Дата и час: 31 Мар 2026, 08:29

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1504 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 101  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Право първи курс 2009-2010г
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2010, 21:42 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
Теглих от горната половина, ама според мен те не са подредени хронологически.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2010, 14:07 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 12 пъти.
малко информация и от мен днес. СКъсани нямаме ( не сме имали на нито един изпит ) НО ... не се спичайте, усмихвайте се, довършвайте си изреченията, бъдете точни и ясни .., ако сте притеснителни ...като мен .... колкото и да сте чели (примерно вчера прочетох целия 1-ви учебник, вечерта конспект на 2-рия..и не само вчера) и да си знаете въпросите.... ако не сте спокойни..яко резачка Не всичко опира до труд, така че бъдете спокойни, това от мен .Хайде успехчета на 9-та утре и на всички след тях

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2010, 15:00 
Флъдзила
Аватар

Благодарил (а): 210 пъти.
Браво на вас- умници :mrgreen: И мерси за пожеланието - дано утре да имам повеод за хвалене и аз :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2010, 17:23 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
браво, вече почва да омеква безкомпромисната съдийска ръка

и искам да питам за една облигационно-правна консултация: какво е "общи дружества (дружества на всички настоящи имоти и на всички печалби)"
който го обясни тва автоматично ми става вечна дружка!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2010, 17:38 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Хахаха леко притеснен от обещанието, което си дал да дам своята теория. Това, което видях в нета: договори за дружество:
общи (дружествата на всички настоящи имоти и дружество на всички печалби) и частни дружества (тези, които имат за предмет няколко определени вещи или тяхното ползване или плодовете, които могат да се добият от тях; също и когато няколко души се обединят за определено предприятие или занятие);
го тълкувам като - общите дружества включват цялото имущество на лицата, които го сключат ( събирателни дружества - ще ги учите по икономика), а частните - само определени вещи и печалби ( ранна несъвършена версия на сегашните ООД-та)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2010, 17:57 
S.P.Q.R.
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Има ли отпадащи въпроси за изпита по ИБДП?

See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2010, 18:15 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Е има разбира се, 1, 40, 65, 67.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2010, 18:24 
Флъдзила
Аватар

хахаха ти сега ли се сещаш да питаш :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Фев 2010, 13:30 
Флъдзила
Аватар

Мина това ИБДП значи! :cheers: и за следващите ( нека ви успокоя) НЕ Е СТРАШНО! :mrgreen:
Аз бях страшно притеснена предната вечер, та и сутринта не ми беше никак спокойно, но в момента, в който влязох вътре и си изтеглих въпросите ( Обичайно наказателно и Облигационно право от втория учебник :mrgreen: ) озънах, че ги си знам всичко и се успокоих напълно :) Като дойде моя ред чак си се изненадах вътрешно от къде го извадих тоя уверен глас :mrgreen:
Искам да ви кажа, че въпреки че Токушев прекъсва и пита въпроси, които могат да ви се сторят закопаващи, в крайна сметка важното е да не му се притесниш и да се сдухаш - това го оценява много. Мен например ме пита " как можеш да обидиш човек според обичайното право" и аз почнах да говоря нещо и му казвам" Да хвърлиш куче през комина мУ.." ( като си се смея през цялото време, щото то просто си звучи комично) Той обаче веднага ме пита : какво куче да хвърлиш ? И аз наум - хммм порода ли иска от мен да му кажа сега (?!) :mrgreen: :D ма по едно време казах " умряло?..." и той най-накрая го прие :) Та си ме изтормози с тея обичайни обиди, но пък аз през цялто време му се хилих, та дори ми каза " ама колежке, не е смешно, въпросът е напълно сериозен" :mrgreen: Но ми каза да продължа в крайна сметка. После почнах по втория въпрос - казах няколко изречения, той ме пита за принципите директно , почнах да ги изборявам, видях, че ми написа 6-ца в протокола, после се подписа в кижката и ме пусна да си ходя :lol: :cheers:
С една дума- дори и да не знаете нещо перфектно, просто му се усмихнете, кажете това, което се сещате и си продължете ;)
Успех на следващите!

П.П. Мисля, че скъсани няма - всъщност може и да има, ма това са двама украинци, като момичето дори не говори бълграски, та е нормално :mrgreen:
Иначе ние първата група като влязохме - една 5-ца и три-четири 6-ци една след друга ни написа :) Така че мисля, че си е обективен и като види, че си чел, дори и да не му отгвориш перфекто на въпросите ( както направих и аз), ще ти пише хубава оценка :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Фев 2010, 15:28 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Ииииииии втори поток излезе на ринга в мач с хандикъп след смяната с първи. Токушев - първи курс 2009/2010 - рунд 9 :cheers:

Понеже след това се шматках с колегите: шест шестици, много петици и четворки, три тройки, двойки няма.

Колеги, не се побърквайте (както стана с мен и други, например), учете много, но се наспете преди изпита, бъдете спокойни, облечете се добре, не учете пред вратата (няма смисъл и ви стресира допълнително), намерете някой, с когото да си говорите глупости, за да се разсеяте.

