Дата и час: 21 Яну 2026, 00:06

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 42 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Смятате ли, че администрацията в СУ е добра?
Да. 5%  5%  [ 6 ]
Не. 83%  83%  [ 94 ]
Нямам мнение по въпроса. 12%  12%  [ 13 ]
Общо гласове : 113
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Мар 2007, 10:12 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 0 пъти.
Брат ми е в Белгия сега по Еразмус...наистина е пълно информационно затъмнение и много нерви! Много късно ти казват нещата.Трябва постоянно да даваш зор...по-добре някои неща директно с приемащия университет да си уговориш, че иначе е голям зор. Питай за общежития. От тук твърде късно ще ти кажат, че ако ти не си кандидатстваш не ти е предвидено такова.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Май 2007, 17:37 
В началото бе словото

Здравейте :) Аз също миналия семестър си подадох документите по програма Еразъм -след като два месеца едва ли не през ден ходих до Международния отдел в СУ, накрая разбрах, че тея хора изобщо не си вършат работата... Не знам дали ги мързи - какъв ти мързел?! -те работят от понеделник до четвъртък от 10 до 12 ч (да не говорим,че понякога към 11 ч ходят да пият по едно кафе) :twisted:
Разочарована съм от цялата тромава администрация в университета и въпреки всичко и този семестър си подадох документите по същата програма :) Пожелавам късмет на всички,които са кандидатсвали и според мен, директният контакт с приемащия университет от ваша страна ,е незаменим :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Май 2007, 18:29 
От дъжд на вятър

n_a_d_e_j_d_a, снабди се някак и и-мейла на хората, които са отговорни за тази програма в приемащия университет и се оправяй с тях директно за каквото може.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2007, 10:23 
В началото бе словото

Здравейте :) След продължителна кореспонденция директно с университета в Каен /Франция/, най-накрая в началото на септември заминавам за Франция :)
Въпросът ми е за размера на степендията-колко евро ще бъде през учебната 2007-2008,защото аз не успях да намеря никъде из сайта на Софийския университет информация :) Благодаря ви предварително :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2007, 12:38 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Ох. Във Франция дават много малко пари за стипендия....
Една позната беше в Лил, зимен и летен семестър - 220 евро на месец, едва се справяше. А сега каза, че е хванала по-висока стипендия, защото когато е отишла, не сме били в ЕС. Студентите от държави на ЕС там взимали 150 евро. :roll: Те в София не стигат, па във Франция...Но се надявам да ти дадат повече, де, сигурно зависи от университета. Но по принцип знам, че дават малко.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2007, 19:25 
Малък принц
Аватар

Доколкото знам парите, които дават за Еразъм по принцип са малко. Максимумът за нашия университет стига 500лв.

П.П. А относно администрацията - не ми се коментира, че сега си релаксирам на морето и не искам да си развалям настроението. Анкетата смятам е показателна.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2007, 19:31 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
500 Евро на месец за Финландия. При скромен начин на живот, покрива около 2/3 от разходите. При нормален - половината.
Администрацията изисква специално отношение, но не се оплаквам (особено от Жулиета Борин, Цецито Богданов е малко по-голям чешит, особено ако му досаждаш, само че ако не му досаждаш, се пропускат някои неща :))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2007, 21:48 
princess in love
Аватар

Благодарил (а): 10 пъти.
Ами моята стипендия миналия зимен семестър в Гърция беше май около 250 някъде и ми стигаха при положение че имах безплатен стол и дефакто плащах само наем за общежитие и транспортни разходи. Иначе сега след като се върнах подписах още два допълнителни анекса за финансиране и така общият размер на стипендията достига до окол 500 евро на месец и така като гледам май това е таванът за всички страни :roll: Друг е въпросът че вече стандартът на живот е много различен в отделните страни.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2007, 21:52 
(U+2205,∅)
Аватар

като цяло администрацията е едно недоразумение... иначе се срещат симпатични секретарки, които те обслужват бързо и с усмивка :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2007, 21:54 
princess in love
Аватар

Благодарил (а): 10 пъти.
inaccessibility написа:
като цяло администрацията е едно недоразумение... иначе се срещат симпатични секретарки, които те обслужват бързо и с усмивка :P

хахах, много добро прозрение :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Еразмус -или за едно безхаберие
МнениеПубликувано на: 20 Дек 2007, 14:12 
Писаружяк
Аватар

sientelo, какво ще кажеш за обучението в Гърция и изобщо на какво ниво е образованието там? Също ме интересува как стои въпросът с изпитите, които се пропускат през периода, в който не си в България.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Дек 2007, 18:30 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Седрик, в моя факултет не се признават изпитите, държани в чужбина по време на Еразмус, дори да си избрал там предметите, които са ти трябвали за семестъра тук. Държиш ги пак. Не знам в другите как е.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Дек 2007, 22:32 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Амиии, сложно е. Няма единна стратегия на университета по тоя въпрос - във ФЖМК не ми признаха нищо, при все, че държах 13-14 изпита в Юваскюла. Вярно, че предметите бяха доста различни, но все 1-2 можеше да минат. В социологията ми признаха един изпит, за което съм благодарна - само че тогава нещата се случиха благодарение на свястната асистентка, която се хвана за главата, като разбра, че не са ми признали нищо в другия факултет.
Като цяло обаче, от това, което съм чувала, по-скоро НЕ признават изпити и всичко зависи от конкретните преподаватели - отиваш, показваш им списъка с нещата, които си взел и ги питаш: "Така като гледате, дали нещо от това може да ми бъде признато?" и... шанс.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Дек 2007, 01:10 
Легендарен флуудър

:? Мдаа, абсолютно в правомощията на факултетите и на преподавателити е да не признаят никакъв взет изпит извън Университета... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Дек 2007, 11:18 
В началото бе словото

Та като стана въпрос за признати изпити -
Какво мислите за следния случай:
Факти:
1) Държан изпит по даден предмет в СУ.
2) Подадена молба за признаване в друг факултет на такъв изпит - още първи курс.
3) Одобрена молба и изпитът е признат като се държи трети курс!!!
4) Междувременно се променя процедурата за признаване на изпити (иска се изричното съгласие на преподавателя по предмета)
5) В трети курс преподавателят отказва да признае всякакви изпити освен неговите.
6) Стига се до ситуация, в която вече признат изпит по една процедура се обявява за невзет и не се признава по нова процедура. Студентът счита изпитът за признат и изненадващо за него се оказва, че след сесията той има невзет изпит, защото просто не се е явил на изпит, който му е бил вече признат, не е посещавал лекции( и упражнения)

Ще се радвам на всякакви мнения и предложения за абсурдната ситуация?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 42 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща