PANZER ELIT написа:
Със забрана за писане съм - да, но няма да удостоя правото на много хора да говорят простотии без да им се каже истината.
(Не става въпрос за тази тема)
Кое е истината?
Да ми се хилиш като пача с главни букви, защото не разбираш и не одобряваш моята гледна точка,
обаче да се мазниш в темите, в които обявяваш своята кандидатура за член на СС?
Да твърдиш, че "ректорът на учебното заведение решава да създаде правилник" (одобряваш ректорското решение),
обаче да не си доволен, когато ректорът реши да ореже стипендиите (тук вече не го одобряваш)?
Банът ти не е защото си мислиш, че си "неудобен". Дрън-дрън. Ако е така, аз трябваше да бъда изгонен от страната.
Хайде сега и по темата.
"Dress-code" (правилник за външния вид, по-става, а?) цели да подчини всички засегнати да се обличат и да изглеждат така, както повелява (и си внушава) неговият автор. Всички трябва да изглеждат "добре" (според автора). Както на много места в "обществото", тук също всички трябва да бъдат
еднакви. Естествено, членовете на стадото са дресирани, че тяхната гл точка е единствено правилната и си позволяват да оценяват другите по това дали те са като тях. Връх на свинщината е когато някои от тях сами поискат някой друг да им определи правила, които да важали за всички, мн ясно (щото щом е добре за тях, значи е добре за всички, т.е. останалите не са важни, нали така).
Това малоумие е навсякъде из "престижните" фирми, към които сигурно много от вас нямат търпение да хукнат. И не след дълго няма да имат търпение да ги пуснат оттам и повече никога да не се обръщат назад. Само че нали "по дрехите посрещали".. Глупости.
"По дрехите посрещат" тези, за които няма нищо друго нито пред очите им, нито в главите им. Това - първо.
Днес - в УНСС, утре и на други места. Това - второ.