Дата и час: 19 Яну 2026, 12:03

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Защо не функционира?
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2006, 14:01 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
На няколко пъти ми се налага да се допитвам до административните органи на университета и съм потресена от нежеланието им да ми помогнат, да ми подадат правилна информация, да не говорим за огромната дезинформираност.На какво се дължи това?
Защо е възможно, понеже аз съм задочна форма на обучение, да се обадя по телефона на Учебен отдел към моя факултет - ФЖМК, и да помоля за информация, най-учтиво!!!, за датите за изпитите, а те да ми отговорят - Има си табло, точно тук пред нашата врата, погледнете там!
Що за отношение е това!След проверка установявам, че няма изнесени дати за задочниците, а пре повторно обръщане към съответните органи ми се заявява - Това не е наша работа, потърсете преподавателите и разговаряйте с тях!Според вас нормално ли е това?Да обикалям от кабинет на кабинет, да щъкам до София, в различни дни от седмицата за да спазя приемното време на преподавателите, които понякога даже и не идват?Каква е тази дезинформираност?Що за черна дупка и омагьосан кръг е това?
Да не говорим, че е-майлите, които са разпространени навсякъде из сайта на СУ и факултетите към тях или вече не съществуват, или са препълнени от непрегледани писма, а доста често никой не отговаря на писмата с месеци, което говори за тяхното нередовно проворяване!
И съм уверена, че не само аз съм се сблъсквала с всичко това!Що за чудо е това?Не става въпрос за влизане в ЕС или нещо такова, а за личната съвест и желанието с което работят не само преподавателите в този университет, защото повечето от тях също не са цвете за мирисане (кажете ми що за отношение е преподавателя ви да забрави дадата си за изпита, а след това, след дълги извинения за неудобството, да назначи дата за поправка и отново да не се появи), но и цялата администрация.Никой няма да дойде да им свърши работата, а и нещата не са толкова сложни, изисква се само желанието, което явно им липсва!
Някой има ли разумно обяснение на всичко това?!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2006, 15:27 
(U+2205,∅)
Аватар

След всичко, което прочетох, наистина ме смути информацията и мога само да кажа, че в такава система, където бюрокрацията и липсата на контрол създават най-неописуми практики... единственото, което остава е да се проявяваме като нахални, да чукаме по вратите, да вдигаме повече шум около себе си и да търсим правата си, защото интерес от съблюдаването им имаме само ние, потърпевшите!

Моят съвет е да не се отчайвате, а да проявявяте повече настоятелност! Свържете се с преподавателите си и редовно ги информирайте за съществуването си! Ако сметете за необходимо оплачете се на декана или подадете жалба - ако трябва затрупайте ги с жалби! :wink: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2006, 16:50 
Летящите Пръсти
Аватар

:-)

Добре дошла!

Не ми се ще да се повтарям на какво се дължи това. Но е от ясно по-ясно.

Метла за тези, които не искат да бъдат превъзпитани!

Но сега си припомням, че в държавна институция, където ресурса е публичен, няма необходимата мотивация за това превъзпитание!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ]