Дата и час: 21 Яну 2026, 07:22

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 70 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: друже, не е точно така
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2006, 21:09 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
jojoji написа:
Само да кажа,че този план, който сте се потрудили да дадете не е никак актуален, защото всяка година се мени, така че просто влезте и се наслаждавайте всеки семестъР все повече и повече! :twisted: -Няма никакво значение кой поток си- като се стигне до 3 курс всички бягат от Стойнов, който предава на 1 поток, но после в 4 курс им се връща с мн. други подобни- общо взето ГП е капка в морето- после идва Наказателно при Стойнов - при него и 5 курс да го вземеш си е добре, след това са облигационно на 2 поток, търговско на 2 поток и т.н. и т.н. Моят съвет е- ако не искате от все сърце това да учите и в последствие да работите - по-добре не се захващайте - не го правете, защото няма какво друго, защото е престижно или защото мама и тати искат това! Ако наистина обаче го искате както аз - никой няма да ви спре- смачкват ти самочувствието и себеуважението 1-2 пъти и на 3-я път вече си толкова силен и толкова не ти дреме, че ги разбиваш без да разбереш и ти самия как. Но все пак в практиката това се случва много почесто и по осезаемо- така че от тази гледна точка ЮФ си е една добра школовка на нерви,знания и самодисциплина и най-вече помнете- НЕ РАЗЧИТАЙТЕ НА НИКОЙ, Т .К . В ТАЗИ СПЕЦИАЛНОСТ ВСЕКИ ТЕ ИМА ЗА КОНКУРЕНТ И ГЛЕДА КАК ДА ТИ ПОДЛЕЕ ВОДА!!! :!:

Jojoji, колега или колежке, който и да си ти :)

За това, последното, мисля, че е на 100% така. Да, истина е, че имаме колеги дето гледат как само да те минат, но пък и има други, като мен например, не че се хваля - тук най-малко ми е притрябвало, които са доста отзивчиви откъм информация, лекции и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: и за какво са ти?
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2006, 21:34 
В началото бе словото
Аватар

НОМЕР ЕДНО написа:
got написа:
1 курс, 1 семестър - История на бълг. д-ва и право, Обща теория на държавата, обща икономическа теория, избираеми -политология и история на политическите и правни учения.
2 семестър - римско право; обща теория на правото; избираеми - философия на правото, организация на правозащитните институции.
Колежке,хиляди благодарности за предоставените изпитните сесийки за 1 курс,а сега понеже виждам,че си в час на темичката около ПРАВОТО ако можеш би ли ми казала през следващите години на следването какви ще ни бъдат другите сесийки.Ако го направиш грешка няма да имаш.А и междудругото ще съм ти много благодарен ако ми кажеш преподават ли по-известни преподаватели(публични личности).И да знаеш,че имаш една голяма почерпка от мен и колегата ми law87 когато се видим в Ректората.

Искаш по-известни преподаватели? Ами ти, голяма част досега не си ги чувал, може би с изключение на проф. Герджиков - Търговко право, IV курс на I поток, т.е. на моя, живот и здраве, от октомври. След това - в III курс, на II поток - доц. Пламен Панайотов. Чат-пак по Търговко може да чете лекции и Камелия Касабова, която е доцент. Иначе - в V-ти курс, по Граждански процес - проф. Анелия Мингове - председател на ПГ на НДСВ в 40-тото НС. Други кои - а, доц. Янаки Стоилов - I курс, Политология - лесен изпит, още повече, че е избираем. Някой друг..., а доц. Георги Близнашки - II курс, II поток, Конституционно право, Сравнително конституционно право и Парламентарно право - последните две са избираеми и там има само 6-ци. Някой друг... ами другите не ги познаваш.
Но да не забравя може би най-големият мозък в ЮФ - проф. д-р на юридическите науки Ангел Калайджиев - тоя човек разбира от цялото частно право. Изключителен човек. Ще води Търговско право на колегите от II поток на IV-ти курс. Доколкото съм чувал - много взискателен, а така и трябва!!!

Иначе, препъни-камъните, са II-курс - Гражданско право - доц. Русчев, макар че за мен той си е много свестен преподавател, макар и да плюят по него - със или без основание -, в III курс, I поток - проф. Стойнов - Наказателно право Обща част <стискайте палци да го взема на септември>, в IV-ти курс - НП, Особена част - пак при него. В IV курс, проф. Средкова - Трудово право, доц. Станева - Семейно и наследствено право.

