Дата и час: 19 Яну 2026, 08:12

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Спешно
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2009, 09:00 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Спешно ми трябва експертно мнение относно прехвърляне във ФМИ от една компютърна в друга компютърна специалност. Темата не я слагам в Административни въпроси, защото там има 2-3 такива теми очакващи отговор вече около месец, а нямам време да чакам.

Знам за правилата по прехвърляне, но искам да попитам дали е възможно да се изкара такъв бал първата година (5.50) със всичките дискретни структури, анализи, алгебри, ООП, УП. В смисъл дали изкарването на такъв бал е по-често явление, а не измъчен успех на единици гении. Относно свободните места, отпуска ли се квота за прехвърляне или има друга процедура. Изобщо някои който е успял да се прехвърли или пък който има в групата си прехвърлил се колега да казва. За да не се губи една година при прехвърлянето и да започна другата специалност от втори курс ми трябват до три приравнителни. Те от сесията ли се взимат или какво?

П.С. А мислите ли дали ще паднат баловете с 0.52 на второ класиране за СИ за да не се прехвърлям. Миналата година е паднал с 0.30, но пък Комп. науки с 0.50, а И и ИС с над една единица. За момче става дума.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Спешно
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2009, 09:36 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Няма ли да е по-лесно да се обадиш на съответния телефон за експертно мнение?

http://uni-sofia.bg/index.php/bul/unive ... l_studenti

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2009, 09:45 
Драска само дивани
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
muligan-cho написа:
Няма ли да е по-лесно да се обадиш на съответния телефон за експертно мнение?

http://uni-sofia.bg/index.php/bul/unive ... l_studenti

Защото първо това са телефоните на ептен Университета, човека го интересуват поне телефоните на секретарите на ФМИ.

За по-специфични процедури можеш да се обърнеш към http://www.fmi.uni-sofia.bg/about/inspectors или да разпиташ директно на място, но не знам до колко сега е подходящ момент - хората там ще са луднали покрай записването и едва ли ще могат да ти отделят достатъчно внимание.

Колкото до дали е трудно да се изкара успех - ако си го наложиш - ще изкараш. Не е невъзможно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2009, 10:07 
В началото бе словото

muligan-cho прочете ли какво съм написал? Как очакваш от Учебен Отдел да ми разяснят или дадат статистика дали нужния успех се достига лесно и от голям брой студенти. Иначе от административна гледна точка е ясно че има някаква теоретична възможност за прехвърляне, но на практика? Под експертно мнение имам предвид човек, който вече се е прехвърлил или има познат прехвърлил се. Но май не са много.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2009, 10:09 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
експертно мнение не значи "някой, който вече се е прехвърлял". leia_loves_cats ти е дала телефоните на експертите

Последна промяна muligan-cho на 06 Авг 2009, 10:11, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2009, 10:10 
Кин Арад
Аватар

Благодарил (а): 334 пъти.
sivirus написа:
muligan-cho прочете ли какво съм написал? Как очакваш от Учебен Отдел да ми разяснят или дадат статистика дали нужния успех се достига лесно и от голям брой студенти. Иначе от административна гледна точка е ясно че има някаква теоретична възможност за прехвърляне, но на практика? Под експертно мнение имам предвид човек, който вече се е прехвърлил или има познат прехвърлил се. Но май не са много.

Е тук е кандидатстудентския раздел, колко хора, които са се прехвърляли, очакваш да има? :roll:

Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2009, 10:22 
Драска само дивани
Аватар

muligan-cho написа:
експертно мнение не значи "някой, който вече се е прехвърлял". leia_loves_cats ти е дала телефоните на експертите

Защо да не значи, когато човека така го е казал?
Защо се опитваш да си груб, когато очевидно си в грешка?

Аз му дадох телефоните на тези, които могат да кажат как стои въпроса от административна гледна точка.
ОСвен това е важно да споделиш и за кои специалности става въпрос.

Факт - във ФМИ ще ти промият мозъка. Дотолкова ще те нахъсат, че това, което учиш е най-великото, че след третата седмица няма и да помисляш за прехвърляне ;) Това е и причината броя на прехвърлилите се от една специалност във ФМИ в друга е .... абе да кажем, че аз за такива не знам, но определено и да има са мноооооого малко :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2009, 10:41 
В началото бе словото

leia_loves_cats написа:

Приет съм Информатика, но на второ класиране бала ми сигурно ще стигне за ИС - трябват ми 15 стотни. Целта ми е от Информационни системи да се прехвърля Софтуерно инженерство, защото знам какво се учи там и не съм се захласнал по името на специалността, както много хора правят. Иначе едва ли бала да падне с над 50 стотни за да се запиша от раз СИ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2009, 10:51 
Драска само дивани
Аватар

sivirus написа:
leia_loves_cats написа:

Приет съм Информатика, но на второ класиране бала ми сигурно ще стигне за ИС - трябват ми 15 стотни. Целта ми е от Информационни системи да се прехвърля Софтуерно инженерство, защото знам какво се учи там и не съм се захласнал по името на специалността, както много хора правят. Иначе едва ли бала да падне с над 50 стотни за да се запиша от раз СИ.

Добреее, какъв е проблема тогава?
Въпроса в случая е - имаш ли желание да се пробваш в нещо извън СУ - тоест проблем ли ти е сега да подадеш молба за изчакване за второ класиране, или предпочиташ да се запишеш другаде.

Втория въпрос е - ако се окаже, че е близо до невъзможното да се прехвърлиш и останеш в информатика - би ли останал?

Според мен, но това е мое лично мнение, във ФМИ ако завършиш Информатика,все едно си завършил коя да е друга специалност. Но пък си е цяла радост да видиш някой, който знае какво иска ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 9 мнения ]