Дата и час: 16 Яну 2026, 14:01

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 46 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: За живеенето с животно, пушачи и други :))
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2012, 15:46 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Моя хазяйн каза без животни, бебета, купони и силна музика... което веднага ме отказа от квартирата.
Но е гадно ако не обичаш животни съквартиранта ти да си гледаили пък да е пушач, ще пуши отвън да не се омирисва стаята.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2012, 19:25 
Гутенберг
Аватар

Благодарил (а): 289 пъти.
Да ви кажа честно, разбирам хазяите, които не искат животни или пушачи в апартаментите си. Всеки гледа от своята гледна точка, но замислете се ако вие имахте апартамент, който трябваше да ремонтирате след всеки наемател. От цигарения дим белите стени/тавани стават черни, от животните подовете се скапват. Общо взето всеки си мисли, че апартаментът, който ползва, като не е негов и може да прави каквото си иска. И доста често наемателите, които са решили да напускат, се чувстват длъжни да оставят жилището в пълен безпорядък. Всичко е двустранно, замислете се ако бяхте на мястото на другия. Това говори за собствената ви култура. :wink:

Нямам никой от вас конкретно предвид. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2012, 20:10 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Libra написа:
от животните подовете се скапват

Товааааа не е особено така... :|
Животното би могло да навреди на мебелите, да ги надъвче, да ги надраска, евентуално - да ги опикае. Ако наемаш помещение без мебели и ти сам си внасяш своите, няма причина, поради която да съставлява проблем наличието на животно в апартамента.
Тук нещата са въпрос както на ниска култура на наемателите, така и на предразсъдъци от страна на наемодателите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2012, 13:00 
Magnolia
Аватар

Благодарил (а): 374 пъти.
И какво пречи това да се казва дали имаш животно или нямаш?
Не само, че не пречи, ами и така би трябвало да бъде.
Аз не мога и не искам да живея с човек, който има котка, например. Да си обича колкото си иска животното- много се радвам за него, обичта е прекрасно нещо, и аз харесвам животинки. Това не променя факта, че заради скапаната ми алергия ще се чувствам като парцал еври божи дей. Затова аз ще си живея с хора, които нямат котки, а човека с котката ще живее с друг човек или човечка, който или която няма нищо против. Така всички ще бъдат доволни и щастливи и няма да има драма, а за да стане това, е добре да се споменава дали имаш куче, котка, пингвин или мини бобър пушач.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2012, 14:46 
Добрата фея
Аватар

Благодарил (а): 920 пъти.
алергиите към животни идват от яденето на месо.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2012, 14:49 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 11 пъти.
fak написа:
алергиите към животни идват от яденето на месо.

Мда...марулите промиват мозъка...

Предполагам и алергиите към полени идват от яденето на краставици...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2012, 15:03 
Добрата фея
Аватар

не, те също идват от яденето на месо.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2012, 15:36 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 11 пъти.
fak написа:

Разумно обяснение или място, където да прочетем информация отностно твърденията ти (вегефоруми не посещавам)?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2012, 19:48 
tales of ordinary madness
Аватар

Благодарил (а): 890 пъти.
Това с пушачите не го разбирам.
Аз съм върл пушач, ама никога няма да ми хрумне да си запаля в стаята и да се просмуче в стените, много трудно се проветрява, бих казала невъзможно...
Дори и зимата на минус 20 градуса излизам на терасата с яке,шапка, ръкавици и си пуша тихо и кротко.
Тъй че, не ни отписвайте, моля!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2012, 20:03 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 7 пъти.
Ер Малка написа:
И какво пречи това да се казва дали имаш животно или нямаш?
Не само, че не пречи, ами и така би трябвало да бъде.
Аз не мога и не искам да живея с човек, който има котка, например. Да си обича колкото си иска животното- много се радвам за него, обичта е прекрасно нещо, и аз харесвам животинки. Това не променя факта, че заради скапаната ми алергия ще се чувствам като парцал еври божи дей. Затова аз ще си живея с хора, които нямат котки, а човека с котката ще живее с друг човек или човечка, който или която няма нищо против. Така всички ще бъдат доволни и щастливи и няма да има драма, а за да стане това, е добре да се споменава дали имаш куче, котка, пингвин или мини бобър пушач.