Асистентите - прекрасни - Георги Денков - I курс, ОТП - вижте му сайта - http://www.legaltheory.org -, II курс - Чавдар Стоянов - по Международно публично право <за разлика от проф. Борисов, който... айде, без коментар за него>, Константин Велев - по Гражданско, Наталия Киселова - по Конституционно, съдия Боян Магдалинчев - по Административно право и процес, но да знаете, че всички асистенти по АПП са много готини, особено съдиите от ВАС, в III курс - по Облигационно - Павел Сарафов - много голям мозък, също така съдия Драгия Драгиев от ВКС, асистент Кузманова - по Наказателно. За IV курс невероятен мозък също така е Александър Кацарски - по Търговско. О, извинявайте, пропускам може би най-важния - Кристиан Таков - Облигационно. Той е в момента в Германия на специализация. Изключителен, изключеителен човек, поне от думите на колеги, които се познават лично с него. Убеден съм, че може да води някои дисциплини на немски език - който той владее перфектно. За други асистенти в IV-V-ти курс - не мога да се сетя, освен Ружа Иванова - V курс, по Граждански процес. А, и Теодор Пиперков - I курс, Римско частно право. По всяка вероятност той ще ви води и лекциите. Много интересен човек, ще го видите, много експресивен, много се вживява, което е страшно хубаво. Също знае перфектно немски език. Изобщо - имаме много преподаватели с немски - Пиперков, доц. Сивков, доц. Сашо Пенов - по Финансово право, Кристиан Таков, проф. Герджиков, проф. Лазар Груев <ей, това Лазаровците сме голяма работа>, проф. Средкова и т.н., и т.н.

А относно проф. Груев - съжалявам, че не ми е преподавал. Човек с аура, увлекателен, изключителен ерудит. Много земен човек, но и в същото време - веднага си личи високата му култура.

Ами това е. Добре дошли в ЮФ на СУ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: друже, не е точно така
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2006, 10:12 
Летописец Виртуоз
Аватар

Rechtswissenschaft написа:
jojoji написа:
НЕ РАЗЧИТАЙТЕ НА НИКОЙ, Т .К . В ТАЗИ СПЕЦИАЛНОСТ ВСЕКИ ТЕ ИМА ЗА КОНКУРЕНТ И ГЛЕДА КАК ДА ТИ ПОДЛЕЕ ВОДА!!! :!:
За това, последното, мисля, че е на 100% така. Да, истина е, че имаме колеги дето гледат как само да те минат, но пък и има други, като мен например, не че се хваля - тук най-малко ми е притрябвало, които са доста отзивчиви откъм информация, лекции и т.н.
Вчера имах контакт с първите - отчаях се направо!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: друже, не е точно така
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2006, 10:25 
Пишеща машина
Аватар

явор написа:
Rechtswissenschaft написа:
jojoji написа:
НЕ РАЗЧИТАЙТЕ НА НИКОЙ, Т .К . В ТАЗИ СПЕЦИАЛНОСТ ВСЕКИ ТЕ ИМА ЗА КОНКУРЕНТ И ГЛЕДА КАК ДА ТИ ПОДЛЕЕ ВОДА!!! :!:
Вчера имах контакт с първите - отчаях се направо!

Ми не им обръщай внимание,бе човек! Няма кво да се тормозиш заради другите :wink: ДА си гледат тяхната работа 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2006, 10:39 
Летописец Виртуоз
Аватар

Един ден (живот и здраве да станем юристи) ще ме слагат под общ знаменател с тях. Това ме навежда на мисълта, че трябва да се постарая общото ни "лице" да е по-добро. Не искам да стоя безучастен. Когато нещо ме възмущава - старая се да го покажа (според някой това не е добра черта, но за мен е). Вчера просто прекалиха :?

П.П. Въпреки че беше малко след нас, не знам дали си имал ясна представа за това, което стана, но... абе щом everyday каза няколко пъти "сръгай го", представи си колко се е ядосала и тя, а момичетата попринцип не прибягват отрано към насилие :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2006, 11:40 
Ice in the Rain
Аватар

Благодарил (а): 11 пъти.
Чакала съм снощи 2 часа на високи токчета,не ми се оплаквайте :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2006, 12:26 
Пишеща машина
Аватар

явор написа:
Един ден (живот и здраве да станем юристи) ще ме слагат под общ знаменател с тях. Това ме навежда на мисълта, че трябва да се постарая общото ни "лице" да е по-добро. Не искам да стоя безучастен. Когато нещо ме възмущава - старая се да го покажа (според някой това не е добра черта, но за мен е). Вчера просто прекалиха :?

