Има възможност да те приемат. Ще кажа как бяха нещата през последните две години. Не гарантирам, че и тази ще са така, само предполагам.
В даден срок (не знам кога ще бъде, но преди две години беше до към 17-18 октомври) се подават молби. Всеки студент на университета може да подаде молба. След като се подадат всички молби се прави едно класиране, общо за целия университет. Всеки получава коефициент в класирането, който коефициент е равен на вашия успех (този, с който участвате в класацията за общежития), разделен на минималния успех за вашия факултет. На базата на този коефициент се прави списък (подреден в низходящ ред по коефициент). Когато се освобождават места в общежитията, на тези места класират студентите от списъка (колкото по-напред си в списъка, толкова по-рано ще те настанят). Само за сравнение ще кажа (може тази година нещата да са малко по-различни, тъй като 51 бл все още е в ремонт, но нищо не се знае), че на мен преди две години не ми достигнаха 6 стотни и влязох от тази класация, за която говоря. Класираха ме в края на октомври. Мисля, че абсолютно всички от списъка бяха класирани някъде до към февруари.
Така че възможности има. Как ще е тази година, все още не знам, но практиката с тази класация в предишните две години даде резултати, така че предполагам ще я приложат отново. Ако пак има такава класация и можете да си намерите нещо временно за живеене, докато ви класират, направете го. Мисля, че хора, на които не им достигат до 10 стотни например имат реален шанс да бъдат приети на общежитие до началото на ноември (сравнявайки разбира се предишните кампании).
Сигурно 525325 пъти съм го казвал, но пак ще го кажа - интересувайте се, обаждайте се в КСБВУ, питайте, търсете информация, защото възможности има, но всичко се прави в дадени срокове.
Линк към форума на СБО:
http://uni-campus.net/forum.php - там можете да питате компетентни хора всичко, което ви интересува относно общежитията.