Дата и час: 21 Яну 2026, 00:25

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 80 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2005, 02:42 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Междудругото, забравих да спомена - една моя приятелка, която има сериозен проблем с "о" и "у" и в училище далеч не блестеше по литература (освен ако някой не рабзира под "блестене" 4.25-4.50) и освен всичко друго не беше отворила да прочете, има 5.00. не знаеше за какв осе разказва в "Сърце на сърцата" и се наложи да й го преразкажа накратко преди да зпаочнем да пишем!!! Обективност...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: ...
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2005, 03:18 
Летописец Виртуоз
Аватар

U.N.O. написа:
Да ви кажа не пиша по форуми, голяма глупост е според мен. Аз ще уча в СУ право - мое лично мнение, но това е една от най-тъпите специалности, която може да щукне на някой! Изпита по БЕЛ беше пълна пародия или за да не обидя някой ще кажа почти пълна. Видях си темата и някой (арбитърът, "да е жив и здрав") ми беше подчертал с целия си акъл дума, която беше пряк цитат от романа. На въпроса ми защо е подчертана ми казаха глупостта, че явно е трябвало да се сложи друга дума... Учила съм за тоя изпит 2 години и съм прочела всеки един автор поне по 5 пъти. Който каже, че изпита е обективен, значи е пълен лаик.
p.s. на himera: това е история разказана от луд със много шум и бяс, в която няма ни капка смисъл
it is a tale told by an idiot full of sound and fury signifying nothing

И аз се готвих 2 години. Отидох да си видя работата и знаеш ли,какви думички ми бяха подчертали - "а, от това следва, по този начин..." Все дребни нещица. Питах,зашо са ми подчератали Лувъра,а тя ми вика,че може би е в Сорбоната,но и тя не би го подчертала... И все такива- тъпи работи. Само, за да се ядосва човек. А,ако не ти харесва правото не го учи! И без това там ще трябва да се скъсваш да запомняш на изуст закони, закони и пак закони.
Пък случаят с твоята приятелка не е единствен!
За Макбет- видях го в книгата- "Вряво и безумство",явно грешно е преведен от 24 часа и Труд, което не говори добре за вестниците и ВАЦ

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2005, 03:28 
най-голем
Аватар

Himera написа:
U.N.O. написа:
Да ви кажа не пиша по форуми, голяма глупост е според мен. Аз ще уча в СУ право - мое лично мнение, но това е една от най-тъпите специалности, която може да щукне на някой! Изпита по БЕЛ беше пълна пародия или за да не обидя някой ще кажа почти пълна. Видях си темата и някой (арбитърът, "да е жив и здрав") ми беше подчертал с целия си акъл дума, която беше пряк цитат от романа. На въпроса ми защо е подчертана ми казаха глупостта, че явно е трябвало да се сложи друга дума... Учила съм за тоя изпит 2 години и съм прочела всеки един автор поне по 5 пъти. Който каже, че изпита е обективен, значи е пълен лаик.
p.s. на himera: това е история разказана от луд със много шум и бяс, в която няма ни капка смисъл
it is a tale told by an idiot full of sound and fury signifying nothing

И аз се готвих 2 години. Отидох да си видя работата и знаеш ли,какви думички ми бяха подчертали - "а, от това следва, по този начин..." Все дребни нещица. Питах,зашо са ми подчератали Лувъра,а тя ми вика,че може би е в Сорбоната,но и тя не би го подчертала... И все такива- тъпи работи. Само, за да се ядосва човек. А,ако не ти харесва правото не го учи! И без това там ще трябва да се скъсваш да запомняш на изуст закони, закони и пак закони.
Пък случаят с твоята приятелка не е единствен!
За Макбет- видях го в книгата- "Вряво и безумство",явно грешно е преведен от 24 часа и Труд, което не говори добре за вестниците и ВАЦ

Лувъра ?! Може би си писала сравнението Ботев-Славейков ? Е, сигурно наистина си имала предвид Сорбоната- там със златни букви е написано гениалното четиристишие на Ботев: Настане вечер...

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2005, 03:40 
В началото бе словото

himera, за Макбет не исках да прозвучи заядливо, дано не си ме разбрала така (btw от пиесите на Шекспир в няколко тома, май беше 2ри, не на Труд или 24). А за правото... мен никой не ме попита, дори не съм си редила специалностите сама. Аз само учих за изпитите и изкарах оценките.
А пък на Vintersorg: не се прави на много интересен да се заяждаш с момичето, защото нямаш ни най-малка идея какво е искала да каже тя за Лувъра, а очевидно не е толкова глупава, че да го обърка със Сорбоната

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2005, 03:46 
Летописец Виртуоз
Аватар

Vintersorg написа:
Himera написа:
U.N.O. написа:
Лувъра ?! Може би си писала сравнението Ботев-Славейков ? Е, сигурно наистина си имала предвид Сорбоната- там със златни букви е написано гениалното четиристишие на Ботев: Настане вечер...

