Дата и час: 03 Апр 2026, 22:18

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6476 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 432  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: КСК 2009 - История
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2009, 11:37 
Да живей словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
lacuna_coil написа:
Айде тая тема да не се пада и на 26-и, щото също доста хора ще се изнесат включително и аз. :)
Искам "Църковни борби на българите през Възраждането". :twisted:

Съгласна съм, много са леснички темите от Възраждането. Но съм съгласна и на Средновековната история, особено темата за началото на IX век.
Все пак след този шок, който преживях днес, ще се постарая да науча и нещичко от Новата история... :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2009, 13:57 
Буря
Аватар

iliyana_blg написа:
Ох, не знам кой тука преди време каза: "На такива като вас- само македонците", не цитирам съвсем точно . Но важното е, че мен това "пожелание" ме застигна днес... Бях на предварителен в ЮЗУ и какво ще се падне: "Националноосвобдително движение в Македония и Одринско". Е, поне си знам оценката още от сега... :lol: Все пак на бял лист :lol: Но ми направи впечатление, че масово хората се изнесоха. В моята стая останаха да пишат около 5-6 човека, а и пред самия ВУЗ беше пълно с разочаровани кандидат-студенти. Залагам на около 70% двойки.
Не, че съм се отчаяла, но от чисто психологическа гледна точка този изпит ми повлия зле. Е, ще видим какво ще стане на 26 в София... И дано да се сбъдне прогнозата на Scorpion.

Стига бе, тази тема ми е една от най-любимите въобще! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2009, 16:56 
Писаружяк

Благодарил (а): 8 пъти.
Да, всички теми са лесни, когато човек ги знае. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2009, 17:18 
В началото бе словото
Аватар

А в ЮЗУ-то само една тема ли теглят?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2009, 19:28 
Staring at the world through my rearview
Аватар

Благодарил (а): 122 пъти.
:) И аз днес бях на изпита в ЮЗУ. В нашатастая останахме пет-шест човека след като мина един час. Странно е за мен, че тази толкова интересна тема не се е харесала на повечето, на мен лично тя ми е любимата. Даже като влезе този, който казва коя тема се е изтеглила,аз се развиках "Леле браво бе", а другите в стаята навели глави започнаха да охкат и да се оплакват.
Както и да е , дано проверяващият не се вглежда толкова в краснописа ми, че иначе лошо, като се има в предвид, че само увода си го написах и на чернова,и на белова. После направо на беловата и станаха доста зачертвания, а и пък бързах. Направо се чудя някои хора как написват по 20 страници, аз едвам за 5 часа написах 8. :?
Само се чудя за това ,че съм изпуснал да спомена за Мелнишкото въстание от 1895 година, колко ще ме резнат ?

В ЮЗУ само една тема се пада. Лятото на основния изпит задължително ще е средновековна тема, от сега ви казвам, да си знаете. ДОсега винаги така е било, на един изпит от средновековие, на другия от новата история.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2009, 20:21 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
8 страници не са много. Трябва да свикнеш да пишеш по-бързичко.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2009, 20:46 
Staring at the world through my rearview
Аватар

Благодарил (а): 122 пъти.
Че не са много, вярно е, но пък не са и малко. Написал съм за всички основни точки и подточки от темата. Някои като пишат по 20 страници, какво вкарват в тях, разкази, пейзажи, та то ако се хванеш да препишеш темата от учебника няма да ти излезат толкова много страници.
Според мен, това не е най-важното в написаното на един изпит. Все пак нали се проверяват историческите знания и донякъде мисловата дейност и правопис.
Ще е тъпо, ако проверяващият свали точки само затова ,че е малко написаното, без да вникне в основното, но пък на късмет си е какви проверяващи ще се паднат.
Миналата година за Симеоновата тема, така и не ми обясниха, пък и не беше написано, защо имам 3.50, пак в ЮЗУ. Бях написал за всички основни точки и подточки, дори жената, която ми даде проверената тема се чудеше защо имам толкова, но не можа да обясни. Не знам в СУ как се действа ,но на моите проверени листа, нямаше нищо зачертнато, поправено или написано в края, като мотив за оценката. Останах с впечатлението ,че е написана ето така, набързо, не им се е занимавало. Дано този път проверяващите са по свестни и отговорни.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2009, 21:59 
Легендарен флуудър

А писа ли за Българо-македонската лига през 1880 г. и за македонските комитети от 1884-85 г.? А за Горноджумайското въстание, а за промените в имената на Вътрешната организация през 1896 и 1902 г.? За окръжните конгреси през пролетта на 1903 г.? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Малко да те спеча, де..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2009, 22:12 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
На мен най-кратката ми тема (за Йоан Асен II) беше 12 страници. Така че 8 страници са си доста малко. Аз пишех по 5 за час, с 30 реда на страница и нормален почерк.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2009, 22:31 
Легендарен флуудър

