Xenon написа:
В действителност, ФРГ (Германия) въобще не е розова и усмихната държава! Ходил съм в Мюнхен. Какво видях там? Отидохме в една закусвалня на пъпа на града, сервитьорки бяха някакви стари лелки, които не само че не обслужваха както трябва, а и на всичкото отгоре мърмореха... Мюнхенските улици - не видях нито един усмихнат човек, честна дума. Един младеж ни погледна с вълчи поглед, защото говорихме на чужд език, там мразят чужденци. На централната улица е пълно с някакви мрачни магазини, а Макдоналдса им... Всички софийски Макдоналдси са 100 пъти по-чисти! По-мрачен и неприятелски настроен град не съм виждал!
Здравей, дано видиш това, което пиша. Впрочем в момента пиша от Мюнхен.

Живял съм тука общо около 5 месеца и не е съвсем така, както го описваш. Далеч не твърдя, че Мюнхен е великолепен, приветлив и чист град, но смея да твърдя, че са малко градовете в света, които са толкова УРЕДЕНИ и ПОДРЕДЕНИ. Имам предвид, разбира се, най-вече инфраструктурата. Кеф ти кола, кеф ти колело, кеф ти метро, кеф ти трамвай, кеф ти влак, кеф ти автобус, кеф ти С-Бан. Сградите са отлично разположени, с достатъчно място помежду си, както и навътре от улиците, така че е дори доста просторно.
Не на последно място в този град са вложени и продължават да се валгат много средства, защото Бавария е най-богатата немска провинция.
А колкото до чужденците, тук има огромен брой чужденци и повечето (с извинение, не го казвам в лошия смисъл) са мангали- източноевропейци, турци, иракчани, други араби+всекакви жълтури. И аз не бих бил във възторг, ако из София щъкаха подобни люде (не, че съм расист, но предпочитам българите и изобщо европейци), но навсякъде са се отнасяли с мене, ако не приятелски, то поне дружелюбно.
Затова не подценявай добрите страни на Мюнхен.
п.с. е ти баш в макдоналдс ли се завря бе