За тази година е очевидно, че ще има, защото от съда отхвърлиха иска, заведен срещу СУ от една адвокатка във връзка с дискриминацията с квотите по пол. За догодина, предполагам, сам се досещаш, че е твърде рано да се говори дали ще има, или не. Много е вероятно практиката да се запази, макар че и до безкрай не може да остане така. Що се отнася до влизането ти в правото, като гледам как е тръгнало, накрая от СУ ще се принудят с 3-ки да приемат по най-разнообразни специалности, така че не мисля, че ще имаш проблем. Още повече, че може би отново ще увеличат местата за прием в отделните специалности. Иначе горе-долу добре си го изчислил, с 3 по БЕЛ и 5 и малко по история си вътре съгласно минималните балове от предходните години. Но аз си мисля, че един бъдещ юрист би трябвало да може да изкара и доста над 3 по БЕЛ - все пак изпитът проверява способности за аргументация и анализ. В общи линии малко по малко отминава времето на зазубрянето на теми, защото и в тоя изпит си има чалъм - учиш, но и мислиш над наученото, прочетеното и неговото послание (на запад му викат critical thinking). Успех!