Нещо ми се вижда, че си се объркала :lol: Разбира се, че хората, които пушат, имат животни или деца, дето си размазват пелените по стените или рисуват по всичко с пастели трябва да изяснят предварително за това. Същото важи и за тези, които обичат да правят унищожителни купони всеки втори ден от седмицата или да палят лагерни огньове в банята си. Просто е некоректно за всеки един от изброените да си трае и в последния момент да има неприятни изненади. Не мисля, че и авторката на темата има нещо против това. Поне така съдя от прочетените мнения досега.
Въпросът е защо другите го правят. В такива случаи, където няма никакви усложнения, нужно ли е наистина подобно изяснение... Нещо не си го обяснявам хич. Вижда ми се излишно всяко едно прочетено изказване от типа "Нямам домашни любимци и не пуша..." :/ Щом не си пояснил, значи трябва да се подразбира... не?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Ное 2012, 17:45 
Magnolia
Аватар

Potato написа:
Нещо ми се вижда, че си се объркала :lol: Разбира се, че хората, които пушат, имат животни или деца, дето си размазват пелените по стените или рисуват по всичко с пастели трябва да изяснят предварително за това. Същото важи и за тези, които обичат да правят унищожителни купони всеки втори ден от седмицата или да палят лагерни огньове в банята си. Просто е некоректно за всеки един от изброените да си трае и в последния момент да има неприятни изненади. Не мисля, че и авторката на темата има нещо против това. Поне така съдя от прочетените мнения досега.
Въпросът е защо другите го правят. В такива случаи, където няма никакви усложнения, нужно ли е наистина подобно изяснение... Нещо не си го обяснявам хич. Вижда ми се излишно всяко едно прочетено изказване от типа "Нямам домашни любимци и не пуша..." :/ Щом не си пояснил, значи трябва да се подразбира... не?

Защото много от първите си траят, което, както сама каза, не е коректно. Но е факт. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Ное 2012, 20:13 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Не виждам, какъв е проблема да живееш с животно. Аз не съм спирал да имам в дома си - я свинче, я котенце, я заек(ци)... - кой каквото ще да казва, но е винаги по-добре някой да ти докара животинка, отколкото да пафка. Живял съм само с 2 души, които бяха пушачи, но и двамата мразеха да пушат в затворени помещения като жилища или стаи и прочее.

Помислете следното: щом даден ваш бъдещ съквартирант има животно, което да гледа, значи е достатъчно отговорен за да се грижи за друго същество, особено на фона на съквартирант, който пафка и се налива всеки ден, т.е. не е достатъчно способен да се грижи дори за себе си. Кой от двамата ще предпочитате да живее с вас, ако се разболеете, нараните или нещо такова?

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Ное 2012, 11:49 
Magnolia
Аватар

Еми, някои имат проблем да живеят с животно. Други нямат. Затова се уточняват тези неща и хората, които нямат проблем си живеят с такова.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2013, 23:00 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 20 пъти.
amd написа:
fak написа:

Разумно обяснение или място, където да прочетем информация отностно твърденията ти (вегефоруми не посещавам)?

В някои случаи е така, но далеч не във всички. Алергията е вид интолеранс на организма към различни агенти. Обикновено този интолеранс се дължи на липса на различни ензими и в някои случаи месото може дори да помогне. В нета и в библиотеките е пълно с литература на тази тема, така че ще се въздържа от реферат на тема "Клетъчен имунен отговор". :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2013, 23:18 
Добрата фея
Аватар

преди да спра месото имах тежки алергии от полени с кашлица и страшна хрема.. всяка пролет беше ад..
от няколко години нямам такъв проблем..

Някъде четох, че проблемът не е конкретно в месото. демек ако е чисто, няма проблем.
Само дето в момента чисто месо, без да е тъпкано с антибиотици и хормони, нема..

а за ензимите.. Принципно не разбирам много, но доколкото знам, ензимите отговарят за разграждането на храната в храносмилателната система.. и естествено състояние е да си ги произвеждаш сам..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 46 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща