Аз съм за квотите, въпреки, че съм момиче, защото според мен няма никакъв смисъл да оставяме момчетата без образование. Защото след някоя друга година ще излезем от университета, ще си намерим, ако не хубава, то поне някаква работа и после ще се вайкаме защо не можем да си намерим обрзовани мъже с професия. Факт е, че момичетата зубрим повече. Вместо да се махат квотите, да се увеличат местата за момичетата, без това да засяга бройката на момчетата. А пък и защо трябва да гледаме в чуждото канче? Ти знаеш, че за момичета местата са 30 примерно, какво те засяга какво става при момчетата? Още повече, че момичетата сами си правим гадно. Ако всички момичета учат по-малко, баловете, с които влизаме, ще се изравнят с тези на момчетата и тогава никой нищо няма да каже. Още повече това, че едно момиче е влязло с по-хубава оценка и ако щете е излязло от униветситета с отлична диплома, далеч не означава, че ще върши работата си по-добре от момче, което е влязло с ниска оценка и излиза с диплома примерно 4. Да ,аз ще кандидатствам нещо, много искам да вляза, но не влизам. Виждам момче, което е влязло и то с оценка 2 единици по-ниска от моета, знам, че изобщо не си е мръднал пръста, но това не ме бърка, защото той е момче. Приемам го сякаш кандидатстваме за различни специалности, изобщо не участваме в едно класиране. Кофти е като не влезеш заради 2 стотни примерно, много е гадно, но не са ни виновни момчетата за това. По-добре да протестираме срещу това, че половината, които ни заемат местата са връзкари. Това е от мен
П.П. В началото на темата пишеше да не коментираме тук, че има друга тема за това, но не намерих темата, за което се извинявам