Дата и час: 19 Яну 2026, 05:52

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Прием на базата на спечелени национални състезания .... ????
МнениеПубликувано на: 12 Юни 2006, 17:57 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Казвам се Иван Владимиров Владимиров . Победител съм в деветото национално състезание по финансов мениджмънт за тази година. То се проведе на 10 май в град Свищов. Част е от годишния календар на Министерството на Образованието и Науката, базирано на компютърната симулация по финансов мениджмънт на Джуниър Ачийвмънт. Дипломата която получих аз и нашия отбор “Mandy” е подписана от заместник-министъра на Образованието и Науката, Кирчо Атанасов. Като победител нашият отбор получи правото да продължи участието си на европейското състезание. Главен спонсор на състезанието беше химическия комбинат “Свилоза” град Свищов. В чест на спонсора предмет на дейност на фирмите беше яке, направено от синтетични платове които издържат на екстремни условия. Целта на всеки отбор беше да постигне най - голям пазарен дял и печалба. Състезанието се състои от 8 кръга и във всеки кръг отборите получават отчети. В първия отчет влизат данни за Продажбите за периода, разходи за производство, разходи за маркетинг, разходи за научна и развойна дейност, разходи за склад, лихви и данъци, чиста печалба, складови наличности, заеми, брой работници и др. Вторият отчет дава приблизителни данни за състоянието на конкуренцията и включва техните продажби и печалба и обобщава получените поръчки за отрасъла, производство, складови наличности, средни производствени разходи и др. Наред с учениците се състезаваха и представители на бизнеса. Освен правото да участваме на европейското състезание, ние през месец юли ще получим екскурзия до Рила или Пирин, където заедно с представители на фирмата ще тестваме облекла за екстремни условия .
Попитах организаторите дали ще ме приемат във ВУЗ с икономическа специалност благодарение на успеха ми в това състезание. Те ми отговориха , че нямат уговорка с никой университет и ми казаха , че лично трябва да говоря с декана на факултета където искам да уча и, че решението се взима от факултативния съвет.
....
Днес се опитвах да се свържа с някоя секретарка , за да ми разясни процедурата но не успях... Искам да попитам , ако случайно има някой запознат с процедурата да ми каже как седят нещатата и с кой трябва да говоря има ли смисал да говоря , има ли шанс да ми признят грамотата и въобще всяка информация , която би ми била от полза.

Пс: това горе го паснах от писмото към някой от майлите дадени за връзка ( затова е така разтегнато )и от майлите не отговарят...

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Юни 2006, 11:32 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Ами да не те разочаровам, но според мен нямаш шанс, поне в СУ. Не знам как точно стоят нещата, но официално признати са олимпиадите по "нормалните" учебни предмети...А щом са ти казали,че трябва да се уговориш...Значи направо да забравиш, според мен. Пробвай в УНСС или в Свищовския.Дори си мисля,че в Свищовския имаш най-голям шанс - там поне най-вероятно са чули за въпросното състезание.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Юни 2006, 12:33 
Легендарен флуудър

:oops: Еновременно с "нормалните" олимпиади по решение на Академическия съвет на СУ автоматично се дава отлична оценка 6.00 на спечелилия националната радиоолимпиада по история на програма "Хр. Ботев" на БНР. :?
В плановите места, но извън конкурса са и отличните оценки 6.00 на защитите на Националната гимназия за древни езици и култури, които не могат да бъдат повече от 8 броя годишно. :(
Тези неща обаче, "не са привилегия", както казват от СУ. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Юни 2006, 13:37 
В началото бе словото

Е благодаря и на двамата . Явно е , че ще ми се наложи да отида до София. А иначе доколкото разбрах деканите много добре знаят за програмата защото един е тях е бил даже в управителния съвет ( не съм сигурен точно къде но е бил ) на Джуниор Ачийвмънт .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 4 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. ФМИ - прием с оценки от национални състезания ??

в КСК 2009-2010

Serafim

2

645

06 Май 2008, 16:10

nelusha Преглежда последните мнения