А представяш ли си да се слагаш на по-нискък знаминател от 24/25-годишни съдийки, които не знаят(,че)законите (се менят) и винаги се излагат и оси*ат пейзажа.Обаче не им пука и се правят на важни :wink: Тъй че споко :wink: И с хора по-зле ще се сблъскваш занапред :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2006, 15:05 
Пишете, о, братя
Аватар

Ice_Spirit написа:

А аз пет часа, да не си си обувала високи токчета, не ме трогваш колежке :lol: Това без злоба, наистина чакането беше ужасно, съчувствам на всички и най-вече на себе си. Я кажете къде ви сложиха. Аз съм 2 поток 16 група. Някой при мен?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2006, 15:14 
Ice in the Rain
Аватар

repi-s-lychec написа:
Ice_Spirit написа:

А аз пет часа, да не си си обувала високи токчета, не ме трогваш колежке :lol: Това без злоба, наистина чакането беше ужасно, съчувствам на всички и най-вече на себе си. Я кажете къде ви сложиха. Аз съм 2 поток 16 група. Някой при мен?

2 часа на токчета или 5 часа без токчета... е и?Като гледам на теб не ти е било забавно,на мен ми беше.Не съм се оплаквала за нищо,колежке 8)
:lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2006, 15:20 
Пишете, о, братя
Аватар

Аз ако можех не щях да се оплаквам, с глас щях да ревна - ама минало бешело. Да ви кажа още от сега протестирам срещу отношението към кандидатите за МО. Може ли такова нещо, другари, ние да висиме като цифки в коридора, а те да идват и да си влизат и излизат с преференции... Същото и относно задочниците. И бабичките. Може ли да си доведеш родата до десето коляно да ти варди сенкя пред 238-ма? По едно време нямаше глътка въздух, чувствах се като сардина в собствен сос. УжасТ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2006, 15:22 
Драскач

Важното е, че е минало! :wink: Да му мислим ние, които само потвърждавахме - другата седмица епопеята продължава! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2006, 15:50 
Ice in the Rain
Аватар

repi-s-lychec написа:
Аз ако можех не щях да се оплаквам, с глас щях да ревна - ама минало бешело. Да ви кажа още от сега протестирам срещу отношението към кандидатите за МО. Може ли такова нещо, другари, ние да висиме като цифки в коридора, а те да идват и да си влизат и излизат с преференции... Същото и относно задочниците. И бабичките. Може ли да си доведеш родата до десето коляно да ти варди сенкя пред 238-ма? По едно време нямаше глътка въздух, чувствах се като сардина в собствен сос. УжасТ.

225 прависти на 60 МО...ще минат и заминат :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2006, 16:12 
Легендарен флуудър
Аватар

явор написа:
абе щом everyday каза няколко пъти "сръгай го", представи си колко се е ядосала и тя, а момичетата попринцип не прибягват отрано към насилие :lol: :lol: :lol:

еми той си беше баш за сръгане...пръкна се отнякъде, не стоя и 5 мин отстрани на вратата и изведнъж се бутна и влезе...да го смеря в...детето... :evil:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2006, 16:49 
Пишете, о, братя
Аватар

В определени случаи съм ЗА физическата саморазправа 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: и за какво са ти?
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2006, 16:59 
В началото бе словото
Аватар

Иначе, препъни-камъните, са II-курс - Гражданско право - доц. Русчев, макар че за мен той си е много свестен преподавател, макар и да плюят по него - със или без основание -, в III курс, I поток - проф. Стойнов - Наказателно право Обща част <стискайте палци да го взема на септември>, в IV-ти курс - НП, Особена част - пак при него. В IV курс, проф. Средкова - Трудово право, доц. Станева - Семейно и наследствено право.

Колега явно сме в един курс и поток-така де ако ще се явяваш 2 път на НП. Пожелавам ти успех. Аз също винаги съм давала лекции и т.н. и гледам да помагам на приятели от предните курсове с каквото мога, но както аз, така и ти предполагам сме се сблъсквали с тази "конкуренция" и всички тези простотии, които за мен са безсмислени:(- приятели сред колегите трудно се намират, но пък ги има:) СТИСКАМ ПАЛЦИ ЗА НП!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 70 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща