Дата и час: 21 Яну 2026, 13:39

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2006, 13:00 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
BT написа:
Вярно е, че когато учиш нещо с желание, ти няма да се справяш с него, а то ще ти идва отвътре. Наистина е хубаво работата ти да ти доставя удоволствие. Но за мен жените не стават за химици. Пример...при защитa на дипломна рабопта студентка направо си изпява темата. Да речеш, че е природен гений. После един от асистентите я пита:" Колежке, много често използвате думата "хирален" в работата си, можете ли да ни обясните какво точно означава?" И тя гледа като теле в зеле. Жените стават за зубрене и малките рамки на канцеларийките, където винаги се чувстват добре. Нищо лично. Просто не препоръчвам на никоя жена да се захваща с подобно нещо. Мръсно, смръдливо и опасно.

Нищо лично, не ми се обиждай, но твърдението ти е меко казано смешно. Такива примери има за всяка една специалност и не се отнасят само за жените. Да не кажа, че доста често се случват и на мъжете. Аз ще ти дам друг пример: сестра ми е завършила химия в Софийския. И магистратурата си е изкарала пак в Химическия. Сега си взима докторската степен в Дания и работи по специалността си. Заплатата й е повече от задоволителна. В лабораторията й не е нито мръсно, нито смрАдливо, още по- малко е опасно. Не бих казала, че е зубрила и не мога да си я представя в някоя малка канцелария. И не ми казвай, че е изключение от правилото. Мога да ти посоча още доста такива примери.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2006, 16:30 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Ето един човек с факти...не само да говорят - химия, какво ще ставаш - учителка ли? Никакво бъдеще за теб...
Никога не съм съгласна с етзи неща - аз лично съм приета комп. химия ис ъм доволна за сега.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3