Запомнете, че всички тъпи слухове около проф. Токушев, или поне повечето, са част от безконечния и всеразпространения студентски фолклор. Нито ще ви пуши в лицето, нито ще ви скъса защото сте момиче (той просто иска да му се говори уверено и без притеснение и без страх да го гледате в лицето, просто момичетата са по притеснителни и вероятно от там идва легендата, ама това е друг въпрос).

Действително се определя най-точно като строг, но справедлив, лесно се изнервя, но и лесно си връща настроението. Няма да ви скъса ако сте чели, ако не можете да го изкарате, той ще ви "изстиска", за да ви пише поне тройка.

Практически съвети: бъдете спокойни, напишете възможно най-много като точки (тиренца, звездички, диезчета, отметки, кръсчета, рибки, каквото решите :) ) от темата, прегледайте си я за грешки, добавете още факти, когато ви извика бъдете уверени, не се забивайте в листа, гледайте към него, не е страшен, ако зацепите, се върнете възможно най-бързо; ако се оплетете професора ще ви помогне с насочващи въпроси, сравнително либерален е, и допуска гребни грешки;

Много е шантаво като чуете как на колегите им се променят гласовете като седнат на
горещия стол :) Предполагам и аз съм бил така днес :mrgreen:

Друго интересно: ОПРЕДЕЛЕНО ГЛЕДА КОЛОКВИУМИТЕ! Листа с оценките стои пред него, но го крие под други листа и от време на време му хвърля по едно око и отбелязва. Не се притенявайте ако не сте се справили добре на тях, доколкото разбирам, единствено повишава според резултатите. В нашата група на двама човека им вдигна оценката заради колоквиумите (поне на толкова той им е казал директно).

Последна промяна iodine на 15 Фев 2010, 15:52, променена общо 3 пъти

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Фев 2010, 15:45 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
Йей, днеска май е било триумфално предтавяне :cheers: Бравос на 9 гр. :cherry:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Фев 2010, 15:59 
Да живей словото

Благодарил (а): 1 пъти.
ОМГ,шест шестици :shock: това досега не се е случвало...Или сте много умни,или вчера си е прекарал доста добре празниците :lol: Истината само той знае :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Фев 2010, 19:11 
Флъдзила
Аватар

Хахах то че сме умни, умни сме ( ма тва можем да го кажем мисля, че за почти всички в тази специалност) Явно сме имали и късмет с тегленето обаче :mrgreen: ма съм изненадана, че нямаме двойки- то момичето украинка наистина мноого слбо говори български :mrgreen: Както и да е - мн съм доволна :lol:
А иначе аз лично не съм видяла листа с колоквиумите- вядах само протокола пред него, а уж през цялто врем го гледах докато говорех.. Но пък щом си го видял, значи е така сигурно :)

П.П. Слави, твоят глас не се промени много много, ама мооояят :lol: Прецених, че ще е по-добре да не му мяукам както обикновено си говоря и гласецът ми взе, че излезе много сериозен и уверен :lol:

П.П.2 - бтв имаме седем 6-ци - аз за толкова знам със сигурност, а даже мисля, че е още една отгоре :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Фев 2010, 19:40 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Момичето-бесарабска българка, която явно, не че не може да говори български, ми просто явно не и се говори, пък и не идва често :) Свидетели на представянето и днес бяха изумени, защото се оказало, че знаела български сравнително добре :D

Цитат:
Но пък щом си го видял, значи е така сигурно

Дори на двама души им е повишил оценката, защото "гледам сте се представили добре през годината", или поне така ми заявиха, така че имат някакво, поне доста и сравнително минорно, значение.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Фев 2010, 20:49 
Флъдзила
Аватар

Е да, сравнително добре.. Ма днеска като я питах за фамилията се наложи Яна да и преведе ( не че не можех и аз да я питам на руски де, ама тя така безпомощно погледна към Янчето, че.. :mrgreen: )
Но както и да е - много се радвам, че всички сме минали :cheers:
Браво на нас :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1504 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 101  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. ПНУП първи курс - първи семестър (изпити)

в ФНПП

beofith

2

1231

25 Яну 2010, 12:16

sea_angel Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. 2-ри курс Право (2009-2010)

[ Отиди на страница: 1 ... 45, 46, 47 ]

в Други

MidwinterSun

698

86195

12 Сеп 2010, 11:57

joruuu Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. 1-ви курс Право (2008 - 2009)

[ Отиди на страница: 1 ... 185, 186, 187 ]

в Други

tinglit

2792

63464

13 Сеп 2009, 13:00

MidwinterSun Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. 2-ри курс ПРАВО (2008 - 2009)

[ Отиди на страница: 1 ... 84, 85, 86 ]

в Други

`SuN`In`YoU`

1283

92996

28 Авг 2009, 18:56

kebapcheta_i_srabsko Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Сесия - първи курс, право, задочно

[ Отиди на страница: 1 ... 13, 14, 15 ]

в Студенти - общ форум

6y6ka

224