tumnasianka^ написа:
Може разбира се. Е, не че има велоалей, такъв "лукс" в София нямаме.

Даже е много приятно - минаваш през цялата Борисова градина. Докато си караш, няма да те прегазят или да дишаш вредни изпарения от автомобилите, или поне ще са по-малко. Зеленинка и алеи! Много е приятно. И от Студентски пътя е все надолу, така че няма и да се изморяваш изобщо.
Усепх с колелото в София, наистина си е алтернатива, стига да не се страхуваш, че може да те згазят. И аз мисля да ходя с него до СУ. Моят маршрут, далеч не е толкова приятен. Минавам през почти всеки видове павета на центъра докато стигна до там, но...поне е лесно, приятно, икономично и бързо.

Е, зимата май ще прибягваме до транспорта, но ако няма сняг, колелото пак е вариант.
Не Бойко Борисов, не Супермен, ами не знам кой да дойде, че да съумее да изгради велоалейна мрежа. Освен в Борисовата и тук-таме с разни отсечки по няколкостотин метра - не става.
То на някои места тротоарите не стават за вървене. Пр. Ловен парк - в топло време понякога вървя пеш. ФМИ - Студентски (50 блок да кажем) го извървявам за 40 минути. Натискайте се (в прекия смисъл, защото точно така се получава) в рейсо.
А с велосипед по платното не си е оферта. Пак за ловен парк се сетих... еми като има велосипедистче на платното - за да бъдеш максимално предпазлив към живота му, трябва да направиш нарушение.
Движиш вдясно, успоредно на тебе движи некъф калъф с 50-60, трябва да забързаш, че да заобиколиш велосипедистчето и да не попречиш на тоя до тебе. Другия вариант - ти си вляво, разен галфон е вдясно и му предстои заобикаляне на велосипедист, тогава пак превишаваш скоростта, за да не те засече грозно.
А в същото време нинджите са точно из трънкалаците с радарчето. Дреме му на к*ра на тъпата кука велосипедист ли си заобикалял, пън ли. Зат'ва велосипедистчетата въобще не ми се нравят.

А по кръстовищата като почнат да се пречат... и мотопедчета гадни.
Като не ви е свиден живота - има си ножове, бръсначи, бесилки. Ама не вкарвайте други хора в грехове.
Карайте велосипеди на оф-роуд. Чист въздух, истински емоции. Аз така правя. В градски условия е съкс!