Ти си машина, бе! :shock:
30 реда на страница е академичният стандарт. А по колко знака на ред: 62-66? :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2009, 22:33 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
Joker написа:
Ти си машина, бе! :shock:
30 реда на страница е академичният стандарт. А по колко знака на ред: 62-66? :mrgreen:

Да, без интервалите. 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2009, 10:53 
От дъжд на вятър

Аз се притеснявам сега, след като изпита е с час по-малко дали ще смогна да напиша, ако има какво, разбира се! :colors: Сигурно и Вие сте като мен(поне това разбирам от писанията Ви). Избрала съм си някои теми и преговарям само тях.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2009, 10:53 
В началото бе словото
Аватар

Абе да ви кажа 20 страници наистина изглеждат много така като погледнеш, обаче се свиква. Особено когато пишеш на чисто бели листи - там 20 реда на страница са си в реда на нещата. Само че ако искаш да ги изкараш наистина толкова, трябва да сведеш писането на план до минимум - към 10-15 минути да речем. Освен това аз и другите хора от групата не си позволяваме луксове като да ходим до тоалетната или да изпадаме в творческа ниша. Не дай си Боже пък да седнеш да мислиш по средата на темата дали не си изпуснал нещо - това после се прави, и то ако имаш 15 минути на разположение :)

Ама иначе 20 страници не са толкова много - и въобще не са заедно с описания и подобни - дори няма време да напишеш някои неща :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2009, 11:07 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
machiavelli написа:
Че не са много, вярно е, но пък не са и малко. Написал съм за всички основни точки и подточки от темата. Някои като пишат по 20 страници, какво вкарват в тях, разкази, пейзажи, та то ако се хванеш да препишеш темата от учебника няма да ти излезат толкова много страници.
Според мен, това не е най-важното в написаното на един изпит. Все пак нали се проверяват историческите знания и донякъде мисловата дейност и правопис.
Ще е тъпо, ако проверяващият свали точки само затова ,че е малко написаното, без да вникне в основното, но пък на късмет си е какви проверяващи ще се паднат.
Миналата година за Симеоновата тема, така и не ми обясниха, пък и не беше написано, защо имам 3.50, пак в ЮЗУ. Бях написал за всички основни точки и подточки, дори жената, която ми даде проверената тема се чудеше защо имам толкова, но не можа да обясни. Не знам в СУ как се действа ,но на моите проверени листа, нямаше нищо зачертнато, поправено или написано в края, като мотив за оценката. Останах с впечатлението ,че е написана ето така, набързо, не им се е занимавало. Дано този път проверяващите са по свестни и отговорни.

Аз все си мисля, че оценяването е супер субективно и някакси трябва да се стремиш да правиш добро впечатление на проверяващия по всеки възможен начин. Искам да кажа, че един проверяващ като види 8 страници и си казва "Оф, ясно, и тоя не е учил, ама си е спомнил някви неща". Пък и една тема не е само нахвърляне на фактите. Хубаво е да правиш някакви анализи, ако щеш оценки ги кажи, да покажеш някаква логическа мисъл, разбиране на събитията. Не го приемай като заяждане, просто съвет. Следващият път по-експедитиввно, разтягай локуми, прави анализи и тя темата си става повечко страници.

ПП: Хора, научете се да пишете по-бързо. Аз за 4 часа можех да ги докарам и до 30 страници.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2009, 11:20 
В началото бе словото
Аватар

ники написа:
machiavelli написа:

Аз все си мисля, че оценяването е супер субективно и някакси трябва да се стремиш да правиш добро впечатление на проверяващия по всеки възможен начин. Искам да кажа, че един проверяващ като види 8 страници и си казва "Оф, ясно, и тоя не е учил, ама си е спомнил някви неща". Пък и една тема не е само нахвърляне на фактите. Хубаво е да правиш някакви анализи, ако щеш оценки ги кажи, да покажеш някаква логическа мисъл, разбиране на събитията. Не го приемай като заяждане, просто съвет. Следващият път по-експедитиввно, разтягай локуми, прави анализи и тя темата си става повечко страници.

ПП: Хора, научете се да пишете по-бързо. Аз за 4 часа можех да ги докарам и до 30 страници.

ники е много прав(а?). Колкото и тъпо да звучи, самият обем често също е фактор - изпитът все пак не оценява само знания, но и способността да мислиш сам; така разбират, че си го "смелил" тоя материал, а не си станал жертва на често срещаното явление "академична булимия" (мисля, че името говори само за себе си :) )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6476 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 432  Следваща