doctors написа:
Абсолютно не мога да се съглася ,че матурите са по-сложни от кандидатстудентските изпити,това е една голяма глупост!Матурите са доста по-лесни от кандидатстудентските изпити!Както по-горе съм казал матурите са елементарни!Ако някой все още не е разгледал примерните матури може да ги разгледа на сайта на Мон,и тогава да говори глупости,че матурите били по-сложни от кандидатстудентските изпити,което е една голяма глупост!
Аз го казах това и то наистина е така
Когато човек изказва дадено мнение е хубаво да има известна информация по въпроса, а също и да чете това, което е написано.
Аз обясних, че говоря специално за географията (с нея ще кандидатствам и съм се информирала по въпроса не от един източник). Матурата по география ще включва география на целия свят + география на България, общо взето всичко, което сме учили от 8 (или както при мен 9 клас, защото съм езикова паралелка с клас-подготве, в който нямахме разказвателни) до 12 клас. И как може да ми казваш, че това ще е по-лесно от кандидат-студентския изпит, който ще включва само география на България, и то избрани теми (примерно няма да ги има 9-те района, които ще изучаваме тази година, а само 3

, няма да ги има всички уроци за Дунавска равнина, Старопланинска област, Средногорие, Краище, Рило-Родопска област и др.Те са представени най-основно в темата за Релеф на България, но не и като отделни теми).
Ако е на такъв принцип с географията, защо да не е на такъв и с останалите - история, физика, биолигия и т.н. Матурите ще включват изученето от 8/9 клас до 12 клас, а кандидат-студентски са съсредоточени в значително по-малък обем материал

Но може би наистина ще са по-лесни от изпита

, само времето ще покаже