Велински написа:
Какво е общото с Руски паметник и Руската църква? Може ли малкия ти мозък да се напрегне и да ми обясни? И за шадравана на Славейков? За статуята на Бойко Борисов няма да те питам...дори самия ти няма да намериш смислен отговор...
Малкият ми мозък не успя да се напрегне достатъчно, за да ти обясни по достъпен начин

Baggins написа:
ники написа:
Комунизмът отдавна вече е само в главите на хората като Билбо и всякакви каузи против него са абсурдни...
Игнорирането (най-вече заради слабо познание) на очевидни неща е основният проблем на българите в момента, ти си типичен пример. Първо, защо приемш каузата против паметника като "кауза против комунизма"? От там следва въпросът - ако защитаваш паметника, защитаваш и комунизма ли? Следователно явно той е и в твоята глава. И как може нещо да е безвъзвратно отминало, след като огромната част население го помни ? Защо да е абсурдна кауза срещу режима, който унищожи независимостта на България и изтреби интелигенцията й ? Разбирам, че на много като теб не им се нрави кауза против така удобните ти марксистко-комуноудни догми и всичко свързано с тях, но това не значи да отричаш очевидни неща и исторически факти.
Примера ти с паметниците няма какво да го коментирам - ако поставяш на едно дередже храм на християнската вяра и паметник на пиян изнасилвач....явно проблемът е в теб.
Приемам я като кауза против комунизма с оглед на характера на темата, потребителите, които защитават съответните тези и тяхното поведение в други дискусионни теми.
Не защитавам комунизма, защото такъв няма от 20 години. Няма лошо да се помни от населението, но 20 години по-късно да се търси навсякъде ми е малко странно. Не ми стана ясно, как разбра, че марксистко-комуноидните догми са ми толкова удобни, но верятно имаш своите железни доводи.
В крайна сметка търсите под вола теле. Макар и от това време и създаден с такива мотива, паметникът все пак почита съвсетската армия, която изнася огромната тежест на войната. Не виждам нищо лошо да има такъв паметник.