Lord написа:
Днес съм в добро настроение, та ще обясня очевидното.
Темата е в раздел студенти и, очевидно, става дума за студентски изпити по време на сесии, които вие все още не сте преживявали. Та, бъдещи студенти, колкото и дълбокомислени неща да имате да кажете за облеклото по време на изпит, те ще са почти винаги офтопик, защото ще се отнасят за вашите си кандидат-студентски изпитчета (да се отбележи умалителната степен!)
Вече съм си казвал мнението, но още веднъж не пречи. На устните се старая да съм изгладен, но не официален, винаги гладко избръснат и с прибрана коса. Имайки предвид, че през повечето време ходя като битник

, по изпити съм като повечето си колеги, когато са на лекции. Самите те пък за изпитите се обличат една идея по-официално отколкото обикновено и най-често са с панталони и ризи, а нерядко - и с вратовръзки. До сега особена разлика в оценяването не съм видял, та, чини ми се, дрехите са от значение, само ако човек има подходящите за целта крака и гърди. Или ако отиде по джапанки, бермуди и потник, което вече е подигравка, която едва ли някой ще търпи.

И понеже това е в общия форум за студенти, а не в такъв за някой определен факултет, аз да допълня - навсякъде е различно, зависи от факултета, от преподавателя ти и ... естествено от колегите с които учиш. Ако ти си единствения костюмар или единствения по бермудки, ще се набиеш на очи.
Аз лично във ФМИ не съмз абелязала по-различно отношение откъм облекло. Включително на общ изпит са идвали изтупан колега с панталон и риза и колега по къси боксерки, тениска и плажни джапанки. При положение, че и двамата са умни момчета, на практика ги оценяваха на това, което знаят, а не по това как изглеждат.
Но това предполагам варира от изпит до изпит...
Мдд, недей да слагаш всички кандидат-студенти под общ знаменател и да се отнасяш с тях като с някакви полу-идиоти, които нищо не знаят и нищо не са видели.
Някои от тях идват от гимназии, където контрола е ужасно строг и изпитите във факултетите им (особено в някои факултети) ще им се сторят подигравка.
Има гимназисти, които още в гимназията се възползват от правото си да учат на индивидуален учебен план, и си изкарват гимназията на университетски принцип - с изпити.
Изобщо, много ми е смешно, като чета за това как "големите" мислят "малките" за идиоти. какви са тези комплекси дето ги избивате, уважаеми колеги, че компенсирате с пренебрежително отношение към кандидат-студентите?
Добавено: @Catherine: Пропускаш детайла, че за някои изпити има устно препитване още на кандидат-студентския изпит. Пропускаш и факта, че някои специалности с по два огромни потока имат предмети, в които преподавателя просто дава тема, ти пишеш три странички, той ги събира и после ти пише оценка. Тоест - ти през цялото време си в масата, също като на кандидат-студентски изпит. Което още повече размива границата м/у КС изпит и "редовен" такъв....