Дата и час: 19 Яну 2026, 13:12

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: История и английски език
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2008, 13:45 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Здрасти, аз също ще кандидатствам Международни отношения. Ще се радвам в тази тема да обсъждаме всичко, което ни вълнува относно реализирането на това желание! :D А по въпроса за историята и английския, аз ходя на уроци и по двете , определено ми е по-трудно по английски. А на теб?

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Фев 2008, 19:08 
В началото бе словото
Аватар

Аз съм много притеснена за изпита по История, защото на скоро от Историческия факултет обявиха официално, че времето на изпита е намалено - от пет часа, вече е четири :shock: За мен , да напишеш такъв обем информация , за толкова време, е почти невъзможно . Страхувам се ,че дори да я знам перфeкно , няма да ми стигне времето да я напиша :( Ще трябва да си подобря скоростта на писане. Но пък добрата новина е, че ще се теглят две теми и ще имаме право да избираме по коя да пишем :D :D :D :D :D Мисля ,че това доста ни увеличава шанаса :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2008, 15:31 
В началото бе словото
Аватар

Да, права си и аз си мисля, че тази година формулировките ще са по-конкретни и може би наистина ще се наложи да съкращаваме на някои места. А относно времето, и аз ще взема да се тествам по този начин. А бе дано да успееме !!! :D :D :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2008, 18:44 
В началото бе словото
Аватар

Аз също ще пиша английски за втора матура, защото си мисля, че не е чак толкова трудна. Не мога точно да определя нивото, дали е: Intermediate , Upper-Intermediate или Advanced. Ти как го определяш? Но щом ще кандидатстваме с английски, със сигурност ще се справим! А специално за МО в СУ оценката по английски от дипломата не се взима. И аз си мислех за трета матура по история, но не знам, май тя за никаде няма да ни послужи, може би вместо изпит за някоя специалност, но в СУ с матура по история можеш да влезеш само педагогика, което сигурна съм ,че не искаш :D :D :D А за хубавите специалности изпитите си остават, за тях не може с матура (много ясно, 4е ще е така)Освен това матурата по история съдържа компоненти, които в темите ги няма - анализ на карта , анализ на исторически документ.....и т.н. А и като прибавиш материала от 10 клас... Според мен е доста рисковано.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2008, 19:18 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 13 пъти.
Официално не знам как водят нивото на матурата по английски,но във всеки случай като трудност е доста под Advanced.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2008, 19:27 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Аз гледах преди месец матурата по история от миналата година и, честно казано, не ми се стори много трудна. :) Почти всичко от изпита си беше от българската история, с изключение на един-два въпроса за Втората световна война. Най-същественото беше да се развие минитема за управлението на цар Калоян (в рамките на 3-4 страници), като имаше зададени и помощно-ориентировъчни въпроси към темата. Но в крайна сметка наистина си мисля, че добре подготвените кандидат-студенти не би трябвало да срещнат някакви сериозни трудности. :D
Та така и аз ще видя какво да запиша другата година, но специалността МО определено ми харесва, така че ще запиша като втора матура едно от история или английски език.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2008, 23:07 
В началото бе словото
Аватар

Според мен тези матури няма да имат значение нито за тазгодишните кандидат-студенти нито за следващите, само ще си ги имаме на хартия :D по-притеснителното са изпитите ... аз също мн харесвам тази специалност МО ( звучи мн добре) :D ,но съм объркана защото досега исках да кандидатствам с математика и се пренасочвам към историята и нз дали ще се справя. Определено има време (още 2 годинки), но въпроса е там, че за МО не е нужно просто да се справиш, а да си отличен :? В момента имам нужда от един разумен съвет от някой, който в момента учи това или е завършил скоро.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2008, 22:58 
В началото бе словото

Аз вече си дадох заявлението за матура - писах История и цивилизация, обмислях да пиша 3-та матура английски, ама се отказах :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Фев 2008, 22:30 
В началото бе словото

Ахам, за мен това беше и причината да избера история(По-силен съм там, а искам повече в УНСС, отколкото в СУ) :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Фев 2008, 15:38 
В началото бе словото
Аватар

Зарежете МО! Елате при нас http://www.europeanscience.forumakers.com.
А иначе изпитът по английски е много по-труден! :|

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Мар 2008, 14:41 
В началото бе словото
Аватар

И кое му е по-хубавото на европеистиката от МО и каква е разликата м/у двете?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Мар 2008, 21:05 
В началото бе словото
Аватар

Според мен едното (МО) е по-общо, докато европеистиката си е специално само за Европа, но и двете специалности търсят реализация долу-горе в една сфера. На мен лично МО ми допада повече... може би защото вече така съм се настроила, но идея си нямам кое е най-добро. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2008, 08:33 
В началото бе словото
Аватар

Кажете дали матурата по история ще е лесна? Аз вече я писах ама несам сигурен че ще се справя много добре. Дано да я направя. Успех и на вас. :D :D:D:D:D:D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2008, 20:24 
От дъжд на вятър
Аватар

Айде и аз да ви поагитирам за моята специалност :wink:

Тази година имахме един курс с МО 5 курс и имам малко наблюдения върху тях. Аз също бях писала първо желание МО, но ме приеха по 2ро - Европеистика с английски. И съм страшно доволна, че стана така. Причината Европеистиката да е добра, е проста: специалността е сравнително нова и преподавателите все още са ентусиазирани, оптимистично настроени и активни. И не само те - в цялата специалност се усеща някакво движение, развитие, промяна. И някак стимулира и ти да си действен.

Вярно е, че не дава тясно профилиране, въпреки, че се предлагат 3 профила. Но това е хуманитарна специалност и даже е по-добре да е по-широкообхватна (някой вече каза, че на 19 няма как да знаеш точно с какво искаш да се занимаваш).

Така че, моят съвет е - пийте вода от извора! Питайте! Намерете колеги от МО, пишете на мен или колегата, който ви агитираше да влезете в съвсем новия ни форум, подосаждайте ни, за да не съжалявате и да не се чудите как да се местите после :D

П.П. Ужасно ми е приятно да си говоря за специалността... :oops:

"Да де, ама ние сме СУ, ние сме академичната общност, ние имаме познание, съзнание, морал и хигиена." - Добромир Добрев

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 14 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидатстване с История и Английски език

в КСК 2010-2011

enflan

4

1849

13 Дек 2009, 20:33

svetlio.varna Преглежда последните мнения