^PrincessA^ написа:
А на какъв критерий, ако не 'успех', според вас, трябва да се разпределят стипендиите?
Наричат го "европейски социален фонд", защо тогава не се разпределят от най неравнопоставените нагоре, а точно на обратно!
Знам че има и хора с не добро материално положение и в същото време имат много добър успех! Но това са много големи изключения! И всъщност тези с големия успех са хора коит оимат свободно време, освен че разбира се са и достатъчно кадърно, но със сигурност това не са хора в нужада, щом не им се налага да работят! Нека разбира се тези хора се състезават по между си и да си взимат стипендията по успех! Но защо наистина те да взимат и всички останали стипендии! И повтарям, за да не ме разберете неправилно, не че не ги заслужават, но не са опрели до тях и така лишават хора за които наистина тези пари са ЖИЗНЕНО ВАЖНИ!
Защото както колегата спомена, той ходи на работа и пак изкарва приличн успех. Смятам че той е положил много повече труд! Аз примерно явно не съм чак толкова кадърен и въобще не ходя на лекции, въобще не правя нищо в нас и някак знанията не ми идват отгоре... Но не защото съм мързелив, а защото само спя и работя... И да, разбира се че трябва да се дават стипендии именно на двойкарите!!! Защото, ако не ми се налага да работя ще уча! И айде моля ви не ни завиждайте за мижавите заплати, защото те едва ни покриват режийните за да сме работоспособни и с клизма събираме за семестъра, всъщност аз вече имам чуството че работя на загуба... И разбира се че всеки предпочита да не упражнява слабо платен и неквалифициран труд, когато има потенциал за много повече, но соровата реалност е че на някой просто им се налага и тъйкато първо са парите, а после резултатите, следва първо да имаме стипендии и след това да показваме успех, а не обратното... Дайте ми стипендия за следващата година, аз със сигурност ще я повторя и тъйкато ама грам не съм пипнал, няма да ми е плюс изминалата, за да кажете че заради това съм си вдигнал успеха, дайте ми и ако нямам приличен успех, да речем това е 5, аз ще върна парите!
Просто виждам колеги с ужасно гнусна, дребнава завист и направо се вбесявам... "Защо на нас да дават стипендии, като ние не си даваме от заплатите" е това беше най голямата идиотщина... Мислете малко преди да пишете. Вие си лежите по цял ден, а ние си скъсваме гъза от работа и то за смешни пари, а вие си лежите! И пак повтарям, аз не искам вашите стипендии, аз искам да имам възможност да уча спокойно, но дори заем не ми дават, за да го направя и това смятате че е честно, а разни мамини синчета напрактика взимат от стипендии повече отколкото аз изкарвам чисто след сметките, които на тях има кой да им ги плаща...
Ех, намери се някой, който да ми защити разбиранията. Еми, колега, да. Бедните да го духат, както сам казваш. Работа, за да се гледам от 15 годишна. Влязох в Софийския със собствени услия, щото нямах пари за уроци. Първия семестър изкарах успех 5.00 - при положение, че бях смачкана от работа и нямах физическо време за учене. Та кажи ми пак, Писобела? Не заслужавам стипендия, хм?