petio написа:
Мацко тва не е решаване на въпроса...решаването става другояче.
В "белите" държави общежития са осигурени на 100%...но там има и един друг момент.Там на квартира ти излиза по-евтино отколкото на общежитие...а условията са що годе по-добри.И въпреки всичко знаеш че поне общежитие ти е уредено.А не кат в тая мизерна българия...не мога да си представя как хора от Варна, Пловдив, Благоевград и т.н. които много са искали да учат в СУ и са изкарали доволното 5 на изпита ся нема каде да отседнат.Квартирите в София са безумни...Евентуално в Люлин за 200лв се намира двустаен. В Дианабад са по 250Е а има тук таме стаи за по 170ЛВ при един човек и 220-230ЛВ за двама...и това е най-евтиното което намерих по интернет.Еми мааму стара да не говоря че има софиянци които са се писали за общежитие щото разбираш ли искали да са самостоятелни-АЛООО като искаш самостоятелност си фани работа и си се мести на квартира.И ся съм сиг. че ше се и появят хора дет да кажат че софиянци нямат право да кандидатстват за общежитие-ДА ама всъщност кандидатстват.Щото никои не го е*е да проверява кой от къде е.Щото държавата ни е скапана, образованието ни е скапано, а за момента сме принудени да се примиряваме с това.Та на тез софиянци(които не вярвам и че влизат вътв форума) мога да им кажа само да си го заврът там дет слъунце не ги огрява...
А и да не говорим, че не само в СУ е така...вече проверих и в УАСГ-ФУЛЛЛЛЛ....и там нема и едничко местенце.Нема ли се сетат вече че кат приемат и повече кандидати трее разширят и легловия контингент.Баси мизерниците сме.Нормално е гърци и румънци и други да ни плюват щото сме си мизерници!!!
Абе в интерес на истината май и ние сме си виновни. То бройката хора, които се приемали в общежитие се определяла от това колко хора са подали молби. Ама как да винят тези, които са влезнали примерно с бал 21 и за които е ясно, че са с малък шанс.
И питаш ли ме мен колко се дразня за това, че не съм изкарала доволно 5, ми доволно 5.50 и пак ще ходя по някви безбожно скъпи квартири. Тва е абсолютна гавра с нас. Лошото е, че не виждам на някой да му пука. Както каза stasy (май) те даже измислят нови специалности и приемат повече хора
И аз съм навита за протестчето ! На първи отиваме в ректората и се хвърляме на бой