Дата и час: 18 Яну 2026, 21:36

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Българче да се наричам - гордост, празник (20.02.2005)
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2005, 11:51 
you are a state of mind
Аватар

Благодарил (а): 11 пъти.
Ей го Трети март дойде. Аз ще ходя на Шипка, вие какво мислите да правите?
Не е въпрос на национализъм, а въпрос на национална принадлежност.
И не, не е смешно и неадекватно да се говори за такива неща. Което ме навежда на мисълта, че нещо от тоя род постнато, би изненадало повече хора / говоря по принцип, не тук/, отколкото ако беше примерно "Мъж търси мъж" или "Къде обичате да свършвате" и т.н. Не че има лошо, но не е добре, че отпадането на табуто като начин на възприемане на всичко, свързано с България /няма смисъл да обяснявам, че табуиране имаше, и че сега тече процес на "разтабуиране"/ върви толкова бавно. Но аз задълбах ..
Идеята беше просто да ви подсетя и .. защо някой да не реши да направи като мен :?: :idea: :wink:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2005, 13:11 
Попълнихте ли в профила си специалност и курс
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Аз съм за. Каква е идеята - смисъл транспорт, престой там... ? Има ли нещо организирано, или да се захващаме? Аз вече едвам изтрайвам в София - като погледнах какво е временцето навън и като знам, че трябва да съм пред тъпото ПЦ цял ден... А какъв по-хубав повод от този.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2005, 19:38 
Пишеща машина
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Е аз няма да ходя.А иначе съм си горд,че съм българин всеки ден.
:) Мога да си празнувам и в Сф.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2005, 10:26 
Драскач
Аватар

Ами аз по принцип мразя празниците и не празнувам почти нищо, така че за мен това са просто поредните почивни дни!

Че сме българи е ясно, но друг е въпросът дали се гордеем с това! Мен много често ме е било срам, че съм българин, когато съм бил в чужбина! Въпрос на гледна точка и по-скоро се гордея с това, което съм като личност, а не дали съм българин, евреин или арменец!

@Keine Zone - свършиха ли се събеседниците ти в националистическия форум? Аз лично не искам да подхващаме тази тема тук, защото подозирам, че ще се скараме...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2005, 14:08 
В началото бе словото
Аватар

hm,3 mart e hubav praznik i mi haresva 4e horata ve4e zapo4naha naistina da mu obru6tat vnimanie-drug e vuprosa 4e nqkoi go oburnaha na poredniq povod za napivane,ama are karai.do 3-ti ima vreme.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2005, 19:20 
Средновековно невъзможен
Аватар

Благодарил (а): 13 пъти.
И аз съм горд че съм българин, но не заради това, което е България в момента. Гордея се с историята ни.
Аз наскоро (годишнината от епопеята) ходих на Шипка и много съм доволен. Много хора, президентът говори, имаше възстановка със пушки и гърмежи АХАХАА :P :lol: Макар и да не се виждаше много... мъглата беше доста гъста и се вдигна само за няколко секунди. Но ей този момент беше нещо страхотно - как цялата конструкция, този монумент, Изведнъж изплува от белезникавото сиво, обгръщащо всичко наоколо, само за да се скрие 10 секунди по-късно. Ето това беше нещо велико!
За Трети март не занм дали ще отида, ще се види...

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2005, 20:45 
you are a state of mind
Аватар

Това, скъпи ми stone, че си се срамувал си е твой проблем. А за да разделяш личността от националната си принадлежност така драстично и да съпоставяш двете неща, (гордеейки се с едното и срамувайки се с другото), май я надценяваш тая твоя личност, защото по принцип силната личност не може да й бъде смачкано самочувствието от обстоятелствата около нея, силната личност ги променя - със самото си присъствие ако щеш.
Аз съм ужасно самовлюбен човек, но това не ми пречи да бъда националистка, друг е въпроса, че ни най-малко не се определям като такава заради това, че почитам българското. Но както ясно казах, да не задълбаваме, не ми е това целта. Боли ме, че някой го тресе нихилистична мания и форумна параноя. Един от многото :happy1:
Цитат:
@Keine Zone - свършиха ли се събеседниците ти в националистическия форум?

С ирония като тази, която демонстрираш в този случай обикновено говорят хора доста /дооооста/ под твоето ниво и с много по-ограничен хоризонт от твоя. Изненадана съм.
Задачка-закачка: Какво е това нещо, в което виртуално се намираме докато пишем тези неща?? (отговор: Форум) Отговори ли си? Упс, ами и аз това си мислех ..

Цитат:
Аз лично не искам да подхващаме тази тема тук, защото подозирам, че ще се скараме...

Ще подхващам каквато си искам тема. Ама наистина каквато си искам. Което, кат гледам, правят всички що-годе нормални хора по форумите. А като не искаш да се караш, ми недей бе, недей се насилва :laughing7: Аз като не искам да псувам някого на сръбски, не се закачам с него, дори да ме дразни до смърт.

Който е за, да ми пише или аз ще му пиша. :nike:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2005, 22:01 
Драскач
Аватар

KeineSonne написа:
Това, скъпи ми stone, че си се срамувал си е твой проблем. А за да разделяш личността от националната си принадлежност така драстично и да съпоставяш двете неща, (гордеейки се с едното и срамувайки се с другото), май я надценяваш тая твоя личност, защото по принцип силната личност не може да й бъде смачкано самочувствието от обстоятелствата около нея, силната личност ги променя - със самото си присъствие ако щеш.

Да, аз се гордея, че съм успял да променя с присъствието си мнението за българите на хората, с които съм общувал!
А ти ако отидеш да поживееш малко навън и ще си промениш мнението, но не ми пречиш - говори си

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Фев 2005, 10:49 
you are a state of mind
Аватар

stone написа:
Да, аз се гордея, че съм успял да променя с присъствието си мнението за българите на хората, с които съм общувал!

Браво, чудесно. Значи думата "срам" не е най-подходящата. Срамът е нещо жалко, пасивно и ако има перспектива, не е срам, а нещо друго.
stone написа:
А ти ако отидеш да поживееш малко навън

Обещавам, ще го сторя :)
stone написа:
и ще си промениш мнението

дълбоко се съмнявам :wink: Не че знаеш точно какво ми е мнението, но карай :happy6:
stone написа:
но не ми пречиш - говори си

Не е ли очарователно великодушен :?: :laughing1:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК,КОЛЕГИ! -патронен празник (25.11.2005)

в Други

Europa

5

687

26 Ное 2005, 00:33

alhimikat Преглежда последните мнения