Batbayan написа:
happyswift написа:
Не ти ли казаха, че МО сме с предимство и няма нужда да се редим на опашката ^^
А защо пък някой трябва да е с предимство???Няма логика според мен.Единствено задочниците може би, защото по презумция работят и е добре да не се бавят по опашки.Ама някак си няма логика и основание да привилегироват някои студенти за сметка на други.Тези служителки приемат документи и за двете специалности на едно и също гише и няма разлика в процедурата или нещо подобно.Пак някакъв парадокс, който не намалява или рационализира работата в Отдел студенти, а само превилигирова определени студенти спрямо други.Въобще не е честно, при еднаква процедура на записване и редовно обучение, някой да седи и да чака часове, а друг да дойде и най-нахално да си влезе и да се запише просто ей-така.Това е направо много малоумно.
Ако докато аз се записвах имаше такъв случай щях да вдигна много голям скандал.

Обикновено в канцелариите на факултетите има по няколко секретарки като всяка отговаря за определена специалност. Например във ФКНФ има две лелки едната записва английска/немска филология и скандинавистика а другата другите без тез, който са в ЦИЕК. Във ФФ една лелка записва психология, една Философия и Културология, една БИН и има един чичка дето не го знам какво записва.
За ЮФ сигурно пак има две госпожи дето записват и едната записва МО, а другата Право. В случай, че и двете записват всичко можем да предположим, че след като МО е бакалавърска програма има по-малко обработка на документи, става по-бързо и затова студентите МО могат да минат преди тези право.
Ако греша моля някой да ме поправи. Благодаря