Ако журналистиката е мечта, аз ще се хвърля веднага от прозореца си
Първо - за да бъдеш медиина "звезда" ВЪОБЩЕ не е нужно да си пред какъвто и да е обектив ( камера, фотоапарат, а бе к'вото и да е ). Пример : Ани Заркова да сте я гледали наскоро по "телевизора"?
Второ - в България няма медиини звезди, а препоръчително пишещи журналисти. А колко са журналисти - те си знаят. За справка : В.В., в-к "Труд" - който се сети, сети.
Трето - грамотността ( не само да знаеш как се пише "обида", например ) е важен критерии. А колко са истински грамотните звездички в медииното пространство? Бареков, Рачева? Хайде де. Последната ходеше перманентно пияна в редакцията на една друга медия преди няколко години. Не, че това има кой знае колко значение. Да си известен по някакъв начин не означава, че си звезда и че примерно би могъл да имаш някакви си качества. А туй, че хората знаят името и лика ти - голям праз. После се погледни в огледалото и УСПЕЙ да си кажеш : "Ееее, Петкане, ти си звезда!" Пак примерно.
Четвърто - КОЛКО са журналистите, завършили журналистика? Знаете ли ги кои са те? Щото аз - не. Повечето : философия и българска филология. Поне от по-старото поколение, все още ГРАМОТНИ журналисти.
Иначе специалността си я бива, ама какво ще учим цели 4-5 години?
За мен тя е просто една специалност + към изредените в листа. А журналист може да стане ВСЕКИ, стига да има кой да го чете/слуша/гледа - препратка към телевизия "Скат" и не, не е само тя.
Послепис : Слава на Господа, че има КОРЕКТОРИ във вестиниците, че иначе...