Дата и час: 31 Мар 2026, 15:36

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 211 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 19:00 
Дивото зове
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
angry написа:
абсурдно ли?явно абсурдни неща в бг няма.освен че сам зажаршила успешно езикова гимназия следвах една година психология в германия и сега симпатягите от софийския искат да ме убедят че незнам и трошичка немски щото са ме оценили за 2.00:)))мн интересно как стават тези неща?ама тия не на мен,още утре отивам да си тарся правата...

Точно това исках и аз да кажа! Хора, учили в Германия, приети там, изкарват някакви абсурдно смешни оценки на изпита в СУ! Не го знам как става този номер! Аз ако се бях явила, сигурно щях да има 1-!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 19:03 
В началото бе словото
Аватар

katiunki написа:
angry написа:
абсурдно ли?явно абсурдни неща в бг няма.освен че сам зажаршила успешно езикова гимназия следвах една година психология в германия и сега симпатягите от софийския искат да ме убедят че незнам и трошичка немски щото са ме оценили за 2.00:)))мн интересно как стават тези неща?ама тия не на мен,още утре отивам да си тарся правата...

Точно това исках и аз да кажа! Хора, учили в Германия, приети там, изкарват някакви абсурдно смешни оценки на изпита в СУ! Не го знам как става този номер! Аз ако се бях явила, сигурно щях да има 1-!

Е защо така-аз просто не го проумявам! :shock: И защо тогава са сменили системата от миналата година?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 19:18 
Постоянно присъствие
Аватар

don_angelitto написа:
[quote= :P :lol: [/b]

Ако мислиш, че отиваш в рая, лъжеш се. Дюселдорф е най-скъпият град в Германия и ще ти се наложи да съчетаеш медицината с бачкане.[/quote]
на мен ми е пределно ясно къде отивам и колко скъпо е там, не не ри грижа за мен

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 19:25 
Постоянно присъствие
Аватар

don_angelitto написа:
Circle Line написа:
отивам в Дюселдорф да си следвам медицина. :P :lol: [/b]

Ако мислиш, че отиваш в рая, лъжеш се. Дюселдорф е най-скъпият град в Германия и ще ти се наложи да съчетаеш медицината с бачкане.

Не се притеснявай за мен, пределно ясно ми е къде отивам и колко скъпо е там...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 19:30 
В началото бе словото
Аватар

*ALINA* написа:
angry написа:
абсурдно ли?явно абсурдни неща в бг няма.освен че сам заваршила успешно езикова гимназия следвах една година психология в германия и сега симпатягите от софийския искат да ме убедят че незнам и трошичка немски щото са ме оценили за 2.00:)))мн интересно как стават тези неща?

Е, това вече е върхът на абсурдното, мен ако питате!!! Нямам думи, какво повече мога да кажа след посочения горе цитат :roll: :!: Хората учат в Германия и не знаят немски, аз ли ще претендирам, че го знам :wink: То дори излиза, че едва ли не имам някаква мноого висока оценка по стандартите на СУ.

Е това вече е върхът! Половината ми съученици са с двойки! А това са хора, които допълнително са ходили цяла година на уроци за този глупав изпит! Вярно, че аз отидох без предварителна подготовка и не очаквах чудеса да стават, но това си е прекалено!!! :evil:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 19:31 
От дъжд на вятър
Аватар

сега да се изложа и аз... колеги :lol:
значи оценката ми е 3.46 (което всъщност си е направо като 2)
крепи ме само идеята, че кандидатствам и с история. не мога да повярвам, че имам толкова ниска оценка н аизпит по предмет, който толкова мн обичам и който съм учила 5 години с удоволствие!!
завършила съм Национална Априловска гимназия (Габрово), Sprachdiplom
нямам, просто гимназията ни не е немска, а езиково-хуманитарна. работила съм 2 лета като преводач и се справях (според работодателите ми - германци), но явно за СУ не е достатъчно :lol:
разминавам се с мечтата си за европвеистика и май ще е nächstes Jahr :lol:

п.п. никой не обвинявам за неуспеха си, мислех че вината е само моя, но като чета какви хора имат ниски оценки, почвам да си мисля, че новата система на оценяване е бая неадекватна (или пък ние бая неграмотни :roll: )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 19:32 
Паисий
Аватар

мътна и кървава тука...

ако на всички езици е било така, лошо, братя, лошо :roll:

Fcuk you, I won't do what you tell me

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 19:35 
В началото бе словото
Аватар

Много лошо. Аз и на английски отидох...там вече дори и не се надявам... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 19:38 
В началото бе словото
Аватар

zaharinka написа:
п.п. никой не обвинявам за неуспеха си, мислех че вината е само моя, но като чета какви хора имат ниски оценки, почвам да си мисля, че новата система на оценяване е бая неадекватна (или пък ние бая неграмотни :roll: )

Не вярвам толкова хора, които са с немски дипломи, идват от немски гимназии, учили са немски много години или пък са следвали за малко в Германия да са всичките неграмотни! Някак не ми се вързва! Аз за себе си не твърдя, че е трябвало да имам непременно висока оценка от порядъка на 5.70-5.80 и знам, че нямам такава, защото не се готвих достатъчно. И все пак... Предполагаше се, че ще изкарам малко повече :cry: А за другите, с които направо са се изгаврили, не ми се говори!!! Колеги, догодина пак и тогава ще им покажем :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 19:40 
Master Of Puppets
Аватар

*ALINA* написа:
Чудесно... значи проблем има и той не е в нас, а в тези, които подготвят изпитите за СУ. Би трябвало според мен всички, които сме с немски дипломи да не изкарваме по-малко от 5 на изпити, но явно какво трябва и какво се случва в СУ са две различни неща!

Според мен, който е взел Немска диплома за завършено средно образование, с която немските университети ни приемат без проблем, не трябва да държи кандидат-студентски изпит. Да има някой 85 или 90 точки на DSD и СУ да му пише 5... - Това е гавра! Нали целта на кандидатстудентския изпит е да покаже, че някой знае нещо!? Еми Немска диплома, взета с 80 точки, не доказва ли, че този човек знае немски?! :cussing: :pain10:

And it's not my last life at all...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 19:45 
В началото бе словото
Аватар

Raya_Alexandra написа:
*ALINA* написа:
Чудесно... значи проблем има и той не е в нас, а в тези, които подготвят изпитите за СУ. Би трябвало според мен всички, които сме с немски дипломи да не изкарваме по-малко от 5 на изпити, но явно какво трябва и какво се случва в СУ са две различни неща!

Според мен, който е взел Немска диплома за завършено средно образование, с която немските университети ни приемат без проблем, не трябва да държи кандидат-студентски изпит. Да има някой 85 или 90 точки на DSD и СУ да му пише 5... - Това е гавра! Нали целта на кандидатстудентския изпит е да покаже, че някой знае нещо!? Еми Немска диплома, взета с 80 точки, не доказва ли, че този човек знае немски?! :cussing: :pain10:

Явно нивото на СУ вече е мнооого над немското. Нищо че на германците немският им е майчин език и могат да преценят кога някой чужденец го владее добре...В СУ нали са "взискателни"... :roll:

П.п. Рая - адашка си ми. :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 19:47 
В началото бе словото
Аватар

*ALINA* написа:
zaharinka написа:

Не вярвам толкова хора, които са с немски дипломи, идват от немски гимназии, учили са немски много години или пък са следвали за малко в Германия да са всичките неграмотни! Някак не ми се вързва! Аз за себе си не твърдя, че е трябвало да имам непременно висока оценка от порядъка на 5.70-5.80 и знам, че нямам такава, защото не се готвих достатъчно. И все пак... Предполагаше се, че ще изкарам малко повече :cry: А за другите, с които направо са се изгаврили, не ми се говори!!! Колеги, догодина пак и тогава ще им покажем :wink:

Не знам,вече нямам думи,то с моята двойка,просто явно стената на плача ме зове. :roll: Добре де,но вие с по-високите поне защо няма да влезете? :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 19:47 
В началото бе словото
Аватар

Raya_Alexandra написа:
Еми Немска диплома, взета с 80 точки, не доказва ли, че този човек знае немски?! :cussing: :pain10:
Според мен доказва, защото след като немец ти е дал дипломата, значи знаеш езика без значение от точките. Аз продължавам да се чудя как така за Германия и по немските стандарти владеем немски, а по българските - не :roll: Пълна мистерия :!:

flower написа:
Не знам,вече нямам думи,то с моята двойка,просто явно стената на плача ме зове. :roll: Добре де,но вие с по-високите поне защо няма да влезете? :wink:
Ами мен няма да ме приемат Японистика, защото 100% ще има 7 момичета с по-висока оценка от моята за случая мизерна 5ца. Пък и за тази специалност се кандидатства и с други езици - английски, испански, руски... По руски дори се изкарват пълни 6ци - успех :wink:

Последна промяна *ALINA* на 24 Юли 2006, 19:51, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 19:50 
В началото бе словото
Аватар

*ALINA* написа:
Raya_Alexandra написа:
Еми Немска диплома, взета с 80 точки, не доказва ли, че този човек знае немски?! :cussing: :pain10:
Според мен доказва, защото след като немец ти е дал дипломата, значи знаеш езика без значение от точките. Аз продължавам да се чудя как така за Германия и по немските стандарти владеем немски, а по българските - не :roll: Пълна мистерия :!:

пак казвам, аз съм склонен да повярвам, че знанията ми в тоя формат на изпита са за между 3 и 4...на пробните под 5 не съм изкарвал, но да кажем тука е имало и други фактори...но при тва положение, просто не знам кво да кажа...помияри и тиквеници - явно всичко може да се очаква от тях. За момичето, дето е учило една година в германия психология просто нямам думи.... :x

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 19:55 
Master Of Puppets
Аватар

Allie написа:
Явно нивото на СУ вече е мнооого над немското. Нищо че на германците немският им е майчин език и могат да преценят кога някой чужденец го владее добре...В СУ нали са "взискателни"... :roll:

*ALINA* написа:
Според мен доказва, защото след като немец ти е дал дипломата, значи знаеш езика без значение от точките. Аз продължавам да се чудя как така за Германия и по немските стандарти владеем немски, а по българските - не Rolling Eyes Пълна мистерия Exclamation

Никаква мистерия не е... Чисто и просто СУ се правят на велики... Как ТУ може да признава Немските дипломи, а СУ - не... Нали на студентите и в двата университете, ще им трябва да знаят немски... Да не говорим, колко немски ще му трябва на човек, който учи японистика... Да не говорим, как така Японистика се влиза и с немски и с руски - два напълно различни езика! :evil: Системата е яко прецекана :!:

And it's not my last life at all...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 211 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Следваща