Дата и час: 20 Яну 2026, 19:50

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 68 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2004, 10:38 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Много интересно как си си избрал специалноста от малак, като компютърни науки я има от тази година. Явно си имал някакви ясновидски способности. :D .
Базикам се де. Иначе ми е ясно какво искаш да кажеш.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2004, 10:44 
В началото бе словото
Аватар

Иначе по темата за ученето в чужбина си е ясно че там се влиза по лесно. Единственото трудно е да си платиш. Балгарите сме умни хора и не могат на ни саборят някакви тестове.

Имам познат от ЕГ който е искарал максимална оценка на DAF, а на изпитите за наще мизерни университети най-високата му оценка е 4 и малко, а някаде дори са го скъсали.

Така че да учиш в чужнина не е толкова престижно, колкото върос на личен избор и финансови възможност.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2004, 10:53 
В началото бе словото
Аватар

хехе на теб ти е ясно.. ама да кажа на другите..исках информатика..ама сега като се появи тази новата спциалност.. и тя ми се стори по-добра и избрах нея :)
Камене и аз го познавам тоя индивид :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2004, 17:57 
В началото бе словото
Аватар

KG написа:
... а на изпитите за наще мизерни университети...

mai.. malko si protiworechish...... i ne wsichki uniwersiteti sa mizerni, nali taka? :wink:

Последна промяна Elly на 07 Фев 2007, 12:51, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2004, 18:56 
Гутенберг
Аватар

С WinXP ли си? Колегите от ФМИ може да помогнат с това как се слага фонетична :idea:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2004, 19:52 
В началото бе словото
Аватар

I'm ready now :)
Хех.. не съм с XP... ама и без да съм във ФМИ се справям :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2004, 01:32 
В началото бе словото
Аватар

Elly Като казах мизерни имах впредвид условията, а не университетите като цяло. За знания ако става въпрос пак ще ги смачкаме. Но като ми разправят приятели които учат в чужбина направо ме разбиват, какви удоства и какви екстри имат в техните университети. Естествено всичко се заплаща.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2004, 10:52 
Гутенберг
Аватар

Ами и тука ако семестриалната такса беше над 10 000 долара, щяхме всичко да имаме, даже водни легла в аудиториите :lol: :lol:

Цитат:
За знания ако става въпрос пак ще ги смачкаме.

Именно :diabloanifire: :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2004, 13:35 
В началото бе словото

Имам познат от ЕГ който е искарал максимална оценка на DAF, а на изпитите за наще мизерни университети най-високата му оценка е 4 и малко, а някаде дори са го скъсали.

Prav si, KG,oba4e i test DaF ne e 4ak tolkova lesen...a za da izkaram izpita v SU trqbva6e bukvalno da zabravq vsi4ko ot DaF za da ne me obarkva!prosto iziskvaniqta sa mnogo razli4ni i ako ne uspee6 da "prevkliu4i6" nqma na4in da se spravi6!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2004, 13:43 
В началото бе словото

Ina4e sam napalno saglasna s tova,4e e po-dobre da ostane6 v BG!obrazovanieto(pone v SU)e na mnogo visoko nivo,dori v sravnenie s mn razviti strani, kato Germaniq naprimer! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2004, 18:24 
Гутенберг
Аватар

Е, не е чак супер добро, но все пак не е и много лошо. Всяка страна си има и добри, и лоши университети, прав си, някои в Германия приемат с по-ниски критерии от СУ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2004, 18:48 
От дъжд на вятър

