Дата и час: 31 Мар 2026, 00:28

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 537 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 36  Следваща

За или против половото разделение и определените борйки
За 47%  47%  [ 320 ]
Против 53%  53%  [ 356 ]
Общо гласове : 676
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Дек 2006, 11:20 
Proud and Noble Man
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Не знам кои са тия "глупаци", с които спориш, но нека ти кажа нещо, уважаема.

Първо, пише се "затова", второ - след точки и запетайки се оставя празно място, нарича се "интервал" или ако предпочиташ, пауза.

После, позволяваш си да използваш обидни квалификации и сравнения, които не отиват нито на темата, нито на една дама. Това ме дразни и вярвам, че не само с мен е така.

След това - убеден съм, че не познаваш в детайли образователните системи на "нормалните" държави, но нека те уведомя, че там също си има някои механизми, които могат да се нарекат "дискриминационни".

А това, че наричаш някои от учащите в СУ "тъпи" и "посредствени" изобщо не се поддава на коментар.

И накрая, не казах, че лично ти си глупава или нещо подобно. Това
light_my_fire написа:
а това,че се развивате бавно не трябва да е проблем на другите кандидатстващи.
ме раздразни много, защото е грубо и направо казано - глупаво, както бях така добър да посоча. А малко по-резкият ми тон се дължи на асцедента ми, но не смятам, че дължа каквото и да е извинение, съжалявам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Дек 2006, 15:08 
Легендарен флуудър
Аватар

Квоти по пол наистина не трябва да има!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Дек 2006, 15:38 
Тhe regular one
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Трябва, трябва! Аз съм ЗА повече мъже!!!! :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Дек 2006, 16:39 
Легендарен флуудър

:lol: Е, тва е приказка 50:50!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Дек 2006, 17:10 
Boromir,споко бе,човече!Идват празници- не си разваляй настроението!
Колкото до учащите,не само в СУ,ми навсякъде - нормално е да има и мърша,ама това не значи че всички са такива!

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2006, 17:28 
От дъжд на вятър
Аватар

Е-е-е-е-х, не мога да се нагледам на жени, които говорят за мъжете като цяло. "Ааааабе оланкоолу, ти чуваш ли се бе?" би ти казал обичаният Юлиян Вучков. Light_my_fire, ти имаш много голяма дарба да изкарваш хората от нерви само с няколко тъпи изреченийца. Но щом толкова искаш равноправие - емигрирай!!!! Тъкмо няма да има кой да разпалва безсмислени спорове на тема кой пол е по-умен, по-хубав и т.н. Махай се, щом не ти харесва, а ние, посредствените, ще си останем тука в страната на расизма, сексизма и ксенофобията! То не стига, че си скъсваш гъза да учиш, ами и някаква ..... особа седнала да ти пищи колко си тъп, а си в университет. Което момиче е изкарало високи оценки, е влязло. Ако не ти изнася - след 1 Януари се отварят границите - път широк...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2007, 01:21 
В началото бе словото
Аватар

Не сте прави така да се нахвърляте на момичето и искам да поясня, че не я защитавам "по женски". Може да е рязка, но за едно е права - "Нормално е който и да е с по-висок бал да влиза.Аз бих се ядосвала единствено и само на себе си,а не на хората,които са изкарали по-висока оценка.А тия,които изкарват по-ниска и все пак влизат"
Аз не се съмнявам в ничии умения - има умни момичета и умни момчета и всичко е до амбиция, старание, желание и т.н. Затова и мисля, че всички трябва да се мерят с едно мерило.

а цялото небе живее в мен.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Яну 2007, 18:21 
В началото бе словото
Аватар

Равни права-равни задължения. За какво са ни квоти? Нека всеки се справя с интелектуалния труд както умее.
Против!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2007, 00:01 
От дъжд на вятър
Аватар

Ами наистина се забрави каква всъщност е темата, може и да е моя вината отчасти, извинявам се. Но не мога да остана безучастен, когато принизяват труда ми някакви хора, които не познавам заради някакви други хора, които също не познавам....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2007, 22:22 
Пишете, о, братя
Аватар

light_my_fire написа:
:"Аз съм мъж и съм тъп за това така трябва.

Ми то си е така бе дееба не съм титан на мисълта ма ме приеха. Та мисълта ми е че ако няма квоти ще настана края на света. Зубърките ще завладеят света и ще ни пратят да готвим в кухнята и да сменяме памперсите :twisted: . А и BTW твърдението, че момчетата могат да се учат наравно с момичетата е вярна. Просто някои от нас не виждат сми в това 8)

http://spoilerslost.blogspot.com/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2007, 22:56 
Пишете, о, братя
Аватар

Ако изравнят броя на приети за момичета и момчета съм съгласен да няма разделение между половете.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2007, 00:19 
В началото бе словото
Аватар

Леле какъв спор само. Аз пък да ви кажа изобщо не съм се замислял над тези неща. Просто си уча и не мисля колко момчета и момичета ше могат да влезнат. АКо са казали хората че за дадена специалност има 5 места за момчета аз ше се боря за едно от тия 5 ... боли ме г.... ако ще за момичетата да са 50 или обратното! :evil: :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Да ги делим на момчета и момичета, но ще останем без студент
МнениеПубликувано на: 01 Мар 2007, 21:54 
В началото бе словото

ballbi написа:
Леле какъв спор само. Аз пък да ви кажа изобщо не съм се замислял над тези неща. Просто си уча и не мисля колко момчета и момичета ше могат да влезнат. АКо са казали хората че за дадена специалност има 5 места за момчета аз ше се боря за едно от тия 5 ... боли ме г.... ако ще за момичетата да са 50 или обратното! :evil: :D

Докато спорим за квоти, ще останем без студенти.Вижте тук и се уверете:

http://www.kadedaucha.com/?id=1314&aid=1126

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2007, 13:15 
От дъжд на вятър
Аватар

не съм чел мненията по въпроса а направо отговарям ..

мисля, че трябва да има квоти, но не за всички специалности, а да бъдат съобразени там където има нужда .. примерно аз мога да говоря за медицината защото ще я кандидатствам и имам поглед. Като се кандидатства медицина т.е. като си на 19 години не си много с акъла си .. и доста момчета нямат мерак за тази специалност за разлика от момчетата който са в пъти повече кандидатки от колкото момчетата. Но от друга страна след 10 години като дойде време за спациализация мъжета имат доста повече възможност да учат и работят поради много причини едната от който е факта че не забременяват и не разждат, а и могат да се отдадат доста повече на професията от колкото жените..
и ако си представим, че в медицинския примерно няма квоти 50:50 както е сега , медицинския ще е пълен само с жени който няма да могат да се отдадат така както го правят мъжете (не казвам че не са толкова добри доктори жените !!!) и ще има професионален дефицит ... който ще е доста сериозен проблем ..

така мисля аз.. а за другите специалности нямам особено големи наблюдения ама не мисля, че примерно за финанси или публична администрация има значение дали ще си от мъжки или женски пол .. по-скоро до индивидуални способности ..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 537 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 36  Следваща