Дата и час: 07 Апр 2026, 21:21

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1504 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 101  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Право първи курс 2009-2010г
МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 20:22 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
iodine написа:

Според книгата му, няма ОТД, има ОУД :salute:

Науката може да е ОУД, но учебната дисциплина е ОТД, така е записано в учебния план, това ще пиша в протокола, това трябва да пише и в студентската ти книжка след изпита, без значение какви са предпочитанията на един или друг преподавател. Не знам доколко би било проблем обратното.

iodine написа:
Абе, всички ли гледаме това =3? :)

Ray е най-големия :lol:

Bushmen написа:
Да не забравяме прочутата тема с уловка "Напишете преамбюл на буржоазна конституция" :D Успех на всички и късмет в оценяването хах

Къде е уловката, ако изключим факта, че въобще липсва от конспекта :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 21:06 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Еми това е стара дискусия в курса ни. В общи линии, който се е отървал с добра оценка от онази тема си мълчи и си говори колко е доволен, но иначе поне половината имахме 3ки по 2 възможни причини - или е било по купчинки и изобщо не е четено какво е написано, или Дачев дори не е запомнил каква е темата и след това изискваше да се напише 5-6 страници съчинение разсъждение, а не преамбюл, което надявам се знаете какво е и колко са дълги

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 22:30 
Пишете, о, братя

Да не говорим, че и Шамито също ще проверява. Аз поне бях пряк свидетел как последният се подигра на два пъти със задължителни изпити, да не говорим какво си позволяват тия двама мародери на свободноизбирамието. А иначе аз миналата година умишлено не се явих на изпита по ППУ, без никой да ми е давал съвети, просто предполагах, че ще е на купчинки, оказах се прав и много се радвам, че постъпих така. В тази връзка са ми малко нелогични тия призиви на мои колеги към вас да се явите на всяка цена. Моят съвет определено би гласил точно обратното :) Иначе дисциплината е много интересна, аз лятото дори два пъти прочетох двете енциклопедийки на Дачев, които са много по-добре написани от онова малко овехтяло кяфяво книжле по ОУД. А, и да не забравя да пожеля успех на тези, които така или иначе са си наумили да се явят. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 22:58 
Драскач
Аватар

Така е и аз препоръчвам да отложите масивното взимане на избираеми изпити. 2ри семестър имате Философия на правото, Увод в конституционното учение, Организация на правозащитните институции, а 2ри курс 1 семестър цели 5. И всичките са горе долу интересни и взимаеми с висок и доста по-нерисков успех :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2010, 00:35 
От дъжд на вятър
Аватар

_sonrisa_ написа:
KsGCo написа:
а некой от 1 поток има ли инфо Дачев какво възнамерява да даде по ППУ евентуално?

Защо точно първи поток :roll: Като втори дори сме първи при него - ей сега в събота :lol:

защото са по-гъсти нали им е по ОТД и това, че ние сме изнесени първи също го доказва

добре де, а на тоя изпит понякога не се ли дават въпроси от конспекта ?! кви са тия преамбули и граждани срещу държави.. тоя как я мисли тая работа

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2010, 00:46 
Да живей словото

Благодарил (а): 1 пъти.
защото са по-гъсти нали им е по ОТД и това, че ние сме изнесени първи също го доказва

Хайде да не казвам каква е разликата във времето между 1 и 16 група за изпита по ИБДП(8.02-съответно 21.02)! Така че едва ли 2 поток може да имате някакви претенции за датите ви,при положение,че за най-обемният предмет имате много повече време от 1 поток....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2010, 11:03 
Флъдзила
Аватар

Благодарил (а): 210 пъти.
Дам, първите групи са много прецакани в това отношение- още повече тази година, когато Токушев е решил да изпитва по 1 група на ден..
Иначе нямам никакви претенции за дата по ППУ- то така или иначе и след като си прочета учебниците, и дори ако евентуално напиша верни неща на изпита, няма да има кой знае какво значение.. Не знам, в началото въобще не съм и обмисляла варианта да не се явявам, ма сега нещо започна да ме човърка :lol: Ма в крайна сметка ще се явя доколкото се познавам де :) пък каквото ще да става :lol:

П.П. А ние сме първи по ППУ просто защото сме при Вълчев по ОУД :) сега на първи поток ще им е първо ОУД-то, а на нас - ППУ.. което пак мисля, че е доста по добър вариант :P

П.П.2 - Да проверява и Шамов!? т'ва нямаше ли да е по ОУД, а не по ППУ ? :roll: :?:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2010, 11:07 
Истинска измамница
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
^^ 22.02. са 16-та група : ) Но за мен това не е кой знае какъв плюс - напротив.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2010, 11:45 
Флъдзила
Аватар

Дам, кофти е да чакаш толкова много време..
А иначе стана промяна в плана - след като прочетох по два пътти учебниците по ППУ реших да не ходя на изпита :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2010, 12:33 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 4 пъти.
Svetlio.varna аз тва ОУД в книжката го записах точно ОУД-та тука идва въпроса дали има някакъв проблем? :roll: чак сега забелязах ,че пише теория не учение... :roll: аман начи......

