streetdog написа:
Човек, нека спрем обсъждането на неща, които ти очевидно не разбираш, защото е безсмислено. Не съществува достатъчно мощен процесор за да обработи всички заявки и силно се съмнявам някога да има. Въпроса с хардовете също е много сериозен, защото информацията не е терабайт и два, даже не е и петабайт, а е зетабайт и скоро нищо чудно да става и много повече. Не ми се мисли също така каква консумация на електричество, колко пари за поддръжка и т.н ще се хвърлят. За скорост на сваляне изобщо не ми се говори, защото тя по дефолт си е трагична. Дори в този си вид големите сайтове, за които ти говориш са въвели маса ограничения и те не само с цел печелене на пари, ами и с цел да не се задръстят. И смятай, че сега тия ограничения ги има и при положение, че те са практически празни - една много незначителна част от информацията е на тях.
Лично аз не виждам чисто физически как ще станат нещата. Нито хардуерно, нито софтуерно може да се направи. Освен това един сървър е безброй пъти по-лесен за хващане, отколкото милиони персонални компютри
Спри да се излагаш.
- Той е "един сървър" само визуализиран. А физически беш ли му мамата колко са и в колко части на света са пръснати. Какъв ти е проблема един юзър да се свързва с най-разтоварения към момента и да става разпределение на ресурсите. Нещо ти убягва тоя факт?
- За електроенергията... това че 1000 пишлеменца половин денонощие киснат да сийдват нещо, половината с мижави скорости 20, 30 КБ щото са в Долно Нанагорнище, а през останалото време нищо не сийдват, щото никой не дърпа от тех... това къде го изпусна?
- Ограниченията са за печелене на пари. САМО! Който е фри юзър тегли с лимитирана скорост и преди да си дръпне нещото чака еди си колко време. Ти ако не си си плащал, аз съм. Ами разликата няма нужда да я коментираме. Не изчаквам никакво време и дърпам с колкото държи доставчика.
Ама дай му на народа безплатната аванта и да гледа скорости и коефициенти.