DID_miss написа:
Зависи какво имаш впредвид под "научаване".За мен не е важно да хванеш учебника и да го изядеш с кориците.Важно е какво точно научаваш и как го ползваш по-нататъкСъгласи се,че преди 15 години,колкото и да са учили хората,все са си оставали крайно ограничени.То ги има и сега такива де.
Е тук и не съм съвсем съгласен. Не мисля, че докато съм на 10-12-15 мога да реша от какво ще имам нужда и от какво не. И наистина мисля, че преди 15 години хората са били далеч по-малко ограничени отколкото сега. Мисля, че това че знам донякъде що е компютър хич не променя факта, че не знам половината (или колкото и да е там) столици на държави по света, които едно време като бях на 5 години знаех, защото дядо ми ме учеше и защото всичко ми беше интересно.
И си мисля, че беше доста по-полезно за мен да чета списание "Космос", което почти всеки е четял, отколкото днешните "Шок", "Лична драма" и безконечните бразилски/аржентински/пр. сериали по ТВ.
Filosoff написа:
2. Ужасно много хора влизат през задния вход и това ощетява труда на тези които се съзтезават честно.
Ужасно много според мен означава 9 000 от 10 000 приети. Не знам как си представяте КСК, но според мен няма нищо подобно. Дори да има влезли през задната вратичка, не смятам че процента доближава дори 1 %. Не мога да си представя как някой ще си плати и за оценките в гимназията, и за темите/задачите или каквото и да е там, пък и за цялостното завършване на университета. Пък и дори да го направи, то ще си е пълна загуба на пари - за какво му е университет, след като си има парите, връзките и всичко необходимо за "щастлив" живот?
Не търсете корупция в КСК - аз имам някакви надблюдения как протича класацията и мога да кажа, че пред вратата на колегите нито свине се мотаят, нито дебеловрати с куфачета. Че има корупция навсякъде - има, но точно тук трябва доста да се изпотиш, за да се уредиш при условие, че други 30 000 семейства са готови на всичко, за да влязат децата им.