Да, точно! Аз защо си мислех,че е Лувъра? Ах, ..... му... :cry: :cry: :cry: Дразня се на моето незнание

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2005, 03:49 
Летописец Виртуоз
Аватар

U.N.O. написа:
himera, за Макбет не исках да прозвучи заядливо, дано не си ме разбрала така (btw от пиесите на Шекспир в няколко тома, май беше 2ри, не на Труд или 24). А за правото... мен никой не ме попита, дори не съм си редила специалностите сама. Аз само учих за изпитите и изкарах оценките.
А пък на Vintersorg: не се прави на много интересен да се заяждаш с момичето, защото нямаш ни най-малка идея какво е искала да каже тя за Лувъра, а очевидно не е толкова глупава, че да го обърка със Сорбоната

Не,че съм глупава,ама съм се заблудила.Никой не се заяжда с мен... Просто ен знам,защо си мислех,че е Лувъра... Нямам си и на идея.Пък цитатът под профила ми е изваден от едно сравнение с книгата- "Врява и безумство" от поредицата,която пускат 24 4аса и Труд! Ама май това не им е единствената грешка, която допускат при тези книги... Агррр

Последна промяна Himera на 14 Авг 2005, 03:52, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2005, 03:51 
най-голем
Аватар

Никога не пиши когато не си напълно убедена в нещо. Не че това е гаранция пък и човек се шашка на изпита и понякога залита,ама ..случва се!
Спокойно, Христо Ботев няма да ти се сърди за грешката...Пука му на него!

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2005, 03:53 
Летописец Виртуоз
Аватар

Хах,ама проблемът е такъв,че аз бях убедена поне едно 60-80% :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2005, 04:17 
В началото бе словото

Ми така де, не се пада той за първи път на изпит, така че сигурно е свикнал да се обръща в гроба :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2005, 04:22 
В началото бе словото

Еееееееее, ама пък не знаете какви ги говореше бившият ми учител по история за Христо Ботев - за това 100% би се сърдил :))) Твърдеше, че не е бил никакъв революционер, а само е седял в механите и е пиел, за да може да пише (предполагам "Тежко, тежко! Вино дайте...") Любимото ми, обаче, е че Христо Ботев се бил разплакал при последната битка и го били завлекли в някаква пещера, за да не демобилизира останалите и там се самоубил :) е кажете как да не се обърне човекът :))))

Последна промяна U.N.O. на 14 Авг 2005, 04:23, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2005, 04:23 
Летописец Виртуоз
Аватар

U.N.O. написа:
Ми така де, не се пада той за първи път на изпит, така че сигурно е свикнал да се обръща в гроба :)

Хахаха,едва ли заради това ще се обърне в гроба. Пък и ан Ботев в Шумен изкарах 5,50,само че арбитъра ми смъкна оценката на 5,25. Би трябвало да е доволен от мен.
А ако трябва да говорим за Ботев и гробове, то трябва да почнем да разстягаме локуми,дали изобщо има живот след смъртта? А прераждане? Пък може би само червеите се наслъждават на нашето безжизнено мъртво тяло... Но това не се свързва много с Адриана Дамянова... О, нищо,че и нея след време ще я последва същото. Но кой знае, може би тя си мисли,че е прекалено умна за това... :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2005, 04:25 
В началото бе словото

Може да иска да я кремират и така няма да заеме апартамент в хотел "При червея"

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2005, 04:25 
Летописец Виртуоз
Аватар

U.N.O. написа:
Еееееееее, ама пък не знаете какви ги говореше бившият ми учител по история за Христо Ботев - за това 100% би се сърдил :))) Твърдеше, че не е бил никакъв революционер, а само е седял в механите и е пиел, за да може да пише (предполагам "Тежко, тежко! Вино дайте...") Любимото ми, обаче, е че Христо Ботев се бил разплакал при последната битка и го били завлекли в някаква пещера, за да не демобилизира останалите и там се самоубил :) е кажете как да не се обърне човекът :))))

ХАха... Пък наистина, човекът като си е бил в механата, е нормално да е искал да пие! Вие като отидете в някоя кръчма,какво правите? (отнася се за тези,които ходят на такива места и пият алкохол)
Колкото до смъртта на Ботев- убили са го българи, и то в гръб. Ако не вярвате, търсете ис е ровете из спомените на негови съвременици и на тези,които са били в четата му и са оцелели!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Авг 2005, 14:36 
В началото бе словото
Аватар

Аз имам съученик, който цяла година ходи на Уроци при г-жа (може и -ца?! ) Адриана Дамянова и изкара тройка на изпита..а е грамотно момчето и си учеше...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Авг 2005, 16:58 
Летописец Виртуоз
Аватар

Не за първи път някой ходи на уроци при даскал от Софийския и накрая се прецаква!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 80 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Адриана Дамянова - за изпита по БЕЛ в СУ

в Новини

alhimikat

1

3905

19 Юни 2010, 07:32

jennifer Преглежда последните мнения