Дата и час: 16 Яну 2026, 13:53

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 161 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Надомна работа чрез Интернет
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2012, 17:17 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
Това е тема за работа, стаж и кариери. Кое точно от трите покрива гледането на реклами?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2013, 14:41 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
ники написа:
Да, то ей така става със собствения бизнес.

Иронията е излишна. Изобщо не е сложно. Ще дам пример. Всеки човек с образование има диплома. В дипломата са изредени поне 15 - 20 предмета с оценки. Това означава, че човека е компетентен по тези предмети. Към това може да се добавят и различни хоби интереси или ситуации в живота, които са направили човека компетентен по някои въпроси.

При това положение, такъв човек може да създаде блог по някоя от темите, по които е компетентен и започва да пише неща, които ще са интересни и на други потребители. Ако пише интересно и съдържателно, много скоро сайта му ще бъде индексиран от търсачките и трафика ще се увеличи. Тогава сайта се монетизира, да речем с рекламната програма на Гугъл, и всеки месец започва да носи доход, при това в евро, на предприемача.

Ето това е собствен бизнес, без да е нужен никакъв капитал и без кой знае какви мениджърски умения. Друг е въпроса какво пречи на един такъв човек да прояви предприемчивост. Но не мисля че горе описаната схема е трудна, неясна или хумористична. Напротив, съвсем реална е за повечето студенти. Та те постоянно това правят - учат, пишат теми, харчат парите на родителите си. А по описания начин ще могат да си осигурят известен независим доход.

Дано да е достатъчно ясно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2013, 15:13 
В началото бе словото

Благодарил (а): 2 пъти.
jenyna написа:
ники написа:

Иронията е излишна. Изобщо не е сложно. Ще дам пример. Всеки човек с образование има диплома. В дипломата са изредени поне 15 - 20 предмета с оценки. Това означава, че човека е компетентен по тези предмети. Към това може да се добавят и различни хоби интереси или ситуации в живота, които са направили човека компетентен по някои въпроси.

При това положение, такъв човек може да създаде блог по някоя от темите, по които е компетентен и започва да пише неща, които ще са интересни и на други потребители. Ако пише интересно и съдържателно, много скоро сайта му ще бъде индексиран от търсачките и трафика ще се увеличи. Тогава сайта се монетизира, да речем с рекламната програма на Гугъл, и всеки месец започва да носи доход, при това в евро, на предприемача.

Ето това е собствен бизнес, без да е нужен никакъв капитал и без кой знае какви мениджърски умения. Друг е въпроса какво пречи на един такъв човек да прояви предприемчивост. Но не мисля че горе описаната схема е трудна, неясна или хумористична. Напротив, съвсем реална е за повечето студенти. Та те постоянно това правят - учат, пишат теми, харчат парите на родителите си. А по описания начин ще могат да си осигурят известен независим доход.

Дано да е достатъчно ясно.

от това мнение става яно, че изобщо не си наясно как се пише блог, а още по-малко как се монетаризира той... :-D
иронията е излишна наистина, но още по-излишно е даването на акъл така 'по принцип' и от обща култура. ;-)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2013, 15:22 
В началото бе словото

Brilqnti написа:
jenyna написа:
ники написа:

.... Иронията е излишна. .

от това мнение става яно, че изобщо не си наясно как се пише блог, а още по-малко как се монетаризира той... :-D
иронията е излишна наистина, но още по-излишно е даването на акъл така 'по принцип' и от обща култура. ;-)

Не се познаваме. Затова нека да не започваме с излишна, необоснована и неоснователна нападателност. Всъщност, знам как се правят блогове и форуми в интернет, правя го от години и в момента водя много такива. По-горе посочих само един от начините за монетизиране. Но има и други. Като например да се съдават и водят (администрират) фирмени форуми и блогове. Но това може да се прави след като човек е показал, че може да води поне един блог или форум.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2013, 15:47 
В началото бе словото

jenyna написа:
Brilqnti написа:
jenyna написа:
ники написа:

.... Иронията е излишна. .

Не се познаваме. Затова нека да не започваме с излишна, необоснована и неоснователна нападателност. Всъщност, знам как се правят блогове и форуми в интернет, правя го от години и в момента водя много такива. По-горе посочих само един от начините за монетизиране. Но има и други. Като например да се съдават и водят (администрират) фирмени форуми и блогове. Но това може да се прави след като човек е показал, че може да води поне един блог или форум.

дори и това, което казваш, да е вярно, изказването "Изобщо не е сложно." е в ужасен разрез с действителността.

за да списваш блог, трябват МНОГО неща:
1) да можеш да пишеш
2) да имаш време и желание да пишеш редводно
3) да имаше време и желание да се образоваш в сферата на СЕО поне малко от малко - как да си форматираш блог псотовете, как да ги оптимизираш за търсачки, къде да слагаш ключовата дума, за която оптимзиираш, и т.н.
4) дори първите 3 да са налице, трябва да имаш време и желание да развиваш блога си и да network-ваш с други блогъри, с аудиторията си, и т.н.
5) трябва да имаш време и желание да се образоваш малко в сферата на социалните медии, защото един блог трудно може да успее без тях, без значение колко е велико съдържанието му
6) трябва да имаш време и желание да развиваш връзки (и не, нямам рпедвид линк билдинг, а връзки с читателите си и партньорства с хора и биензеси, които биха ти помогнали да си развиеш и в последствие монетизираш блога)

и това е само част от нещата, които ТРЯБВА да направиш и които ми дойдоха наум без изобщо да се замисля.

Недей да подвеждаш неориентираните все още студентчета, че е много лесно да се направи и монетаризира блог. много е лесно да вдигнеш блога - да, но то това не е и една стотна от работата, кяото трябва да свършиш, ако искаш да печелиш приличен пасивен доход от него.

Не съм искала да съм нападетлна - извинявам се, ако така е прозвучало; но пък позитивната критика към мнението ти е доста основателна.

Фактът, че казваш "знам как се правят блогове и форуми в интернет," не означава, че знаеш как да го правиш добре, или пък че си вадиш хляба с развитието и популяризирането и монетаризирането им (да не говорим, че да поддържаш блог и да поддържаш форум няма нищо общо?!). Без да го приемаш лично, мнението ти си е доста повърхностно и по никакъв начин не загатва дори, че знаеш за какво говориш - по-скоро е, както вече казах, даване на съвет "по принцип" и от обща култура... и може да подведе доста хора, които не са си направили труда да проучат предварително.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2013, 16:07 
Гутенберг
Аватар

Благодарил (а): 193 пъти.
хахаха :lol: :lol: :lol:
начи, ако може да ми намерите някоя работа, дето не се изисква "да имаш време и желание..."
аз веднага съм там :P :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2013, 16:12 
В началото бе словото

slighter написа:
хахаха :lol: :lol: :lol:
начи, ако може да ми намерите някоя работа, дето не се изисква "да имаш време и желание..."
аз веднага съм там :P :mrgreen:

ти пък това ли извлече като есенция от цялата ми "тирада"?! :lol:

фокусът е върху това, че ти трябват много умения от много разнообразни и различни по естество сфери... не е като да седнеш да напишеш един текст, или да напишеш един код, или да нарисуваш нещо, или да цъкаш из нета в търсене на инфо, и т.н.

Това, което исках да подчертая, е, че НЕ е толкова лесно колкото потребителят преди мен се опита да го представи.
Пък който каквото иска да прави в ркайна сметка - аз реших само да споделя опит :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2013, 16:25 
В началото бе словото

Добре, нека да доразвием темата, защото тя действително може да е много полезна именно за студентите. Но преди това, нека да не пренебрегваме "студентчетата", защото на тях целодневно това им е работата - да четата, да пишат, да правят проекти, да развиват теми, тези, мнения и т.н. Освен това, тези неща повечето от тях са ги правили и 12 години в училището преди университета.

