tsarn написа:
Цитат:
Не случайно много хора са ми казвали, че кандидатстудентският изпит е най-тежкият изпит, който са държали, а и сме чували следното: веднъж да влезеш в университета, все ще завършиш.
вие наистина не знаете за какво става въпрос
особено alteia няма нито представа, нито връзка с реалността
нека един завършил студент ви каже: сега тия 2 тънки учебника ги зубрите 1 година, после ще ви се стъжни като видите за всеки изпит 5 стр. конспект, библиография, лекции, упражнения и за всичко това имате 1 месец сесия
все ще завършиш мила, за всеки от изпитите сметни по една година - до към 40-50 години можеш и да излезеш висшистка

Скъпо или скъпа, недей да ми обясняваш, че нямам връзка с реалността (клише старо колкото света) само от един мой пост, не говоря неподготвена и винаги се опитвам да аргументирам изказванията си.
1.Познавам студенти и имам все пак някаква представа що е туй студентство.
2. "Нека един завършил студент..."- студент по какво, защото има голяма разлика в специалностите, има студенти които изкарват много лесно изпитите си без да отворят учебниците, а други наистина трябва да учат, ама не знам защо има заблудени хорица, които си мислят че трябва да се учи само по време на сесия.
3. Щях да питам дали си студент/ка, ама като погледнах пак писаното от теб ми стана ясно, че не си, защото лекциите, упражненията не са през сесията, а през семестъра. Може би имаш предвид материала от тях, ама те са свързани бе, не е да слушаш едно на лекция, а после да вършите друго на упражнения.
4. Като не знаем за какво става на въпрос, моля, обясни ни на нас непросветените и особено на мен-живеещата в илюзия.