теми. Но за сметка на това април миналата година преговарях по 3-5 теми на ден, а годините си ги бях написал на едни картончета, извъртах ги всеки ден и ги знаех с поразителна точност(с известни пропуски в новата история).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2009, 19:40 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Scorpion написа:
Но за сметка на това април миналата година преговарях по 3-5 теми на ден.

Tова е направо нечовешко според мен... :lol: Според моите планове започвам с последния етап на преговорите след 10 април с по максимум 2-3 теми на ден, но нагоре не мога и да си представя, че е възможно... :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2009, 19:46 
Неодекадент
Аватар

gbog написа:
Scorpion написа:
Но за сметка на това април миналата година преговарях по 3-5 теми на ден.

Tова е направо нечовешко според мен... :lol: Според моите планове започвам с последния етап на преговорите след 10 април с по максимум 2-3 теми на ден, но нагоре не мога и да си представя, че е възможно... :D

За мене преговорът се състоеше в прочит на плана на темата и на самата тема по веднъж, плюс преговор на хронологията и имената в нея. Нищо кой знае какво. :D Единственият проблем беше, че април месец уж учех и остатъка от новата история, а всъщност от нея нищо не научих, освен темата за Съединението и тази за Стамболов.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2009, 20:10 
падна Маца в каца
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
На мен новата история ми убягва някак си...и аз я докарах до Съединението и Стамболов - доста съм чел за въпросния период, обаче цяла тема да пиша - е, не. Това, че системата не ми го е върнала с лихвите, го отдавам на известна доза късмет, така че не агитирам никого да прави така. :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2009, 20:14 
Неодекадент
Аватар

pink floyd написа:
На мен новата история ми убягва някак си...и аз я докарах до Съединението и Стамболов - доста съм чел за въпросния период, обаче цяла тема да пиша - е, не. Това, че системата не ми го е върнала с лихвите, го отдавам на известна доза късмет, така че не агитирам никого да прави така. :P

Аз пък агитирам с пълна сила. Учете това, на което всички наблягат. После като се паднат две традиционно омразни теми, всички ще сте в кюпа. А ако се падне нещо от средновековие, което всички учат, вие ще сте сред най-добре представилите се.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2009, 20:27 
падна Маца в каца
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Абе мен ме е срам да ти кажа някои теми колко ги знех... и аз последвах твоята логика и не сбърках. Никого не агитирам, но лично аз си спестих разни неща в ученето с пълна сила - риск. С предварителните изпити обаче да учиш всички теми горе-долу, а не половината перфе, си е тъпотия. Пък те и две теми на изпит се падат.
Печелиш, лицемерно се опитах да давам благородни съвети да се знае всичко, пък не гледам себе си. :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2009, 20:33 
Staring at the world through my rearview
Аватар

Благодарил (а): 122 пъти.
След всяка тема пишех\пиша(и тази година ще кандидатствам,че имаше пречки миналата година) кратко уроче с най-важните събития,че цяла тема да развиеш си е мъка.
Аз миналата година научих средновековните теми,революционните(Раковски,БРЦК,Априлското и ВМОРО),плюс Балканските войни и Втората световна война. Горе-долу половината от конспекта. И това за два месеца,сам, изкарах 4.65 на изпита,вярно не е много,но пък за времето което съм отделил е доволна оценката. Темата по която писах бе "Априлското въстание".

Не виждам много смисъл в пълното изучаване на конспекта.
Все пак,по-добре малко,но добре научени,отколкото обратното. Е има и хора,които успяват да научат подобаващо всички теми,но там вече си е...

Последна промяна O|OeHukc на 11 Мар 2009, 20:35, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2009, 20:34 
Неодекадент
Аватар

Ученето на всички теми е имало смисъл, когато нямаше избор между две теми и нямаше предварителен. Сега имат даже и по литература предварителен, а на изпита по литература има пък избор между два формата. Доста приятна задача изглежда тазгодишното кандидатстване с литература и история.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2009, 21:08 
Паисий
Аватар

Scorpion написа:
Ученето на всички теми е имало смисъл, когато нямаше избор между две теми и нямаше предварителен. Сега имат даже и по литература предварителен, а на изпита по литература има пък избор между два формата. Доста приятна задача изглежда тазгодишното кандидатстване с литература и история.

защото вече си го минал това :lol:
съчувствай повече, моля ти се

'Cause there's nobody by my side.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2009, 00:59 
Неодекадент
Аватар

Amberglow написа:
Scorpion написа:

защото вече си го минал това :lol:
съчувствай повече, моля ти се

Добре, съчувствам ви. И на мене ми беше отвратителна литературата в първите 6 месеца от уроците. И на мене ми беше гадно, като свърши средновековието и почнаха дългите теми от Възраждане. А като почна Новата история, гледах с носталгия към Паисий, Софроний, Велчо Заверата и Кръстю Пишурката. А като почна преговора гледах с носталгия към 11 клас. Но като влезнах, бързо-бързо си изчистих хард-а от всичките теми и дати по история , но от литературата запазих доста... и не съжалявам. Пожелавам този сценарий да се повтори и при вас. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2009, 08:18 
Писаружяк

Благодарил (а): 8 пъти.
Аз днес съм на изпит и ще се види колко знам :D Надявам се да ми се падне "Политическо могъщество и културен разцвет при управленитето на цар Симеон" или "Държавно-политическо развитие през първата половина на IX в." :D
Аз продължавам да сънувам някви сънища,свързани с изпитите,като в съня ми се падна темата "Антиосманска съпротива на българите през XV-XVII в."
Не знам дали има общо с това,че имам да пиша тази тема или е някакъв "знак" :lol:

Иначе,Scoprion е прав,че е имало смисъл да се учат всички теми,когато е имало само редовни изпити.Големи късметлии сме,че имаме право да ходим на предварителни и да избираме между 2 теми :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6476 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 432  Следваща