Дата и час: 21 Яну 2026, 09:04

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1504 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 101  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2007, 10:45 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Sidharta, много хубаво инфо даде. Дано се окажеш пророк :) Всичко, много добре, преливам от информация вече, но не разбрах с фаворизирането на авторите какво имаше предвид - че избора е манипулиран, или просто пликовете не съдържат някои от останалите автори?
Иначе много приятна информация донесе, честно ти казвам :) А последно имаш ли представа колко са останали след психото и физическия? В началото бяхме около 900, сега ако е като минали години трябва да са около 400-500, нали? :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2007, 08:15 
От дъжд на вятър
Аватар

aerodinamic написа:
А последно имаш ли представа колко са останали след психото и физическия? В началото бяхме около 900, сега ако е като минали години трябва да са около 400-500, нали? :)

Това за 900 май е само слух. В шоуто на Слави, шефчето на Академията обяви, че тази година за 1 място се борят 20 момчета и 30 момичета.
За мъже-редовно, местата са 120 / 120х20 прави 2400 кандидата/.
Някой бърка, ама кой ще видим накрая.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2007, 18:58 
В началото бе словото

Не мога да кажа и аз със сигурност, но когато бях на физическия, а то беше на 2ри юни) всички изпитващи казаха, че минали години много повече са били хората...
П.С. И как така 120? Нали 28 Сигурност и 72 Полиция?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Юли 2007, 08:01 
От дъжд на вятър
Аватар

aerodinamic написа:
Не мога да кажа и аз със сигурност, но когато бях на физическия, а то беше на 2ри юни) всички изпитващи казаха, че минали години много повече са били хората...
П.С. И как така 120? Нали 28 Сигурност и 72 Полиция?

Ми пожарникарите къде ги оставихте , те не са ли хора? Нали и там има 20 момчета и 5 момичета.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2007, 10:03 
В началото бе словото

Вярно, че и те влизат в бройката, но реално ние не се борим за място с тях :wink:
Леле, как ще се пържим вдругиден :roll: Дано се падне тема за едно произведение :sad1:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: За академията
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2007, 15:10 
В началото бе словото

Такаа... ето ви мнение от извора.. не че съм завършила там- икономист съм, но имам много лични познати които са учили и учат там.
Първо връзкарите ги има навсякъде, и това всички го знаят, но имаш ли акъл в главата влизаш без проблем- нее задължително да познаваш някой.
Второ влизането далеч не е трудно- просто трябва да можеш да мислиш логично и да си добре подготвен физически... няма никакво плуване за непросветените..стандартна лека атлетика.
Трето "шефчето на слави" изобщо не може да му роди главата какво трябва и какво не, поради простата причина че не е просветен, и е може би един от най-големите връзкари които тая академия е виждала.
И четвърто което е от особено значение- едни от най-готините мъже влизат там( естествено полиция и най вече сигурност) ... това е от лични впечатления, а за момичетат които искат да учат там- не е най доброто място- мъжете не им обръщат внимание и се превръщат в кофти мъжкарани... :(
А психото е като за малоумни- незнам какъв ви е проблемът
би ли участвал в групов секс- естествено щом ти го диктува шефът
би ли убил майка си? - разбира се щом професията го изисква
Най-важното е че каквото си мислиш за логично- обратното е верния отговор за тях, поради простата причина че на тях им трябват хора които да КОМАНДВАТ и да правят КАКВОО ИМ КАЖЕ ШЕФЪТ. Промиване на мозъци му е майката - КАКТО ТАМ, ТАКА И НА ВСЯКО ДРУГО ДЪРЖАВНО РАБОТНО МЯСТО.
НАСЛУКА НА ЖЕЛАЕЩИТЕ! :wink: :wink: :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2007, 17:41 
В началото бе словото
Аватар

fly4o написа:
Aбе то масовото късане е на психо-то :) Физическият много го минават, ама психо-теста... :twisted: Въпрос(примерен): Обичате ли и бихте ли участвали в групов секс...Ако отг Не, те късат, защото не можеш да работиш в екип :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: ДА БЕ, ТОВА НЕ Е ВЯРНО, НО Е ЗАБАВНО КАТО ИДЕЯ :lol: :lol: :lol: :lol:

*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2007, 09:11 
В началото бе словото

