Дата и час: 21 Яну 2026, 23:53

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 80 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2005, 04:32 
Асистентозавър-адвокатикус
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Съгласна с последното мнение. С две ръце!!! Ама няма как, нали за пореден път и аз, и всички видяхме, че първо ни пуснаха кокалче с есето, а след това взеха да бълват критерии за оценяване. Ама хубаво, ще си развиваме мисленето, аз съм убедена, че всички тук са проявили и мисъл, и оригиналност. И...какво?Но пак подчертавам дебело - не се отказвайте да си гоните мечтите, това са просто оценки. Те не значат, че ние не знаем или не разсъждаваме. Просто за огромно съжаление ни отлагат плановете с една година (поне за мен...за пореден път и май е време да зачета за изпитите по филология, които оставих за септември).

Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.

Последна промяна пикси на 29 Юли 2005, 08:42, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2005, 04:42 
Magian написа:
При нашата система каруцата е сложена преди магарето, а именно:

1. Ти първо се явяваш на изпит.
2. А после комисия оценява труда ти.

Би трябвало да е:

1. Първо комисията поставя ясни и точни критерии.
2. После се явяваш на изпит.

Бройките за прием, както и половата дискриминация трябва да отпаднат.

Който покрие критериите, влиза без значение от бройката.

Май само аз съм против това, но ще видим в анкетата де.Според мен не може всеки покрил критериите да учи.Трябва си правила и определени бройки.Хората са си изчислили колко преподаватели имат и колко хора и групи могат да поемат.Изчислени са горе долу колко пари за стипендии да се отпуснат.То не може така анархия във всичко.Вие още малко ще поискате да си се влиза ей така и всеки да става вишист.Не стааааа!

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2005, 08:41 
Асистентозавър-адвокатикус
Аватар

Вярно си е, ако беше за всички висшето, нямаше да има и конкурсни изпити....ама защо пък по полов признак да делят кандидатите? Ей това не разбрах за толкова пъти кандидатстване. Сега какво - за мъжете по-нисък бал, за жените - по-висок, все едно от едните се очаква повече. Някак не е редно.
Иначе всички имат право да се борят отново и отново, да са разочаровани, когато не успеят и да търсят вина. Но само с постоянство става (или не съм добър пример :lol: ).

Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2005, 14:06 
От дъжд на вятър
Аватар

Цитат:
Май само аз съм против това, но ще видим в анкетата де.Според мен не може всеки покрил критериите да учи.Трябва си правила и определени бройки.Хората са си изчислили колко преподаватели имат и колко хора и групи могат да поемат.Изчислени са горе долу колко пари за стипендии да се отпуснат.То не може така анархия във всичко.Вие още малко ще поискате да си се влиза ей така и всеки да става вишист.Не стааааа!

Това се решава елементарно. Завишават се критериите и бройката прескочили летвата ще са по-малко.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2005, 17:43 
Да живей словото
Аватар

begemot написа:
съжалявам rover че живота ти е достатъчно завъртян та да говориш мъдро и проницателно но искренно се надявам никога да не си квестор и никога да не четеш моя работа. (аз си обичам работите) и въпреки че не се старая да надхитря в игричката квесторитемисля че пиша така както трябва както са ме учили много добри учители в у-щето ми!! :flower: (за което им благодаря силно) но изглежда не покривам критериите на СУ по знания еми съжалявам... хвала на квесторите (това за тези които не разбраха беше ирония!!!!! ) :roll: :wink: :cry: :lol: :rr: :bootyshake: :naka: :protest:

Квесторите, драга, се грижат единствено за техническото осигуряване на изпитите - раздаване на пликове с условия и листи за писане, протоколиране, съпровождане на кандидатите до тоалетна, съблюдаване на ред в залата и др. Те НЕ проверяват и НЕ оценяват изпитни работи. Научи смисъла на думите, преди да започнеш да ги употребяваш!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2005, 16:15 
От дъжд на вятър
Аватар

Офф, незнам и аз вече кое е редно и кое не! Покрай тези изпити всички са страшно озлобени - изкаралите високи оценки казват, че е лесно и всичко е тип-топ, тези, които не са оплюват системата (то не че и сред доволните не я оплюват де)!!! Въобще винаги така става и да си призная много ми е болно за това! До онзи ден, чакайки резултатите всички бяхме приятели, а сега ... Усещам омраза в голяма част от постовете! Що се отнася за коментара относно интервюто наистина съм съгласна, че има пропаст между университетските изисквания и гимназиалните, но това се дължи на факта, че учителите сякаш са загубили статута си! Като кажеш днес "даскал", надали някой влага онази възрожденска промисъл на респект! За съжаление и самите преподаватели, поне по-голямата част от тях, гледат да си предадат материала колкото да са им "заслужени" заплатите! Малцина са още тези, които наистина с хъс си вършат работата и наистина искат да са от полза на учениците си, да ги въведат в тайните на своята наука, да ги заинтригуват, да им покажат магията на знанията ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2005, 16:32 
В началото бе словото
Аватар

Съгласна съм с теб, Елфер. Много хора се озлобяват покрай кандидатстването. А в крайна сметка, нали и след това все с някои ще бъдем колеги, така че е тъпо да се намразваме, преди да сме се запознали, нали :lol:
Оценките все пак не си ги пишем ние, а ни ги пишат тия от СУ ил УНСС... затова- споко, никой не е виновен за оценката на другия!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2005, 16:37 
От дъжд на вятър
Аватар

Ами така си е не трябва да позволяваме на реалността да заличи човешкия ни облик!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2005, 23:03 
В началото бе словото

Хммм...относно онези, които са избрали да пишат по цитатите Ботев/Славейков (също както и аз)- трябва да ви е било ясно от самото начало за риска, който поемате. А имено- да пишете по нещо, за което няма ясно постулирани критерии. И все пак, дори и така, без да е уточнено какво се очаква в един такъв текст, според мен е някак забавно-наивно мнението, че едно есе тип "моето собствено мнение" може да натежи колкото стандартна тема. Не говоря за обем и т.н. Става въпрос за информативност, ниво на интелигентност, грамотно писане... А съгласете се, няма как условията за едните (по станд. тема) и за другите (есе) да са коренно различни. Това е. Ние винаги можем да си роптаем, да обвиняваме държавата, системата и пр. но сякаш никога няма да се научим да си признаваме собствените грешки- ей така, за себе си. "Ами OK, аз не се справих тук&този път и какво от това, знам колко струвам, знам до къде ми стигат възможностите, но това не ми пречи да се стремя да се надскоча."
А човек, който не различава Славейков-баща от Славейков-син...извинете за въпроса, но какво прави на изпит по литература???? Злобно ли прозвуча...Всеки има право да се пробва, но някои са вложили малко повече от себе си, нали. Както и да е аз съм доволна от резултата си, макар, че не го очаквах-хехе представях си много отчетливо 3.70, което си остана само представа, за щастие :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2005, 00:43 
Летописец Виртуоз
Аватар

О, имаше една в моята стая,която ги обърка двамата Славейковци. Но още по-лошото беше,че и самите квесторки не знаеха, кой кой е. Мога да кажа, че работата ми беше грамотно написана, на високо ниво. Може обемът й да им се е сторил малък и заради това да си ми написали 2ка. Аз не се срамувам от себе си,знам, какво знам, знам и,че някои получили по-висока оценка не са чак толкова ерудирани.И все пак, фактите са ужасни! Не знам, кой как оценява тези неща... Мога да дам доста примери с деца от моята стая, но едва ли ще има смисъл, те нещатата сигурнос е повтарят всяка година. А,ако мога да посъветвам бъдещите кандидати- Хора, не пишете по есето и не забравяйте,че все паке литературно. А ако се навиете по него, то го напишете много простичко и по-дълго! Но разбира се,не преразказвайте и изложете само вашето мнение... Не знам, но не рискувайте! Който иска сега може да ме обори, аз няма да споря. Всеки е прав сам по себе си!
А на тези, които са изкарали високи оценки и си мислятч,е много знаят,е някои от вас наистина са доста умни, но другите след време ще разберат, че не една оценка прави човека личност!
Колкото до нивото, всичко е много относително! И колкото и да са завишени критериите, аз съм убедена,че те не са недосегаеми!
Everything is possible!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2005, 01:25 
От дъжд на вятър
Аватар

Винаги съм смятала, че критериите в Софийски са много завишени, но не мога да си обясня тогава оценката, която получих! Работата ми не беше на много високо ниво, а и обема не е кой знае колко - 5 странички! Може би, поне аз така си го обяснявам проверяващите се радват, когато видят, че кандидат-студентите разсъждават, а не наизустяват готови теми. Разбира се това си е моето становище на никой не го натрапвам!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2005, 01:41 
В началото бе словото

elfer написа:
Винаги съм смятала, че критериите в Софийски са много завишени, но не мога да си обясня тогава оценката, която получих! Работата ми не беше на много високо ниво, а и обема не е кой знае колко - 5 странички! Може би, поне аз така си го обяснявам проверяващите се радват, когато видят, че кандидат-студентите разсъждават, а не наизустяват готови теми. Разбира се това си е моето становище на никой не го натрапвам!

Обема не е определящ, поне според мен. Моята работа също не беше някакъв ферман. А за разсъждаването, то си е ясно. Незнам дали се сещаш за едно изявление на Валери Стефанов относно есето, в което той казва, че една отлична кстудентска работа може да бъде и 4 странички. Подчертавам- отлична. Което аз лично не мога да си го представя (все едно темата да е с изкормена доказателствена част:)))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2005, 02:46 
Летописец Виртуоз
Аватар

Ля ля ля, моята работа беше 3 странички, според мен си беше доста грамотно и на високо ниво. Аз не уча от други теми,ама на 2!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2005, 21:07 
От дъжд на вятър
Аватар

Незнам за обема, но аз като излязох от изпита и като знам, че бях написала 3 странички, а всички наоколо говореха за цели томове 15-20 ЛИСТА!!! Ужас, много се шашнах :shock: :shock: :shock: Но всичко мина! Що се отнася за обема май не е от значение - скоро попаднах на една разработка на нацонален кръг на олимпияда по литература и беше супер мъничка, а беше с отлична оценка! Така че спокойно мога да заключа, че в СУ важи правилото - важно е качеството, не количеството!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ...
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2005, 02:36 
В началото бе словото

Да ви кажа не пиша по форуми, голяма глупост е според мен. Аз ще уча в СУ право - мое лично мнение, но това е една от най-тъпите специалности, която може да щукне на някой! Изпита по БЕЛ беше пълна пародия или за да не обидя някой ще кажа почти пълна. Видях си темата и някой (арбитърът, "да е жив и здрав") ми беше подчертал с целия си акъл дума, която беше пряк цитат от романа. На въпроса ми защо е подчертана ми казаха глупостта, че явно е трябвало да се сложи друга дума... Учила съм за тоя изпит 2 години и съм прочела всеки един автор поне по 5 пъти. Който каже, че изпита е обективен, значи е пълен лаик.
p.s. на himera: това е история разказана от луд със много шум и бяс, в която няма ни капка смисъл
it is a tale told by an idiot full of sound and fury signifying nothing

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 80 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Адриана Дамянова - за изпита по БЕЛ в СУ

в Новини

alhimikat

1

3908

19 Юни 2010, 07:32

jennifer Преглежда последните мнения