maimunka, малко си противоречиш

точно щях да започна д ти оборвам мнението, когато ти прочетох другия пост...
maimunka написа:
Защото искам да се развивам в интелектуален аспект , а без висше образование това е немислимо
...
Но съдя по едното ми родителско тяло - баща ми няма висше образование, а вкъщи има един вагон с книги , които е изчел. На първо впечатление хората много се впечатляват от приказките му до момента в който каже, че има само средно образование.
наистина съм на мнение, че висшето е нужно, но не е животоспасяващо...определено е по-лесно, когато го имаш и особено ако е от престижен ВУЗ, но едното висше не те прави човек...смея да твърдя, че страшно много са хората, които се развиват успешно, по съвсем честен начин и са без висше. и двамата ми родтели нямат висше и това определено не е факт, от който се срамувам или нещо подобно, най-малко защото знам какво са постигнали, а то не е малко, и знам, че са хората които ме мотивират супер много и аз да постигна нещо. а и да не забравяме за нараставащия брой хора с не едно, а две висшета, които метат улиците или са да кажем в местното озеленяване...тъжно, но факт...
кандидатствам заради себе си най-вече...за да съм доволна след време, че съм постигнала нещо със собствените си сили и живот и здраве да съм пример за децата си...за да мога след като завърша да се хвана и да работя, а не да чакам мама и тати да ми пратят пари и да се чудя как да се прехранвам...но да си призная кандидатствам и за да се махна от града, в който живея, защотот тук определено няма никакви перспективи за реализация, или поне в следващите 5-10 години