Дата и час: 16 Яну 2026, 15:27

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 50 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Безумната тема по Биология !!! 2006
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2006, 13:42 
Тая тема направо ме разби !!! И не само мене. Половината напуснаха в самото начало ! Цяла година да учиш Метаболизъм,Генетика,Размножаване,Цитология и накрая да се падне така глупавата Екология,и то не какво да е,а тея противни Екосистеми?! Но това не е всичко - поне да бяха дали всичко за Екосистеми,а то какво някакви остатъци,които могат да се кажат с две изречения. Само мога да кажа - ЖАЛКО ПОДОБИЕ НА ТЕМА !!! Предполагам,че така са решилида вдигнат успеха,но това е безумие...?! ТОВА ЛИ Е ИСТИНСКАТА БИОЛОГИЯ...

А,между другото темата беше:"Изменчивост и развитие на екосистемите"-това е един урок от една страница.

Имаше и тест от 32 въпроса.

Аз писах,така че не ме обвинявайте,че говоря против нея,защото не съм я знаел,понеже сериозно с готвих.Но това е СРАМ,особено за такъв сериозен изпит,и то в Софийския университет.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2006, 13:50 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Хаха, темата наистина не беше трудна, мен ме разби това, че беше включен само един урок. Но все пак това трябва да послужи за урок на тези, които подценяват теми. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2006, 14:28 
Стенограф
Аватар

какво значи да дадат... всичко може да се падне въпросите се теглят

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2006, 14:35 
twiggy написа:

Да дадат,значи към тази тема при съставянето и да бяха включили цялата "Екосистема",демек това,дето го дадоха + видове,продуктивност,поток на Е,кръговрат на в-вата(за да има какво смислено да напишеш,а не да си изсмукваш от пръстите,защото същественото е супер малко).

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2006, 14:37 
Стенограф
Аватар

е добре де така не е ли по-лесно?пишеш урока и това е май беше 2 страници в огнян димитров ?

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2006, 14:43 
В началото бе словото
Аватар

green, недей така, много остро реагираш. Аз не мога да разбера от какво точно си недоволен, нали написа темата? Пишеш, че си се подготвил много добре, е, тогава очаквай добра оценка. Или си може би от тези, които се дразнят когато се пада лесна тема, защото няма да изпъкнат с добрата си оценка, а ще има повечко такива- с добри оценки. ;) Да, признавам аз също се ядосвам когато някой ми е научил само 5 теми максимум и се пада това, което е учил, докато ти си се трудил толкова много цяла година. Но какво от това, ти нали искаш да учиш тази наука, тогава какъв е проблемът да учиш както трябва.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2006, 14:44 
Да,по-лесно е,но така ще ти излезе например 3 страници,което ми е странно малко за тема и за кандидат-студентски изпит. Те можеха по тая логика да те накарат да напишеш определението за екосистема и това да ти е тема. Явно така искат да вдигнат бала,но е малко гадно спрямо училите,които са хвърлили толкова усилия.

И извинете,ако съм реагирал остро. :D :D :D

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2006, 15:10 
В началото бе словото

green написа:
така ще ти излезе например 3 страници

В мойта зала имаше няколко човека, които видях, че изписаха почти всики дадени им листа със доста дребен шрифт...не знам какво толкова писаха.. :shock: Пък и май повечето са писали и кръговратите и останалите неща..от другия урок за екосистеми..аз от него някакви основни уводни думи писах..но имам малко пропуски в същината... :roll: надявам се да стигне бала

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2006, 15:20 
При нас почти всички момчета си тръгнаха в началото.Останалите писаха доста,но те включиха и биоценози,и другия урок за екосистеми,което НЕ трябва. Аз правих някакви връзки с цел да удължа малко темата и ми излезе 6 страници и половина,почти 7.

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2006, 17:14 
В началото бе словото
Аватар

Мойто мнение не се различава от това на green :x след като изтеглиха темата се чудих дали да се ядосвам или да се радвам :? просто не вярвам да има човек който да се е готвил сериозно за изпита да се зарадва на тази тема :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2006, 22:21 
Да живей словото
Аватар

Абе аз с математика кандидатствам, но като гледам тази година навсякъде и по литература, история, биология..се падат малко очаквани теми, смятани за незначителни от повечето и с малка вероятност да се паднат :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2006, 22:32 
В началото бе словото
Аватар

green написа:
twiggy написа:

Да дадат,значи към тази тема при съставянето и да бяха включили цялата "Екосистема",демек това,дето го дадоха + видове,продуктивност,поток на Е,кръговрат на в-вата(за да има какво смислено да напишеш,а не да си изсмукваш от пръстите,защото същественото е супер малко).

Ами въпреки, че не беше написано в темата трябваше да го включиш. Разбира се, че трябва да обясниш какво е екосистема, с какво се характеризира и основните процеси, които протичат в нея (кръговрата на в-вата и потокът на енергия). Нали помниш по-миналата година - "Начини за реализация на генетичната информация", ама трябва да напишеш и за ДНК и РНК ;). Трябвало е да погледнеш от по-високо нещата. За биоценози не беше нужно да се включва, но трите урока за екосистема трябваше да се напишат. Така де, поне аз ги написах. Но за сериозността на темата съм съгласен. ТРЯБВАШЕ да е нещо от биохимията или поне генетиката.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2006, 22:54 
Стенограф
Аватар

за реализацията на наследствената информация се включва транскрипция и транслация, но не и репликация. за екосистемите не знам... по принцип не е хубаво да се пишат неща извън темата

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2006, 07:49 
Acolyte написа:
green написа:
twiggy написа:

Ами въпреки, че не беше написано в темата трябваше да го включиш. Разбира се, че трябва да обясниш какво е екосистема, с какво се характеризира и основните процеси, които протичат в нея (кръговрата на в-вата и потокът на енергия). Нали помниш по-миналата година - "Начини за реализация на генетичната информация", ама трябва да напишеш и за ДНК и РНК ;). Трябвало е да погледнеш от по-високо нещата. За биоценози не беше нужно да се включва, но трите урока за екосистема трябваше да се напишат. Така де, поне аз ги написах. Но за сериозността на темата съм съгласен. ТРЯБВАШЕ да е нещо от биохимията или поне генетиката.

НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВКЛЮЧВАТ останалите неща за екосистемите. Това са ми го казали хора лично от университета. Не само,че няма да получиш по-висока оценка,но и ще те санкционират за това,че си се отклонил от темата. Така например,когато се е паднала темата"Реализация на генетичната информация",тези,които са писали и за репликация са били санкционирани и са им намалили оценките,защото там влизат само транскрипция и транслация.

Е,естествено в увода може да напишеш някакви общи неща-определение за екосистеми,да направиш някакви връзки.

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2006, 09:49 
Стенограф
Аватар

точно така не трябва да се включват

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 50 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Подготовка за изпитите по биология и английски (2006/2007)

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2004-05-06

Blackmore

17

5374

13 Сеп 2006, 11:49

vaska87 Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Биология 2006

[ Отиди на страница: 1 ... 7, 8, 9 ]

в КСК 2004-05-06

Douce

130