Дата и час: 21 Яну 2026, 20:02

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2005, 18:15 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Вярно е !Можеш да работиш всичко,за което се изисква висше образование...Пък то у нас няма гаранция,че ако завършиш нещо,ще си намериш работа по специалността и че ще е добре платена.Важното е да си добър в това,което правиш и да имаш шанс... :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2005, 18:32 
В началото бе словото
Аватар

А някой знае ли колко са били местата за бг филология миналата година.. :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2005, 00:27 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
alhimikat написа:
аз например не виждам сега много такива учители , които биха ме сформирали като личност

познавам такива хора (учители,де:) ) и съм им искрено и дълбоко благодарна, че са ми помогнали да си изградя като личност. Друг е въпросът,че вкъщи си имам учител и тя ме е изграждала като личност 9 месеца преди да се родя :lol: И то именно учител по български език и литература :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2005, 04:40 
Летящите Пръсти
Аватар

Цитат:
познавам такива хора (учители,де:) ) и съм им искрено и дълбоко благодарна, че са ми помогнали да си изградя като личност. :wink:

е попаднала си значи на свестни

но аз говоря като цяло че ги няма "будителите" вече[/quote]

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2005, 15:06 
От малък съм си форумец.
Аватар

то нали знаете, че всичко е относително ;)
и аз продълйавам да си твърдя, че е най-добре човек да си завърши журналистиката, че да знае какво прави. а ако си имаш талант в тая насока - всичко ще е ок ;)

пък тоя изпит по БЕЛ направо е безсмислен. Тя даже доц. Цветкова ми вика, че всяка година си мислели да го махат като приемен за специалността журналистика, ама дъртите даскали не щяли. вика "То и без това влизат такива , които не могат да си напишат правилно името на родината!" !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!: :?: :!:

http://www.alexanderkrastev.com
http://www.azcheta.com

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2005, 18:31 
Smells Like Teen Spirit
Аватар

Al-x4o написа:
то нали знаете, че всичко е относително ;)
и аз продълйавам да си твърдя, че е най-добре човек да си завърши журналистиката, че да знае какво прави. а ако си имаш талант в тая насока - всичко ще е ок ;)

пък тоя изпит по БЕЛ направо е безсмислен. Тя даже доц. Цветкова ми вика, че всяка година си мислели да го махат като приемен за специалността журналистика, ама дъртите даскали не щяли. вика "То и без това влизат такива , които не могат да си напишат правилно името на родината!" !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!: :?: :!:

Ако го махнат ще сложат нещо още по-трудно. Пък и не вярвам да са казали така... Как ще изкараш над 2 ако не можеш де напишеш България като хората?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2005, 19:04 
В началото бе словото
Аватар

Винаги има около 50% (+-10%) двойки на всеки изпит, заради разни такива хора

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2005, 23:08 
От дъжд на вятър
Аватар

Agileh, бройките за българска филология за жени са 65 редовно и 25 задочно. Лично аз писах само редовно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2005, 04:59 
В началото бе словото
Аватар

Да,гледах бройките като се записвах :) И аз писах само редовно...65 места не са нито много нито малко,достатъчно са според мен с едно оценка над 4,50 за да се влезе,все пак за бг филология няма много желаещи :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2005, 03:51 
най-голем
Аватар

Хм....израснал съм в учителско семейство. Баба ми и дядо ми са дългогодишни учители, майка ми- също. Прадядо ми и пра-прадядо ми също... Не бих казал, че е лошо, но и не си представям себе си в тази роля. Не искам да съм учител по ред причини- не искам да живея в мизерия, не искам да се подиграват с мен сополиви пикльовци на по 10-12-16 години и да ми измислят тъпи прякори. Когато майка ми получи заплата, се замислям, че един пазач в добра фирма получава повече от нея...а тя е с висше образование.
Както и да е... българска филология фигурира сред специалностите, които писах...отдолу.
Но имам въпрос. Вие по кои места писахте тази специалност, момичета и момчета ? Защото аз лично предпочитам журналистиката и ПиАр, но наистина като вариант вече се замислям за българска филология...(краен вариант де). :shock: :shock: :shock: :shock:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2005, 03:54 
Летящите Пръсти
Аватар

Vintersorg написа:
но наистина като вариант вече се замислям за българска филология...(краен вариант де). :shock: :shock: :shock: :shock:

аз не съм решил дали ще ми е краен вариант или първи
в зависимост от оценката по БЕЛ ще преценя дали да ходя на изпита по журналистика (тя ми е на първо място а бг филология на 5 -то)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2005, 19:12 
От дъжд на вятър
Аватар

Дни след изпита по литература аз мога да заявя, че не съм доволна и надали ще стигна до изпитите по журналистика, което си е още по-гадничко понеже с оценка под 3.50 девойките не могат да се класират и за българска филология :cry: Но да погледна от добрата страна на нещата на изпита в Пловдив имам 5.70, така че ако не в Софийски, който безспрно за мен е най-пристижният университет в България, ще запиша в ПУ, който за мен е следващият по-пристиж! Може би много от вас смятат за 2ри УНСС, но това, не е тайна за никой, е най-коромпираният университет в цяла България!Да не говоря, че имам лична среща с един преподавател по фенанси от там, който дойде в нашата гимназия, завършила съм Икономическа гимназия в Ямбол, и каза, че ако не идваме на курсове при преподавателите от УНСС, няма нищо да направим...въобще само дето не ни каза направо, че сме боклуци, само ни го загатна - "България има нужда от евтина работна ръка"! Но наглостта му не свърши до тук, човечецът открито си призна, че ако му дадем 4 000 лв ще ни доносничи да бъдем приети чрез "дарение" в университета!Просто ми учуди безочието му да заяви това пред всички преподаватели, в това число и директора и два виписка 12 и 13 класове, което възлиза на над 500 души!Това е и една от причините да не кандидатствам в УНСС, а и смятам, че ИУ Варна дава къде-къде по-способни кадри!

Последна промяна elfer на 18 Юли 2005, 05:00, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2005, 22:01 
В началото бе словото
Аватар

И аз съм чувала за платени места,но както в УНСС,така и в СУ.Не съм съгласна,че ИУ Варна е по-престижен университет,все пак дипломите на УНСС са признати в доста страни,докато с Икономоческия във Варна нещата стоят по по-различен начин.Аз също исках да кандидатсвам в УНСС,но ме спряха многото слухове за корупция,за принуждаване на студентите да си плащат изпити,в противен случай не им се дават и т.н.Щo се отнася до бг филологията,не бъди толкова обезвеена,че няма да те приемат,нищо не се знае докато не излязат оценките :wink:

<<alhimikat>>

за корупцията , моля ви по темата "КОРУПЦИЯ ВЪВ ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ"

тук за БГ филология

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2005, 22:30 
Летописец Виртуоз
Аватар

До колкокото съм запозната... Българска филология, задачно,за жени, се влиза с бал около 3,75 - 4,00 :) Ако не сте писали задочно, това вече е проблем! А, за редовно, на мен ми трябва около 4,30-4,50 :) Успех на бъдещите колеги:)
П.С. елфер, дано да не си допускала грешки с пълния и краткия член, защото това се санкционира (съдя по горното ти писание)!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2005, 03:22 
В началото бе словото
Аватар

Според мен ще има съществени разлики в баловете и аз нямам идея колко ще трябва за бг филология,но с тоя втори вариант по литература ще има промени в бала със сигурност...не знам обаче в каква посока.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща