Дата и час: 17 Яну 2026, 09:23

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 211 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Изпит по немски
МнениеПубликувано на: 09 Юли 2006, 13:41 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Някой има ли идея каква е скалата за оценяване на изпита по немски?
Примерно, дали 50% са четворка (като по математика) и т.н.. Това може ли да се провери някъде?

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Юли 2006, 14:31 
Постоянно присъствие
Аватар

Знам, че оценката е средноаритметична от отделните четири компонента- Leseverstehen, Lückentext, Aufsatz, Übersetzung. Ако имаш двойка на един или повече от тях, няма проблем (примерно имаш 5+5+4+2 делено на 4= оценка 4).
Според мен най-трудният компонент е преводът. Една неточно преведена дума струва 0,25. Но ако се упражняваш, бъди спокоен/-йна. Съвет- гледай преводът ти да звучи добре на български език.
Четенето с разбиране се състои от 6 въпроса, на които се отговаря с "да" или с "не"- всяка грешка ще ти коства една единица, затова гледай да изкопчиш максимума оттам, т.е. шестица. Люкентекстът се състои от две части- А и Б. При едната имаш посочени варианти, а при другата ти сам/а трябва да попълниш липсващите думи. Оценява се по скала, която не ми е известна. Във всеки случай 39 или 40 точки от 40 общо носят пълно шест. (Аз имах 38 точки, т.е. 5,80)
При съчинението се старай да не допускаш правописни, пунктуационни, лексикални и граматически грешки. Съдържанието не е от такова голямо значение както грешките. Това не значи да пишеш глупости де. :)
Поне така беше миналата година.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Юли 2006, 15:01 
От дъжд на вятър

Ами ти хубаво му даде информация на човека, ама те нещата се попромениха тая година.Сега е въведена точкова система, а лезеферщеена е с 10 въпроса. Общият сбор на точките е 120. Аз се явявам тая година и дано нямам проблеми, щото иначе... :cussing:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Юли 2006, 15:21 
Постоянно присъствие
Аватар

Опаа, ами тогава съжалявам за дезинформацията. Исках да помогна, не знаех, че са решили да сменят формата на изпита точно тази година.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Юли 2006, 15:36 
В началото бе словото

аз ходих на курс и лезето беше с 6 въпроса ,незнам как так тая годинаа ще е с 10!!! ам дано са 6 де :P тва ще ми е най-трудния изпит май :roll: аз и с география ще кандидатствам , а вие Херен унд Медхен?? :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Юли 2006, 16:25 
В началото бе словото

don_angelitto написа:
Знам, че оценката е средноаритметична от отделните четири компонента- Leseverstehen, Lückentext, Aufsatz, Übersetzung. Ако имаш двойка на един или повече от тях, няма проблем (примерно имаш 5+5+4+2 делено на 4= оценка 4).
Според мен най-трудният компонент е преводът. Една неточно преведена дума струва 0,25. Но ако се упражняваш, бъди спокоен/-йна. Съвет- гледай преводът ти да звучи добре на български език.
Четенето с разбиране се състои от 6 въпроса, на които се отговаря с "да" или с "не"- всяка грешка ще ти коства една единица, затова гледай да изкопчиш максимума оттам, т.е. шестица. Люкентекстът се състои от две части- А и Б. При едната имаш посочени варианти, а при другата ти сам/а трябва да попълниш липсващите думи. Оценява се по скала, която не ми е известна. Във всеки случай 39 или 40 точки от 40 общо носят пълно шест. (Аз имах 38 точки, т.е. 5,80)
При съчинението се старай да не допускаш правописни, пунктуационни, лексикални и граматически грешки. Съдържанието не е от такова голямо значение както грешките. Това не значи да пишеш глупости де. :)
Поне така беше миналата година.

axa.. ясно :)
Много ти благодаря :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2006, 13:49 
От дъжд на вятър
Аватар

icefire,
в справочника на СУ, в раздела отделен на програмата по немски пише,че 57% са за 3-ка (това са 68 точки). ако някой има по-сериозни познания по математика може да се опита да направи някаква приблизителна скала :) така или иначе си мисля че точковата система не ни ощетява. а относно LV, имам една книжка на СУ от 2005, на изателство PONS e, включва 10 изпитни варианта, та мисълта ми беше, че там въпросите към този компонент варират от 6 до 10. това е информацията която имам аз :D успех на изпита в четвъртък на всички :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2006, 16:13 
От дъжд на вятър

Ами, Понс е малко поостаряла книжка, наскоро излезе книжлето на Софийския за тази година, съставителите са преподаватели в катедра Скандинавистика и ще бъдат сред проверяващите на изпита. Помагалото се казва Trainingssätze и е зелено. А иначе, да, в справочника на СУ има достатъчно подробна информация за изпита.
У С П Е Х на всичките ми конкуренти в четвъртък :!: :!: :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2006, 09:52 
В началото бе словото
Аватар

CasapA написа:
Помагалото се казва Trainingssätze и е зелено. А иначе, да, в справочника на СУ има достатъчно подробна информация за изпита.

ако знаеш само колко съм го издирвала това чудо :( ти от къде си го взе? и кое издателство е?

Kато преодолеем пространството, едничкото, което всъщност ни остава, е Тук. А преодолеем ли времето, едничкото, което ни остава, е Сега. И не мислиш ли, че насред това Тук и Сега не бихме могли да се виждаме от време на време?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2006, 10:11 
В началото бе словото
Аватар

И аз си го взех това чудо, друг е въпросът колко съм го поглеждала :D На Летера е, на Емилия Башева и Радка Иванова. Тук във Варна го има...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2006, 11:13 
В началото бе словото
Аватар

в сравнение с пондс как ви се струва?

Kато преодолеем пространството, едничкото, което всъщност ни остава, е Тук. А преодолеем ли времето, едничкото, което ни остава, е Сега. И не мислиш ли, че насред това Тук и Сега не бихме могли да се виждаме от време на време?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2006, 12:00 
Master Of Puppets
Аватар

linnie написа:
CasapA написа:
Помагалото се казва Trainingssätze и е зелено. А иначе, да, в справочника на СУ има достатъчно подробна информация за изпита.

ако знаеш само колко съм го издирвала това чудо :( ти от къде си го взе? и кое издателство е?

В Бургас също го има. На нас ни го поръчаха от училище направо в издателството, но и по книжарниците го има. Учителката ни каза, че на Понс също е много добро... това обаче било по-ново.

And it's not my last life at all...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2006, 16:58 
От дъжд на вятър
Аватар

а на вас как ви се вижда трудността на изпита? на мен лично не ми се струва труден :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2006, 17:07 
От дъжд на вятър

ами айде изкарай 6,0 де... айде :evil: :evil:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2006, 17:07 
В началото бе словото
Аватар

zaharinka написа:
а на вас как ви се вижда трудността на изпита? на мен лично не ми се струва труден :roll:

Завиждам ти тогава :lol: Мен изпитът много ме притеснява, честно да си призная :oops: Особено преводът - той най-вече. След това съчинението, от тази гледна точка, дали ще ми се падне тема, по която да мога да пиша. Люкетата също ме тревожат, понякога има такива изчанчени неща в тях :shock: Лезето се явява най-лесната част според мен :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 211 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Следваща