Абсолютно съм съгласен с твоите 6 точки и нито дума не съм казал обратното на тях. Без професионализъм човек и семки пред стадиона няма да може да продава. Даже прословутото "цъкане" по реклами да е и то има два начина да се прави - аматьорски (потребителски) и професионално. Всъщност, воденето на собствен блог е въпрос на осъзнат избор.

Преди изобщо човек да води блог, трябва да се замисли за темата. По принцип всеки има много специалности в дипломите си, има хобита, има частни интереси и всички те могат да бъдат добра и мотивираща тема за блог. Ако едно нещо ти е хоби, защо да не ти е интересно да пишеш, да контактуваш със съмишленици и т.н. - шесте точки по-горе.

Но за да бъде воденето на блог и собствен бизнес в същото време, трябва да спазим принципа "Продай, преди да купиш." Т.е. Има теми и теми. Има теми, които събират по 100 - 200 търсения месечно, но има и такива, които събират по 2 - 3 милиона търсения месечно. Ако правим блог за 100 търсения месечно (респективно, толкова посещения месечно), това изобщо не си заслужава да си мислим, че ще изкараме доход от него.

То е същото като ЦСКА да играе пред 100 фена или пред 50000. Затова първата стъпка, преди да си направим блог, е да си направим един дълъг списък с нашите си способности, интереси и хобита. След това правим маркетингово проучване в интернет, за да установим по коя от всичките наши компетенции търсенето в интернет е най-голямо. И установяваме, например, че по тема 1 имаме 250 търсения средно месечно, по тема 2 - 3000, а по тема 9 - 150000.

Тогава още веднъж, много внимателно преценяваме дали тема 9 е наше сериозно призвание, или сме я включили в списъка си просто ей-така. Но ако това е наше сериозно призвание и сме готови да се развиваме и изявяваме в него, тогава задачата е решена - правим блог по "тема 9" и започваме.

Не спазването на принципа "Продай, преди да купиш." е типична грешка на 96% от хората по света и поради това някои работят и са доволни по на 200 - 300 лв на месец, а други не се задоволяват и с по 2 - 3 милиона долара на месец.

Е, мисля, че това е по-конкретно и позитивно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2013, 16:40 
В началото бе словото

така вече съм съгласна - но нали виждаш, че последният ти коментар е в кофликт с това, което първоначално ме жегна и накара да коментирам - ти каза, че не е никак сложно - а реално изобщо не е проста работа да развиеш и монетаризираш блог и това личи и от последния ти коментар ;-)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2013, 16:46 
В началото бе словото

Нито една работа не е проста иначе нямаше да се изисква 12 - 15 години учене. Ако това не си го повтаряме постоянно, останалото е просто - просто работата трябва да се работи, по възможност - професионално. Аматьорската работа е срам за майстора.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2013, 20:25 
В началото бе словото

Възможност за надомна работа за колегите, които знаят езици, е prevodite.bg. Там се публикуват оферти за онлайн преводи и може да се работи от вкъщи като надомна работа.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 161 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Строго поверително! Надомна работа!

в Работа, стаж и кариера

Теодор Граматик

2

4438

14 Апр 2010, 23:02

biscuit Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Въпрос за Надомна работа

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в Работа, стаж и кариера

Elitsa Abstract

16

3317

27 Дек 2011, 14:39

vuzell Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Проверка на данните на студентите чрез интернет

в Студенти - общ форум

Ginger

10

1460

04 Юли 2008, 08:36

Ginger Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Плащане на таксите за общежитията чрез интернет

в Новини ФФ

Blood Countess

1

819

06 Яну 2008, 15:28

deepkeeper Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Най-лесната интернет работа чрез Cashfiesta

в Работа, стаж и кариера

vanioapa

1

3145

28 Юни 2012, 20:23

jenyna Преглежда последните мнения