Ne sum 4el vsi4ki mnenia, no iskam da spodelia kakvo mislia: spored mene Bulgaria e pulna sus zombita, goliama 4ast ot koito ne 4e niamat intelektualen bagaj, a niamat stimul da go izpolzvat (6toto taka e po lesno), niama koi da gi kara da go izpolzvat (6toto i goliama 4ast ot roditelite sa zainteresovani). Doskoro daskalite se mu4eha da tikat u4enicite da u4at, no sega i na tiah im stana po-lesno samo da levtuniat, i bez tva nikoi ne mu puka. Tova si e vupros na li4en izbor, no ne e priatno kato vidi6 4ovek da pi6e "й" vmesto "и" ili puk "за щото" i t.n.
Otnosno izpitite - da, trudni sa, no kakto kaza niakoi tuka, vis6eto obrazovanie ne e za masovia meraklia. I nai-golemia maloumnik da si moje6 da vleze6 da u4i6 - v daskalo znaem kak se izkarvat ocenkite, a predi izpitite kato sedne6 1 mesec da 4ete6 izkarva6 3 i vliza6 ako 6te i Agrarna ikonomika, no vse pak si e vis6e.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2004, 16:18 
В началото бе словото
Аватар

zlostar написа:
Otnosno izpitite - da, trudni sa, no kakto kaza niakoi tuka, vis6eto obrazovanie ne e za masovia meraklia. I nai-golemia maloumnik da si moje6 da vleze6 da u4i6 - v daskalo znaem kak se izkarvat ocenkite, a predi izpitite kato sedne6 1 mesec da 4ete6 izkarva6 3 i vliza6 ako 6te i Agrarna ikonomika, no vse pak si e vis6e.

тук нещо не разбрах... нали не било за масовия мераклия..

а и според мен не е точно така, както го описваш..
(opinions)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2004, 12:12 
Драскач
Аватар

Според мен на много от учещите тук не им е мястото изобщо в какъвто и да било ВУЗ! А колкото до приемните изпити - не може с 1 месец зазубряне на 15 теми да се влиза в СУ! Трябва да има и някои тестове за прием - за интелигентост, за обща култура, граматически, задължително документ от психодиспансера(много кукувици има)- преди изискваха такъв документ и не ми е ясно защо вече не е така. Преди време Биолчев говореше за подобни тестове, но оттогава - нищо...
Изобщо нивото и критериите в СУ последните години много паднаха! Кажете ми нормално ли е около 80 % от студентите да са отличници? Това е абсурд - тук визирам предимно хуманитарните специалности!
Съвсем друг е проблемът с приемането в желаната специалност - малко са щастливците, които влизат на 1-во желание! А другите записват каквото са ги приели само, за да имат диплома от СУ! В моята специалност повече от 95 % от колегите са влезли на последно желание, което ме подсеща, че може би за всяка специалност трябва да има и интервю, т.е. каква ти е мотивацията да учиш точно тази специалност!Но както гледам - далеч сме от това!
Говорите за образованието в чужбина - разликата между тях и нас е една основна, но много съществена - при нас се набляга предимно на академичното обучение, т.е тъпчат ни главите с теория, докато в чужбина обучението протича по доста по-различен начин - повечето занятия са под формата на семинари, всеки работи индивидуално и на семинарите се обсъжда и мисли! И най-важното - хората имат практики, практики, практики до побъркване! А какви са нашите практики - по 1-2 месеца като преддипломен стаж! Това е смешно!
Разберете, че университетът е място, където само ти дават основни насоки и ако искаш да постигнеш и научиш нещо - трябва да се занимаваш задълбочено сам! Ако разчиташ само на това, което слушаш по лекции - no comment...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2004, 13:02 
Гутенберг
Аватар

Ммммда склонна съм да се съглася с разликата между тях и нас е една основна, но много съществена - при нас се набляга предимно на академичното обучение, т.е тъпчат ни главите с теория, докато в чужбина обучението протича по доста по-различен начин - повечето занятия са под формата на семинари, всеки работи индивидуално и на семинарите се обсъжда и мисли! И най-важното - хората имат практики, практики, практики до побъркване! А какви са нашите практики - по 1-2 месеца като преддипломен стаж! Това е смешно!
Разберете, че университетът е място, където само ти дават основни насоки и ако искаш да постигнеш и научиш нещо - трябва да се занимаваш задълбочено сам!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 68 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Местата за прием на студенти

в КСК 2009-2010

Meldor

13

3385

18 Апр 2009, 14:55

Jelena Преглежда последните мнения