а относно това кога са датите по ППУ мисля че еднакво са прецакани всички,той беше казал че ще е след ИБДП (каквото и да значи това)...
В този ред на мисли ако някой държи да земе ППУ може септември или пети курс ...макар че едва ли някой ще се занимава 5ти курс с това

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2010, 12:46 
Флъдзила
Аватар

И аз си го записах ОУД - нас ни казаха, че така е правилно. Но пък и ОТД да си го записъл няма никакво значение :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2010, 12:56 
Аватар

Jack Skull написа:
Svetlio.varna аз тва ОУД в книжката го записах точно ОУД-та тука идва въпроса дали има някакъв проблем? :roll: чак сега забелязах ,че пише теория не учение... :roll: аман начи......

Не мисля. Важното е оценките да ги има в протокола от изпита, а там каквото и да пише (ОТД или ОУД) ще се отнася за всички, така че моето мнение е: все тая.

Scorpion написа:
По моите сметки излиза, че за една от шестте купчинки не съществува оценка по стандартната система за оценяване... :lol:

Я кажи по-добре за твоята 6-ца по ППУ есе или преамбюл писа, или просто попадна в най-хубавата купчинка? :P

_sonrisa_ написа:
И аз си го записах ОУД - нас ни казаха, че така е правилно.

Ако приемате нещата както ги мисли Дачев за правилни без резерви... В такъв случай не забравяйте на изпита да споменете, че Симеон Сакскобургготски е фелтфебел, мнението му относно евреите от чешки произход, споменете нещо за Гошо обратното на острото и накрая, но не на последно място, че участието на жените в политиката е "глупава работа". :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2010, 13:19 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Цитат:
Ако приемате нещата както ги мисли Дачев за правилни без резерви... В такъв случай не забравяйте на изпита да споменете, че Симеон Сакскобургготски е фелтфебел, мнението му относно евреите от чешки произход, споменете нещо за Гошо обратното на острото и накрая, но не на последно място, че участието на жените в политиката е "глупава работа".

Доц. Вълчев и гл. ас. Денков също казаха за ОУД. Всъщност до сега не съм чул някой да е казал, че ОТД е по-правилно.

А иначе, надявам се на всички е ясно, че Дачев не е сексист, това не са реални мнения, по-скоро цели да ни привлече вниманието.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2010, 13:26 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
Относно спора как е правилно - Общо учение за държавата или Обща теория на държавата, в официалния учебен план на СУ за специалност "Право" дисциплината фигурира под наименованието "Обща теория на държавата" :arrow: http://www.law.uni-sofia.bg/Spec/P/default.aspx Друг е въпросът доколко на практика има значение как ще го напишете в студентските си книжки.

svetlio.varna написа:
Я кажи по-добре за твоята 6-ца по ППУ есе или преамбюл писа, или просто попадна в най-хубавата купчинка? :P

Писах преамбюл 1 страница.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2010, 13:30 
Аватар

iodine написа:
Цитат:
Ако приемате нещата както ги мисли Дачев за правилни без резерви... В такъв случай не забравяйте на изпита да споменете, че Симеон Сакскобургготски е фелтфебел, мнението му относно евреите от чешки произход, споменете нещо за Гошо обратното на острото и накрая, но не на последно място, че участието на жените в политиката е "глупава работа".

Доц. Вълчев и гл. ас. Денков също казаха за ОУД. Всъщност до сега не съм чул някой да е казал, че ОТД е по-правилно.

To може да е по-правилно от научна гледна точка, но проблема за това как да се казва предмета се решава на академичен или незнам какъв съвет, където думата би трябвало да имат и Вълчев, и Денков, и Дачев. Там се решава как да се казва предмета ни в първи курс, а не решават фундаментални въпроси за точното име на науката. И щом са решили ОТД да се казва, сигурно са имали някакви съображения, но пак казвам меннието си по въпроса: все тая! :colors:

iodine написа:
А иначе, надявам се на всички е ясно, че Дачев не е сексист, това не са реални мнения, по-скоро цели да ни привлече вниманието.
[/quote]
Естествено, че не е сексист, пошегувах се, той и царя не мрази, даже тайно членува в НДСВ, просто пуска лафчета шоу да става :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1504 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 101  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. ПНУП първи курс - първи семестър (изпити)

в ФНПП

beofith

2

1239

25 Яну 2010, 12:16

sea_angel Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. 1-ви курс Право (2008 - 2009)

[ Отиди на страница: 1 ... 185, 186, 187 ]

в Други

tinglit

2792

65255

13 Сеп 2009, 13:00

MidwinterSun Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. 2-ри курс ПРАВО (2008 - 2009)

[ Отиди на страница: 1 ... 84, 85, 86 ]

в Други

`SuN`In`YoU`

1283

96735

28 Авг 2009, 18:56

kebapcheta_i_srabsko Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. 2-ри курс Право (2009-2010)

[ Отиди на страница: 1 ... 45, 46, 47 ]

в Други

MidwinterSun

698

89064

12 Сеп 2010, 11:57

joruuu Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Сесия - първи курс, право, задочно

[ Отиди на страница: 1 ... 13, 14, 15 ]

в Студенти - общ форум

6y6ka

224