deichevster написа:
Ако искаш да си програмист-СУ.Ако искаш да станеш компютърен специалист -ТУ.Не вярвам в софийския да се занимават много с хардуер.Иначе при нас ако си интелигентен и си разбираш нещата минаваш.Аз съм тъй да се каже от братския факултет на ФКТТ - ФТК,изпитите са същите,с малко напъване и разбиране всичко става.Там програмирането им е по-друго,но един колега от работата е там и каза че е нямал никакви проблеми.Имай предвид обаче че ако идваш от някоя хуманитарна гимназия и си идваш с матурата ще ти е трудно и по общите предмети,а малко хора успяват за кратките часове да научат що е то проектиране,програмиране и други такива.За предметите във втори курс знам само едно - теоретичната електротехника е дупене.Така че си прецени приоритетите,в техническия ако знаеш защо си там не е трудно,но ако се чудиш чий го дириш става лошо.
Дилемата е интересна, но според мен дори не е от такова голямо значение.
и от СУ и от ТУ можеш да излезеш с диплома и да не те научат да не пишеш функции с имена "аббб". Най-тъпото е, че ти ще отидеш в някоя фирма, и ще пишеш егаси и некачествения код, някой ще върви след теб и ще го оправя, но ти ще се задържиш с години там. Тук, естетсвено под "ти" не визирам никой тук, но не е като да си го измислям.
Искам само да кажа, че критерия "и някой си си работи и не му е проблем" сам по себе си не е издържан.
Има хора, инженери в ТУ, които не знаят какво е полиморфизъм.
Силата на ФМИ е жестоката теоретична подготовка. Излязъл от ФМИ ти не само че знаеш що е Краен детерминиран автомат, ами и можеш да му направиш имплементации на 4 програмни парадигми. И знаеш и кога ще ти с еналожи да го ползваш, кога ще ти усложни живота без да ти помага след това, и кога си струва да се мъчиш с него, ама веднъж подкараш ли го - ще е песен.
Ще те научат, че код не се пише само "сядаш и пишеш и тестваш и дебъгваш", ами се почва с анализ - ся кво ми трябва, ся как мога да го направя, как да подходя....
Изобщо, който си мисли, че ФМИ е гол прах в очите..... ми хубаво, да не влиза там.

За всеки влак си има пътници.