lorie написа:
алхимик, моля ти се, ама аз вече съм студентка в стоп. управление с френски, 1ви курс, недей да ме връщаш назад във времето!

Е, не мисля, че алхимикът е говорел точно за теб! Светът не се върти около теб и не трябва да забравяш човека, който е пред дилемата, коя специалност му подхожда най-добре!
Сонка, моето мнение е, че има специалности, които уж звучат добре, но не са кой знае колко престижни или поне малко хора успяватд а се реализират.
ПРАВО - има вече прекалено много студенти, които го учат. Интересно е като специалност, но е трудно като учене.
ПОЛИТОЛОГИЯ И СОЦИОЛОГИЯ - интересни са, модерни са, но се замисли, какво ще работиш после.
КОМПЮТЪРНИ НАУКИ - хубава специалност, но с много математика. Ако си добра в тази област може да получаваш доста пари след време. А ако ти е интересно програмирането - добре... Но, ако не, не се захващай!
ПА - за Благоевград знам, че в тази специалност се изучават доста видове право, но не мога да кажа повече.
ТУРИЗЪМ и МИО/МО - определено са хубави специалности
ЖУРНАЛИСТИКА И ПР- винаги можеш да станеш, за тези две специалности е задължително да имаш доста богата обща култура, но ако не ти се занимава с търсене и учене, не се захващай.
ЯПОНИСТИКА и СКАНДИНАВИСТИКА - престижни, добри, с висок бал. Най- хубавите специалности според мен!
ПСИХОЛОГИЯ И ФИЛИСОФИЯ- хубави и интересни специалности, но все още с малко приложение.
ИСТОРИЯ, ГЕОГРАФИЯ, БИОЛОГИЯ и др. производни - не са ми интересни и не мисля, че са много перспективни.
ЕВРОПЕИСТИКА и КУЛТУРОЛОГИЯ - казвали са ми, че са интересни, сега са и модерни, но с влизането в ЕС европеистиката ще е доста добра специалност, друг е въпросът колко ще се задържи ЕС...
Общо взето, определи характера си и изясни желанията си... А и понякога не ни приемат това, което искаме...Винаги има една относителност. Също така някои от специалностите, които на мен не ми харесват други ги идеализират.
Лично аз уча Икономика на Търговията. Приеха ме в тази специалност и съм доволна, поне за сега. Но мечтата ми си остава към 4-тата власт - Журналистика

))