post-mortem написа:
SepulTeraHead написа:
А за възродителния процес и изселванията ми е интересно какво ще кажеш? "Такова нещо не се е случило - еврейски/турски заговор/пропаганда"? Не, че ги оправдеавам споменатите терористи, но пък искам да ти налея малко сол в шибаната рана.
А какво ще кажеш за петвековния геноцид на българския народ, извършен от турците? Какво ще кажеш за Кръвния данък и останалите зверства над българи в продължение на векове в Османска България? Какво ще кажеш за кланетата в Батак, Брацигово, Панагюрище по време на Априлското въстание, когато турските башибозуци избиват 35 000 невинни българи- предимно деца и жени? Какво ще кажеш за убийствата на тракийски българи по време на Балканската война(прадядо ми е бил родом от Люлебургаз и брат му е бил набит на кол от турски войник на 15 октомври 1912г.)?Защо ТУРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ОЩЕ НЕ Е ЗАПЛАТИЛО ОКОЛО 10 МИЛИАРДА ДОЛАРА обезщетение за отнетите имоти на тракийските българи, макар че е задължено от различни спогодби, а Петър Стоянов отиде в Анкара да се извини на турския премиер за Възродителния процес?
И ако има мюсюлмани в Родопите, то това е така, защото тамошните българи са били насилствено ислямизирани през 15- 16 век! ПОВЕЧЕТО МЮСЮЛМАНИ В БЪЛГАРИЯ СА ЧИСТИ БЪЛГАРИ, А НЕ ТУРЦИ, ЗАТОВА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС БЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НЕ КЪМ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ А КЪМ БЪЛГАРИ! Нима не знаете, че Турция многократно след 1878 г.приложи много по- тежък Възродителен процес към българите, живеещи в Македония, Източна Тракия, когато хиляди наши братя са били жестоко избити, когато са запазили своя български дух и не са приели да турските имена...
Така че не се изказвай неподготвен, защото ония, които сега извличат дивиденти от т. нат. Възродителен процес и са били агенти на ДС и платени политзатворници, сега доста спекулират с етническия модел и разни там простотии...
някак си много на дребно говориш,човече
не е така просто-турското робство е минало,всичко това е в историята
Тия хора там,турците,едва ли искат да завладеят обратно БГ и да я присъединят към Турция.Генетично не се предават тия неща...за кой ще отмъщаваме?За прапредядо ми който бил ратай едно време и после турчина стопанин му подарил голям имот ли?
Историята предлага най различни абсурди,човек...си е просто човек.Напоследък разбрах че хич не съм наясно с идеите АТАКА,но ме плаши защото около,простете израза,'бранда' Атака се събира отрицателната енергия на много огорчени/отегчени хора.И ме е страх от привържениците на Атака,макар и да съм българка.