Дата и час: 01 Апр 2026, 00:21

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 862 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 58  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: КСК 2009 - Математика
МнениеПубликувано на: 09 Юли 2009, 17:48 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Etiainen написа:
fashion_girl написа:
Здравейте,
надявам се да сме се справили добре всички днес.
Знам, че е много рано да питам, но кога според Вас ще излезнат резултатите?
Благодаря Ви предварително!

"Официално" 10 дена, но брой поне 2 седмици. Ако не и повече :lol:
Най-вероятно ще излязат преди математика II все пак.

Мерси ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Юли 2009, 17:52 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 364 пъти.
Моите са 5/10 с точни отговори, а другите са ми почти до края, но все имам някаква грешчица.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Юли 2009, 17:54 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 13 пъти.
Цитат:
Бтв някой реши ли осма?

Аз я реших и получих отговора, даден в примерните решения. Решението ми обаче е съвсем различно от тяхното и подозирам, че отново ще бъда орязан заради записването.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Юли 2009, 17:57 
Кин Арад
Аватар

Благодарил (а): 334 пъти.
Тяхното е примерно решение все пак. Ще разбереш като отидеш да си видиш работата след като ги проверят :wink:

Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Юли 2009, 17:58 
В началото бе словото

Здравейте от 1 до 6 съм получил отговорите 7 съм я сгафил макар че става лесно с 2 косинусови и на 8 съм получил тоговора ама решението ми не е като тяхното :D. Успех на всички на следваштия изпит.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2009, 08:59 
Рожба на ФМИ
Аватар

хм... по мои спомени няма значение как е решена задачата, стига да е написано точно и коректно решение и отговора да е верен :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2009, 10:37 
High in the Sky
Аватар

Абе... важно е и решението. Със сигурност не е един начина на решаване на задачите, но все пак да не забравяме, че до даден отговор, та бил той и верен, може да се стигне и по много грешни пътища. ;]

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2009, 16:12 
В началото бе словото
Аватар

Аз ги реших от 1 до 7 включително и отговорите ми съвпадат . На 7 имам подозрения за един момент в доказателството , че може да ме орежат малко , но оценката ще си покаже :) По 8 и 9 също съм работил и поне това , което съм написал и доказал и те го имаха в решенията си , така че дано и от там дойде нещо ... 10 я оставих за по-висши мозъци :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2009, 13:21 
В началото бе словото
Аватар

steamer написа:
Цитат:
Бтв някой реши ли осма?

Аз я реших и получих отговора, даден в примерните решения. Решението ми обаче е съвсем различно от тяхното и подозирам, че отново ще бъда орязан заради записването.

И аз съм така(изкарваш 2 пред скоби и изваждаш sin2x и sin(45+x) и след това се получава, че произведението на синуса и косинуса от съответните ъгли има максимална стойност 0. От там лесно се док., че а< -2). Не е истина, как се надявам да ми дадат стабилни точки, но бая се съмнявам, чувал съм, че режат яко за измислени нестандартни решения :(. Въпреки това мисля, че нашето решение е много по- добро от тяхното, но те са шефовете...
Иначе съм изкарал отговорите на 9 задачи, за последната яко се прее...цаках... вместо да пиша, че f(1)= f(-1)= f(0), писах f '(1)= f '(-1)= f '(0) и изкарах отговор 3 :( . Дал Господ поне 1 точка...
Whatever... УспеК на вс. x e (- обърнато 8; обърнато 8 ) ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2009, 13:50 
В началото бе словото

Sinner написа:
И аз съм така(изкарваш 2 пред скоби и изваждаш sin2x и sin(45+x) и след това се получава, че произведението на синуса и косинуса от съответните ъгли има максимална стойност 0. От там лесно се док., че а< -2). Не е истина, как се надявам да ми дадат стабилни точки, но бая се съмнявам, чувал съм, че режат яко за измислени нестандартни решения :(. Въпреки това мисля, че нашето решение е много по- добро от тяхното, но те са шефовете...
Иначе съм изкарал отговорите на 9 задачи, за последната яко се прее...цаках... вместо да пиша, че f(1)= f(-1)= f(0), писах f '(1)= f '(-1)= f '(0) и изкарах отговор 3 :( . Дал Господ поне 1 точка...
Whatever... УспеК на вс. x e (- обърнато 8; обърнато 8 ) ;)

Не знам какво разбирате под "измислени нестандартни решения". Има правилни и грешни решения. Ако е правилно, то се съмнявам да те отрежат, защото не си получил отговора след милиони сметки. Даже напротив - определено всеки би предпочел да проверява решения без да се налага да проследява дълги изрази и сметки. Разбира се няма да приемат решения от сорта - "очевидно отговорът е ..." или "от общи съображения ... еди какво си".

