Първо отговарям принципно на тамерлан за историческите разкрития:
Цитат:
И да, научните тези и проекти се представят на научни конференции.
Не! Някои научни тези и проекти не трябва да се представят направо на конференции. Тези, които засягат чувствителни въпроси на друга държава, НЕ СЕ хвърлят директно на публиката! Учени, които
сериозно твърдят, че са открили някакъв мит в историята на чужда държава
и искат мнението им да бъде прието в чуждата държава , трябва без шумни конференции да запознаят първо нейните учени с него и вече с тяхна помощ да го подават на населението. Това е въпрос на дипломация и здрав разум:!: Иначе, ето какво става. (и това не е само защото сме в България)
И да, естествено, че в историята на всяка нация има възвеличаване и така и трябва да бъде

Но пак казвам не е това начинът да развенчаеш възвеличеното!
Цитат:
А това, че свеждаш нещата до национално равнище е най-глупавото от всичко, особено като става въпрос за държави, в които свободата на словото е гарантирана.
Нацията се основава на историята! Всичко, което засяга историята, засяга и нацията! Който приема свободата на словото за безгранична що се отнася за история, е или прекален идеалист, или не е чел достатъчно.
Конкретно по темата:
Иначе и аз признавам

, че журналистите са си за обвиняване от гледна точка на това, че всички направиха своите коментари, а никой от тях не помести истинското изследване. Така и до сега се чудим какво действително пише в него.
Та, отправям още веднъж апел към всички знаещи немски пък и към останалите. Някъде прочетох, че резултатите от проекта са публикувани в официален сайт на немски. Моля ако някой го намери, да ни метне линкче, за да знаем какво обсъждаме в тази тема в крайна сметка.
П.П. Аз като напиша името на немеца ми излизат само турски сайт-ове.
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=Bru ... atak&meta= Сигурно не го пиша правилно, но ако някой знае турски, нека да ни преведе какво пише в турската преса по въпроса. Може да ни насочи на някъде.