Поемам инициативата да напишем нещо в полицейската тема 8)
Тази година като цяло кандидатстването беше формално, та който е искал ще успее (имам предвид всички с 3ки). След обявяването на оценките по литература останаха да се борят 155 човека за 100 места, и взимайки предвид задължителния процент двойки по история на България ще стане точно така. Иначе темите: по литература беше - Участта на човека в разказите на Елин Пелин; по история - Християнизация и политическо развитие на България при Борис І. Какво по лесно от това :D
Мога да споделя и едно интересно мнение :) По време на кандидатсването, агонията непосредствено преди изпитите, се запознах с много хора, за които просто Симеоново е фикс идея, кажи-речи мечта. Имаше хора кандидатстващи за 3-та година и въпреки, че са ги приемали в други уни-та, не са се записвали. Така, че си мисля, че полицейската професия е всъщност някакво странно психическо състояние :D Именно затова всеки, който желае има място в академията, дори с 3-ка :)
П.С. В тази категория не включвам връзкарите, просто защото не съм се запознал с никого досега :) Иначе ще е интересна среща: 'Колко изкара на изпита?'; 'Ами аз го изпуснах'. :D
AlexHI, как мина литературата :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2007, 09:39 
От дъжд на вятър
Аватар

:D

Последна промяна AlexHI на 20 Юни 2008, 10:46, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2007, 19:07 
В началото бе словото
Аватар

как то4но беше формулирана темата...? никъде не мога да намеря инфо, а ми е любопитно просто

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2007, 11:10 
От дъжд на вятър
Аватар

Забравих за отметката - хиляди извинения!!!
Темата по история беше формулирана така: "Християнизация и политическо развитие на България при княз Борис І."

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: За Академията
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2007, 18:11 
В началото бе словото

Вярно че местата за Полиция - 72 и Сигурност - 28 са общо 100, но хората които се борят за тях мисля че са 128. Това значи, че ако изкарам минимум 3,00 и има 28 оценки слаб съм вътре. Предполагам че ако вляза ще съм във факултет Полиция. Искам да попитам информираните, дали мога по-късно, примерно след една година, да се прехвърля във Сигурност?
Що се отнася до темата по история, написах около 13 страници, независимо че можех и повече, но исках да е по-качествено, т.е. колкото повече пиша за неща които не съм на 100% сигурен, толкова повече може да ми се намали оценката. Иначе конкретно за темата. Няма да е председател Пл. Митев, защото той е за Възраждането.
Започнах със полит. ситуация през 852, коалициите, войните и т.н., след това за мирния договор през 863 и написах видовете причини за покръстването: политически, идеологически, природни и легендарни - това е много важно. След това хипотезата за годината на покръстването - между 864 и 865 като акцентувам върху последната. После за дипломатическата борба за автокефална българска архиепископия. После за събора пред 870г. на 4 март. Забравих да напиша за събора през 880г. Накрая се чудех дали да пиша за учениците на Кирил и Методий - не съм писал - може да ми вземат 50 стотни, мисля си че не трябва да се пише на базата на заглавието "Християнизация и ПОЛИТИЧЕСКО развитие...". Дейността на Наум, Климент и Ангеларий минава към книжовността, т.е. културата, но не съм сигурен. Накрая писал за Владимир - Расате и за Преславския събор. Очаквам висока оценка :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2007, 21:31 
В началото бе словото

БРАВО, AlexHI :) Po vsichko lichi che shte sme kolegi, jovit i zdrave dogodina. I az da se pohvalq 4.75 po literatura 8) Kolkoto do temata po istoriq pisal sum tolkova kolkoto znam - ot - do. Ot Boris do Naum, Kliment i Angelarii prosto zashtoto si misleh che tazi tema v kakvato i da e formulirovka bi trqbvalo da vkliuchva tova. Ne znam. Kakvoto sabq pokaje :) Inache uspehi na uvischkite ;)
A za premestvaneto v drugiq faklutet ne znam dali e vuzmojno, ili ako e shte ti skusat zadnika ot изпити.
Izvinqvaite za
*Raya_Alexandra: Пиши на кирилица! Следващото твое мнение на латиница ще бъде изтрито!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2007, 21:48 
От дъжд на вятър
Аватар

Това за тройката е вярно. И квесторите ми се чудиха накрая защо се мъча да пиша толкова, като ми трябва ТРОЙЧИЦА. Формулировката на темата определено ме притеснява. Написах 9 листа и само два абзаца за писмеността, пък и нямах време за нищо повече. Тази ми беше от големите теми и се наложи бая да я съкратя. Имам изпуснат извор - Бертинските анали, съкратих и кореспонденцията с папите /т.е. само я резюмирах/, абе тук очаквам изненади - и то неприятни. ДАНО ДА ВЪРЖЕМ ТРОЙКАТА.
Някой не е ли чул кога ще излязат резултатите?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: За хората
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2007, 19:59 
В началото бе словото

"останаха да се борят 155 човека за 100 места"- пак те питам aerodinamic не са ли 128 човека за Полиция и Сигурност? Ти как ги преброи 155? Аз преброих 128 мъже, че успешно са положили изпита по български език и литература, т.е. толкова имат шанс да влязат в класирането.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1504 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 101  Следваща