Навярно повечето т.нар. "нестандартни" решения и хората подхождащи към тях са склонни към грешки, за това получават лоши резултати.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2009, 14:23 
Драска само дивани
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
delyan написа:
Навярно повечето т.нар. "нестандартни" решения и хората подхождащи към тях са склонни към грешки, за това получават лоши резултати.

Няма "нестандарти" решения. Няма и такова нещо като "използващите нестандартни решения са склонни към грешки". Аз може да съм решавала 5 години задачи по един и същ начин, а хора в Пловдивска гимназия да са правили същото, но с различен подход. Ти като варненски преподавател как аджеба ще оцениш кое е "стандартно" и кое - "нестандартно"?

Има примерни решения, но не се притеснявайте - оценяващите отдавна са излезли от гимназиалните среди и ще оценят задачите на базата на това дали са верни или не, а не дали така ги преподават в гимназията или не. Ако ги решите с университетски знания също няма да имате проблем. Важното е задачата да е вярно решена.

Винаги ще има "алтернативни" на изкараните решения, аз самата някога използвах такова за решаване на една задача и не са ми взели нито стотна за това.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2009, 15:00 
В началото бе словото

leia_loves_cats написа:
delyan написа:

Няма "нестандарти" решения. Няма и такова нещо като "използващите нестандартни решения са склонни към грешки". Аз може да съм решавала 5 години задачи по един и същ начин, а хора в Пловдивска гимназия да са правили същото, но с различен подход. Ти като варненски преподавател как аджеба ще оцениш кое е "стандартно" и кое - "нестандартно"?

Има примерни решения, но не се притеснявайте - оценяващите отдавна са излезли от гимназиалните среди и ще оценят задачите на базата на това дали са верни или не, а не дали така ги преподават в гимназията или не. Ако ги решите с университетски знания също няма да имате проблем. Важното е задачата да е вярно решена.

Винаги ще има "алтернативни" на изкараните решения, аз самата някога използвах такова за решаване на една задача и не са ми взели нито стотна за това.

По начало ли сте като радио - да излъчвате без да приемате?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2009, 15:11 
Драска само дивани
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
delyan написа:
leia_loves_cats написа:
delyan написа:

По начало ли сте като радио - да излъчвате без да приемате?
Остроумието сигурно си го пишете в автобиографията. Това е тема за кандидат-студенти, ако продължавате да пишете глупсоти, които могат да се интерпретират по всевъзможни начини, ще продължават да се появяват и отговори като моя. Ако нещо, което съм написала е излишно или невярно - моля. Но сега хайде да си прочетете отговора без да имате наум "ама аз това исках да напиша, не другото" и да си представите, уважаеми колега, дали с неясните начини, по които пишете не хвърляте в недоумение някой, който е дошъл в тоя форум, не на раздумка, а за да се поинтересува как стоят нещата.

Със здраве.
Радиото.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2009, 15:24 
В началото бе словото

leia_loves_cats написа:
Остроумието сигурно си го пишете в автобиографията. Това е тема за кандидат-студенти, ако продължавате да пишете глупсоти, които могат да се интерпретират по всевъзможни начини, ще продължават да се появяват и отговори като моя. Ако нещо, което съм написала е излишно или невярно - моля. Но сега хайде да си прочетете отговора без да имате наум "ама аз това исках да напиша, не другото" и да си представите, уважаеми колега, дали с неясните начини, по които пишете не хвърляте в недоумение някой, който е дошъл в тоя форум, не на раздумка, а за да се поинтересува как стоят нещата.

Със здраве.
Радиото.

Възможно е и да е така. Ако за Вас не е било ясно, навярно и друг ще обърка. За което се извинявам на потърпевшите.

Здраве и на Вас.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2009, 16:41 
В началото бе словото

ще се напьлни ли ФМИ тая година ;

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 862 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 58  Следваща