|
Лекция. Преподавателя: - Вие защо спите по време на лекцията? - Не спя, бавно мигам.
В една университетска аудитория професорът чете лекция вече няколко часа наред. - Извинете, че говоря толкова подробно, но нямам часовник - казва той. - Зад гърба ви виси календар - чува се глас от аудиторията.
Един скелет излязъл от гроба си. Понеже не знаел кой век и коя година е, отишъл да попита в "Софийския Университет". Видял той една студентка, приближил се към нея, и я потупал по рамото. Обърнала се тя, чул се пронизителен писък: - А-а-а-а-а! И студентката отпрашила на където й очите видят. Отчаян от тази случка, скелетът отишъл да попита в "Медицинския Университет". Пак видял една студетнка, приближил се към нея, и я потупал по рамото. Тя се обърнала и с висок глас му извикала: - Абе, я се махай, бе простак такъв! Още по отчаян, скелетът отишъл да попита в "Техническия Университет". Отново видял една студенка, приближил се към нея, и я потупал по рамото. Тя се обърнала, чул се пронизителен писък: - А-а-а-а-а-а-а-а-а-а-а! И скелетът отпрашил на където му очите видят...
Тече изпит. Студент не знае нищо и професорът решава да му пише двойка. - Е, това е,- казва професорът,- дайте си книжката. - Почакайте,- казва студентът,- нека аз да ви задам един въпрос, ако ми отговорите- пишете ми двойка, ако не- тройка. - Добре. - Как са забива червей в земята? - Не знам. - Залива се с цимент и се забива. - Добре, дайте си книжката. На другия ден професорът вижда студента в института, отива при него и му казва: - Дайте си книжката. Поправя тройката на шестица и вади едно шоколадче. - А това е от жена ми.
Върви си гладен студент по улицата, търси си работа, но никой не го иска! Стига до зоологическата градина, вижда го пазача, отива при него и го пита: -А бе човече, защо си така омърлушен? -Не е за приказка! Гладен съм, нямам пари, работа няма... -Виж, вчера ни умря маймуната и търсим точно някой като теб. Влизаш, обличаш костюма и те затваряме в клетката... И това е, парите не са лоши, ще си купиш каквоти си пожелаеш за ядене... -Ама аз... такова... -Абе човек ти искаш ли да ядеш или не? -Добре, съгласен съм! Облича костюма студента, заключват го в клетката, започва да прави маймунджулъци пред посетителите, харесва им се... Почва да се премята от клон на клон, обаче се изпуска и пропада в долната клетка. Вижда, че към него приближава лъв и вече се прощава с живота си, когато лъвът отваря уста: -Абе брато, ти от кой факултет си?
Уважаеми студенти! Моля, паркирайте по-нагъсто вашите автомобили, че няма място за велосипедите на преподавателите!
Двама студенти в ТУ си говорят: - Какво ще правим? - Дай ще хвърлям монета: ези - ще купим бира, тура - водка, а ако остане във въздуха ще учим. Хвърлили монетата и...тя останала във въздуха. - Мамицата им, горе физиците пак правят опити!
_________________ Quietly these colors will fade but soon they will be as one. For a moment i will stare into this deep saddened sea and will suffer the death's fright. Under these waves emotions lay, still never they'll return as they are laid to rest. Into this one lonely life, which is growing painfully.
|